設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[其他耳機] CM耳機問題

黑鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
小弟聽開um3x現想升級westone es5.所以有幾個問題想問問用開CM既用家。睇見有好多CM用家都話有爆殼或裂既情況,其實CM要點保養先冇咁易爆或裂?駛唔駛落防潮珠?如果過左保養期先有爆或裂出現係咪要寄返去美國攪?價錢會唔會好貴?有冇師兄係用緊es5?你地用左幾耐?有冇咩問題?thx
服役中WM1Z + Ten5

進階玩家

裂,说明他给你耳膜设计的不合适,可以返场,第一次免费,只用出运费

科林玩家

Es5人聲甜美,高音靚
動態冇16 pro同334咁強,但係都唔錯了
其實戴完kiu番佢,放翻落個盒應該好襟用了

進階玩家

一個月內可以refit一次 但爆殼裂殼真係未試過 用過13pro 16pro呢類手工麻麻既cm都無呢個情況

至於保養 唔用果陣放係收納袋到(無印良品有賣 size超fit) 加多包食物防潮珠 已經夠
(Post76 Android 手機版送出)
AK120+335dw
ZX1+ASG 2.5
wish list : VE6 Xcontrol

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

朋友有對 JH 爆過, 但聽說是跌爆.

個 SALES 就說爆一般是撞或壓, 因此唔用時要入盒. 可惜原來 WESTONE 個盒十分重形, 要比多小小錢入個細的, 唔怕唔好看可以平平入個 AA 膠盒仔. 同時, 朋友說CM 有分中空同有填充的.

另外, 個 SALES 也說 CM 的確有DD 怕潮, 但問題位置是個 CONNECTOR 比較大(可能是CONNECTOR 位置). 比較愛護可以定期放回原裝那WESTONE 盒, 它有防潮能力, 又有防潮珠, 而且那防潮珠可以REUSE, 變了色就拿去晒就OK.

我用了ES5 一個月ONLY, 也不太多用, 沒有太大問題, 個人感也不用REFIT, 不過朋友叫我REFIT成全硬比較好.

另外, 不明原因, ES5 聽珍問題好大.

進階玩家

t1174 發表於 2013-8-23 15:45
朋友有對 JH 爆過, 但聽說是跌爆.

個 SALES 就說爆一般是撞或壓, 因此唔用時要入盒. 可惜原來 WESTONE 個 ...

所以我唔會用廠跟既盒 自己買個袋仔

實心相對於非實心既會貴啲  廠家用料都有影響 依家主力用fitear335 日本仔手工靚又硬淨
(Post76 Android 手機版送出)
AK120+335dw
ZX1+ASG 2.5
wish list : VE6 Xcontrol