設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[Netflix] 絕夜逢生Into The Night~冇廁所位既飛機末日科幻逃難片

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

堅持一次解決一個問題

一直都好鬼鍾意睇D末日災難片種, 所以我係Walking Dead長期粉絲 . 之前係Netflix睇過部丹麥劇"慘雨", 講一種靠雨水傳播既病毒, 被淋雨即死. "蒙上你的眼"就係開眼睛就會感染自殺怪病. 呢套比利時劇Into The Night就玩黑暗, 一見太陽就見光死 . 第一季有6集就係講架被騎劫既飛機一路向西環繞地球一週避開太陽. 第一次一晚煲晒成套, 第一集唔夠5分鐘就入正題 . 每集結尾都有突發事故令你慾罷不能, 故事節奏明快完全冇拖泥帶水, 真正一波未平一波又起 . 機上每位角色都性格鮮明, 每個角色都有唔同意外事故發生. 重有唔知點解? 每集開首必定係有關主角既動作片段 . 唔好以為一套冇特效, 大部份係機艙拍攝, 成本低既科幻片就唔好睇. 好呢類片種既千萬唔好錯過, 其待第2季開始解迷部份, 記著開機前重要去定廁所呀!!!

故事在敘述因為不知名原因, 只要被太陽給照射到的話就會死亡, 一架自布魯塞爾飛離的紅眼航班, 上面載著各個國家的乘客, 他們必須要不斷地駛向黑暗來存活!!

最後成套劇帶出訊息係病毒需可怕, 人心更醜惡

P.S. 雙層公寓Tokyo應該復播無期.........................雖然性格有D缺陷, 但懷念林村花

評分

參與人數 3威望 +240 金錢 +240 熱話 +100 收起 理由
digiman + 20 + 20
小瑟 + 200 + 200 + 100 話題性討論,極具參考價值
rach + 20 + 20 報告非常詳盡,用家心得

查看全部評分

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我都愛睇災難片種,短短地,一晚都煲晒,每集有高潮,正!! 聽講第二季會知到一見太陽就死嘅真正完因。

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
SonSon + 50 + 50

查看全部評分

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

怪奇在沒有 ATMOS ……

評分

查看全部評分

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

wil-wil 發表於 2020-5-25 11:03
我都愛睇災難片種,短短地,一晚都煲晒,每集有高潮,正!! 聽講第二季會知到一見太陽就死嘅真正完因。 ...

好少非常期待第2季, 呢套係少數之一

1萬

行動組版主

半專業貓奴

alleelarry 發表於 2020-5-25 11:28
怪奇在沒有 ATMOS ……

我22:00睇到03:00, 有冇atmos都開唔到 , 只係4K畫面似FHD多D

星級玩家

SonSon 發表於 2020-5-25 12:05
好少非常期待第2季, 呢套係少數之一

師兄你好 請問套劇有中字嗎?謝謝

1萬

行動組版主

半專業貓奴

ob3to 發表於 2020-5-25 12:27
師兄你好 請問套劇有中字嗎?謝謝

Netflix HK 梗有...........

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

SonSon 發表於 2020-5-25 12:08
我22:00睇到03:00, 有冇atmos都開唔到 , 只係4K畫面似FHD多D

話4K但唔覺既其實之前都已經有試過,但唔太記得係邊套,不過係電影黎既,當日既觀感就係升線咁囉!
Gundam Theatre (3.5th Generation Home Entertainment System)
TV: Sony KD-65X9500G / KD-65S9000B, Pre-Amp: Oppo HA-1, Amp: Pioneer SC-LX901
4K Player: UDP-LX800 Music Server: Soundgenic HDL-RA2HF
Speaker: JBL(Array 1000, LS-Center, Control-X) + Mirage(Omni 150)
Power Cord: Sound From Heaven Energy II Power Cord, MS Power Cord (Oppo Edition), DC Power: EAhibrid PureDC-B1

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

呢兩日都睇晒6集, 好睇, 精彩刺激

評分

查看全部評分

1萬

行動組版主

半專業貓奴

alleelarry 發表於 2020-5-25 15:47
話4K但唔覺既其實之前都已經有試過,但唔太記得係邊套,不過係電影黎既,當日既觀感就係升線咁囉! ...

初時以為bandwidth唔夠下降咗畫質, 但三更半夜冇乜可能卦............