設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: kitkitkit_2046

[其他耳機] 今日開始全力煲呢隻1964 V8 (8單元)新耳機。

專業玩家

cyrusp 發表於 2014-10-13 07:28
可以去熊仔整耳印,幾fit唔漏音。

可以就咁整耳印?
見好多人都係買CM先有埋呢個服務

銀級玩家

Senior Web Designer

76-FC 藍寶石勲章

各師兄, 我係晌一間叫, 匯聽專業有限公司做耳模的, www.hearingtung.com, $250全模 , 在灣仔的, 不用排隊, 女醫生好好會叫妳做耳模時留意D乜, 做完可立即取走, 當然要立即比錢啦 !

我唔晌香港代理做既原因係因為, 看過他的的, Facebook 有其他人意見不太好, 例如3月去定做6月都未有貨及要去報警等等, 嘩! 見到都怕怕了, 又另一個原因係原來可以去1694官方網頁可以自己做埋Design 自已落單做, 所以就不如自己落單做啦, 見佢網頁英文的字眼也不難了解, 一步步咁做, 咁就做曬所有設定, 最後當然比咭過數比錢啦 !

最後就把定做的耳機Design Printout及過數的Code No 及自己有關資料, 寫及放落去要記耳模個合到, 再包好佢, 就可以去香港D郵局寄.Speetpost , 太約$128蚊, 就可3日內寄到去美國了,佢地1964收到之後會有個.email 比你, 你再上去個官方網頁看看, 有一版係流程, 佢有10part, 由收到至出貨全部睇到曬, 咁起碼知道佢每次做到邊Park, 我日日睇,都好留意自己隻耳機做成點架 !

最後1個月收到之後覺得好Fit 因為耳模之前做得好好, 1964手工又好好, 帶左隻耳機之後無漏聲, 好似真空房聽歌咁, 耳內只有音樂同歌聲, 我係好滿意呢隻1964 V8 的, 現在全力煲緊佢中 !

希望以上問題可以幫到咁多位師兄關於呢隻1964品牌CM, 定購方法啦, 本人是新仔, 玩左呢類音響大約一年, 睇到呢個.Post 76, 睇到咁多位師兄好多開箱或聽感意見, 學唔到多多都學到少少, 大家日後都多點交流, thanks !!

仲有, 係張耳機相片係比較反光, 所以紅色個邊個1964金色字係返曬光, 所以睇唔到個字囉...哈哈...其實係有字的.

評分

參與人數 2威望 +40 金錢 +40 收起 理由
hiyori + 30 + 30 用家心得
kent~ + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

鑽石玩家

1964 手功係唔錯

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

各師兄, 我反而想問, 其實隻.1964 可唔可以換線呢? 因為我見市面都無support 可以有比1964線買...是可以換的嗎?? Thanks !!

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

kitkitkit_2046 發表於 2014-10-13 11:49
各師兄, 我反而想問, 其實隻.1964 可唔可以換線呢? 因為我見市面都無support 可以有比1964線買...是可以換 ...

https://www.1964ears.com/designer/color

放唔到附件圖, 可以看看自己想.design 既.Page

高級玩家

kitkitkit_2046 發表於 2014-10-13 11:43
各師兄, 我係晌一間叫, 匯聽專業有限公司做耳模的, www.hearingtung.com, $250全模 , 在灣仔的, 不用排隊,  ...

支持師兄你向奸商說不

關於換線,搵番cm頭嘅線黎換就得

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

搵番cm頭嘅線黎換就得,
thanks 師兄 !!

鑽石玩家

先煲開左隻耳機,等D聲定左再諗換線會好D...

鑽石玩家

窮鬼

恭喜師兄

耳機睇嚟幾正

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

kent~ 發表於 2014-10-13 13:44
先煲開左隻耳機,等D聲定左再諗換線會好D...

係既...呢個當然啦,
但我發覺香港好少人玩呢隻1964品牌, UE & westone 係多D....