設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: patrickcw

早前一個討論pioneer維修有幾掂的帖子無故被消失

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

akira11092 發表於 2019-8-24 00:59
我都記得有咁既貼, 話說個師兄壞機送回 Pioneer 搞, 不聞不問
如果搞掂左既話其實唔使刪文

同意,作為香港咁受愛戴既AV forum,有版友遇到維修問題post上黎討論,就算代理處理好晒件事,最多都應該係板主上返個post 講返個follow up 或讚番代理搞返好,無理由成個post delete左佢,當無發生過。
此動作會令人懷疑係Pioneer要求刪post。
以上係小弟愚見,不喜勿插。

禁止發言

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

公信力不是一朝一夕可以建立到,相反要摧毀係好容易。
希望各持份者無論版主或版友堅持公平,公正,公開,講事實的原則。post76 才會繼續進步同受更多同好支持。

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

香港九成出事都係Pioneer啊 大家唔好講太多

星級玩家

https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=308966&extra=&page=2&mobile=2
依位ching都要求管理員刪除訊息,但都冇做野喎

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

大家先冷靜點!! 等我了解下發生個情況係邊個要求邊個刪帖先!!

據我所知 ... 其實一向都有收到會員 PM (透過個人訊息) 要求代為刪帖,或網上以回覆要求刪帖,或係個主題改成刪帖,我地收到要求、或睇 post 時見到都會做!! (呢啲情況好多時係會員覺得解決左問題後而有所要求)

相反,我地絕無因應廣告或非廣告客戶要求而刪帖,反而我肯定咁話,特別幾個 AV 影音品牌都唔 mind 大家發現有問題有 bug 講出黎,如果香港代理可以即刻改善到的話,佢地就會即搞搞解決會員問題;如果廠方先能解決到的話,就只好等等廠方出解決方案,真係呢代機解決唔到嘅話,下代機都會改善,而個刻香港代理都會盡法以補償或其他方案替代。

直接認識過我地都會知,無論鋪頭買野出問題、定買機後部機一直無法解決唔知什麼問題,只要我或小瑟睇到個帖,都會主動代會員通知廠跟進,有時個情況我地會與該會員聯系了解多點、有時可能通知左代理後,佢地自己跟返足啲,但幾大鍋嘅跟進都唔會自動刪帖或順應代理刪帖,除非發帖個樓主要求!! 另外,好似我地搞嘅返歸試玩活動或現場試嘅體驗活動都好,都鼓勵好與壞 comments 都要講,更加唔怕因為大家彈完就無左個廣告 ...  因為小瑟創立 Post76 至今已經 17 年,佢一直都係玩家出身,一直就係想大家多分享,多彈多贊都無所謂,最緊要講,咁對廠方有影響力,令佢有改善嘅理由,得益先係玩家!!

我地咁樣玩法,亦一路有灌輸呢個概念比香港代理或廠方,所以我夠膽講多個 AV 品牌亦認同先一直同 Post76 合作,近年開始亦影響埋一些電視品牌,所以絕對唔會因為所講 "什麼廣告壓力而刪帖"!! 我地之所以做到大家所講嘅公信力,並非 Post76 有幾巴閉,而係有賴所有 76 嘅師兄弟肯出聲!! 其實如果大家話會影響 Post76 廣告收入係因為呢啲投訴而要搣聲!? 咁我麻煩大家出多些帖、有問題多出聲,因為每日發帖量高、多互動嘅討論先會真係會有客戶黎 Post76 落廣告,咁先可以做更多活動比大家試!! 我地其實一路都耕苦經營,能行到呢刻都係靠一眾 76 會員撐先有動力做落去,郁下就懷疑我地為錢,無引之餘亦被沒殺多年嘅心機!! 希望大家唔好理解錯誤,以為廣告收益大過天,可以肯定咁講,如果每位會員都收十蚊八蚊會費,一定好做過現在什麼廣告多多聲!! 所以無一班有心 AV 嘅會員就唔會有今日嘅 Post76,多謝大家!!

評分

參與人數 4威望 +50 金錢 +20 收起 理由
benjamin + 10 絕對認同
ivanavy + 10
matt88p + 20 + 20 其實根本本來就好小事
kelvinsin + 10 至少有管理員願意交流

查看全部評分

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

師兄,一日咁好多帖,的確會睇漏眼。唔好意思先!!   ... 不過呢刻想即刪帖又會想到,其他師兄睇到條 link 去唔到嘅,又唔知有無其想法,所以暫唔刪住,遲啲啲先! 有時做管理真係唔易,個個要解釋、要通知晒大家,咁又會多好多野做,所以又望大家體諒、諒解!!

Remarks:
我地一年搞 26-32 個活動,超過 60 場次,而 DES 又會另外搞到三日三十場,出圖文報導一年三百個左右、長短片約二百條,工作人數得六位 + 幾位 76 嘅好會員義務幫手,所以真希望你諒解下!! 有問題請提點,謝謝!!

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

岩岩睇返呢個帖, 我再入去睇下 PM 我叫我刪帖既版先, 來回比對先發覺原來個PM係叫我刪其中一個帖, 呢次係我唔岩, 我對漏左叫我刪回帖的內容同樓主名原來係二個不同的會員, 今次事件真係非常抱歉, 該帖子已經回復, 而我就只刪返PM左我該回帖的會員帖子!!

在此小瑟向大家致歉, 下次收到PM時會睇清楚及再三RECONFIRM的情況下先做任何的刪帖!!! 謝謝大家的回覆, 再三對受今次事件影響的版友帶來不便致歉!!! 亦都非常感激好彩有一眾真心想76好的版友比的意見, 另到我會再重新檢視情況, 先唔會比件事錯落去!!

再三感謝大家支持, 真的非常抱歉, SORRY~
原帖已回覆 : https://post76.hk/thread-308511-1-1.html

評分

參與人數 7威望 +80 金錢 +60 收起 理由
jerryhayashi + 10 + 10
LoMichael@G + 10 + 10 支持。
siukeung + 10 + 10 這小事不問來由便diu!?真認識76也知他們是.
matt88p + 20 + 20 真係小事化大
ws1718 + 10 + 10 俾個Like你啦
kelvinsin + 10 俾個Like你啦

查看全部評分

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

1萬

副版管

小瑟 發表於 2019-8-25 21:20
岩岩睇返呢個帖, 我再入去睇下 PM 我叫我刪帖既版先, 來回比對先發覺原來個PM係叫我刪其中一個帖, 呢次係我 ...

大家明白睇錯左就好,感謝大王幫手!!

我借位重申一次,Post76 係唔會因為廣告而刪除代理或合作伙伴嘅負評,因為呢啲先係提升佢地產品質數嘅重要參考!! 相反,希望大家係到多些發言、多些有心分享。如個個私下 WhatsApp,無野係 Post76 到講,咁先會令佢地唔再借野出來玩!! 當然,我地都要再改善、再努力,做事小心些、想多些大家想玩嘅野齊齊玩,而你地有野就多提點、互相推動、咁先係玩 AV 嘅真正樂趣!!

評分

參與人數 3威望 +40 金錢 +30 收起 理由
matt88p + 20 + 20 Agree and support
ws1718 + 10 + 10 俾個Like你啦

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

小瑟 發表於 2019-8-25 21:20
岩岩睇返呢個帖, 我再入去睇下 PM 我叫我刪帖既版先, 來回比對先發覺原來個PM係叫我刪其中一個帖, 呢次係我 ...

大王,其實很小事!在76年資耐也知你是會員利益優先,努力加油,不要氣餒,下次小心看清楚便可!!