設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[Soundbar] 無線後置 + 反射天花 JBL BAR 9.1 Soundbar 輕鬆即玩 5.1.4 無線影院

新仔玩家

想問下如用LG UHD 4K 電視內置睇Netflix, 係咪應該出到atmos

新仔玩家

fkylai 發表於 2020-6-20 20:51
大陸賣8000人仔,暫時香港9980。重有冇得平?

我上星期先系淘寶買左7000人仔

黑鑽玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

dreamy2k 發表於 2020-7-16 16:25

正,到貨分享一下

銀級玩家

隔離post, 有個苦主區, 有冇人幫下佢地

黑鑽玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

TonyHome@G 發表於 2020-7-16 23:32
隔離post, 有個苦主區, 有冇人幫下佢地

唯有等更新,真係無辦法

星級玩家

dreamy2k 發表於 2020-7-16 16:25

師兄 請問有咩用後感? 我都諗住淘返條!同埋運費幾錢?唔該師兄!

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我好耐無玩surround amp.  後置搬屋後都懶缚缐,播影碟机更加好耐都無upgrade过。对D新Dobly or DTS 製式更無跟進。最多都係久唔久聽下黑膠两聲道。但係,我總係玩吓2 channel 过几年又留意番surround.  呢輪得閒D,考慮咗一輪屋企小小地方加上已有的器材,终於入咗JBL bar 9.1. 大陸網購今日送到。剛安好試玩一輪。
本來唔想寫上泥嘅,因为我不是甚資深玩家,我覺得好唔等如其他網友覺得好,可能自己聽得其他器材少,又或要求低昜滿足,所以很少發文的,但係因为太開心,所以都想分享一下開心。我以前都用过天龍,安橋等等嘅旗舰av amp.  但係可能D speakers 唔set 得好,一直都找不到戲院感。今天這條bar就俾到我了。價錢不貴,底音正如小瑟兄講的强勁,無綫後置真方便,亦出到人好的surround效果。天空聲效亦正如小瑟兄和其他科林有師兄講不是太高天空感但我覺得以小小反射單元做出的感觉我就8O分收貨了。買之前都係着重方便有後置又唔洗缚缐,冇想到有相當滿意的感觉。另外,我因為电視未壞未想换新电视,故此不用為Netfliex 出唔岀到Atmos 的問題煩惱,所以我,以這價位買這條soundbar覺得十分十分滿意。

評分

參與人數 3威望 +40 金錢 +40 收起 理由
starbear + 10 + 10 話題性討論,極具參考價值
adrianlazy@G + 10 + 10
diyman + 20 + 20 報告非常詳盡,用家心得

查看全部評分

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

wlw 發表於 2020-8-2 17:36
我好耐無玩surround amp.  後置搬屋後都懶缚缐,播影碟机更加好耐都無upgrade过。对D新Dobly or DTS 製式更 ...

望吓個电視背脊先知原來我部買咗7、8年既Sharp都有ARC HDMI input. 插番條soundbar hdmi out 落去識得同电視溝通啦。選擇用soundbar出聲或者电視出聲都好方便喇。

銀級玩家

各位師兄好,小弟初楷玩音響,多多指教。
最近我入手左JBL Bar 9.1 + nvidia shield tv pro,主要睇Netflix,聽Spotify,Chromecast 睇 YouTube,電視Panasonic TH-L47WT60H (已經7年前了)
其實整體真係非常好,1:好強包圍感,2:低音威力好強,3:方便擺放。

享受左JBL一個月,有小小感想。
小弟前身係用緊KEF soundbar V720W,依套KEF大約用左7年,其實都好滿意,只係因為想玩5.1,所以入手Bar 9.1,但唔知點解覺得KEF人聲上好細緻,想問下咁多位師兄,有咩方法可以令JBL人聲上加多一點玩味呢?小弟真係唔識,多多包涵🙏🙏

科林玩家

想請教大家係點差電,我部唔知點解駁返落條Soundbar度都唔識自己叉電,電池容量只係顯示10, 差一晚都係一樣, 請大家指教一下🙏🏻