設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[喇叭組合] 【會後討論】Pioneer SC-LX89 叭之閉系列第一回 JBL Array 對對匯

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
Pioneer SC-LX89 叭之閉系列第一擊 - JBL Synthesis 對對匯終於都出報導POST勒, 如果大家想睇返當日既內容, 可以到以下網址重溫架!!!

活動重溫 : https://www.post76.com/wordpress/?p=106009

各位好, 上次活動完左之後, mateddy師兄係報名帖覆POST分享返當晚活動感受, 我地抽返出來做獨立帖出左問題, 出唔到佢個名, 所以依家正式再開一個新的, 希望 mateddy兄, gordon98兄, 中東油王兄可以係度再出 COPY返果邊既分享出來啦!!!!

當晚唔知大家可唔可以囉到大家想要既野, 我自己就起碼可以知多小小有關喇叭的 W, OHM,  靈敏度既野, 唔知大家又覺得點呢???

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

當晚有出席既師兄都係度分享下啦, 大家都應該有D意見可以比下, 如果唔係我地下次攪其他喇叭時唔知要再講咩先岩架勒~~哈哈!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

其實小弟都係Pioneer用家,對於佢夾Array非常有興趣,所以報名,點知望一望,直出?唔係呱?不過又估唔到效果都唔錯,可以接受,唯獨是本人覺得隻中置凹咗啲,對白唔係好出,整體嚟講我一定收貨,特別喺無後級嘅情況下。另外終於有機會一嘗真號角,果然有影院feel,期望下場M&K都可以抽中,因小弟正在JBL與MK之間徘徊中
另外對於今次活動感覺幾特別,大家分享下經驗,比起只集中某種器材更有趣,以配搭形式攪活動,別有一番樂趣,唯一要投訴就係時間太短

評分

參與人數 1威望 +100 金錢 +100 收起 理由
小瑟 + 100 + 100 一定要加分

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

我第一次參加76網站音響分享示範,見到靚仔大王又第一次試聽P記89及豬標1000,89給我感覺分析
好好,睇試影片段時比較我在家裡都聽出很多細節,高音俾我感覺不尖但都幾高(我只用過馬仔7500,安記8O7)
由其合拼机可以推動Array1000,880及幾隻後置揦叭有声有压,不過聽两聲道CD有小小保留,我知道用AV机
聽歌係不耐聽,但我哋D窮人只能一机多用,聽到Array1000佢個号角結他聲好清脆,低音牛根聲好結實及
小小震褲脚,仲有隻超底15吋簡直又吹褲脚打心口,一個字好正(價錢就好貴),到最後多謝76網站、大王及熊貓講解
希望下次又可以參加你們公開活動

評分

參與人數 1威望 +100 金錢 +100 收起 理由
小瑟 + 100 + 100 一定要加分

查看全部評分

5萬

總版管

謝謝二位的會後分享, 今次唔知咩原因呢, 大家SHOW內都好踴躍, 但回FORUM後就比較文靜, 係咪覺得個活動有不足之處呢??? 真係好少見咁既情況架喎~~~~

Post76玩樂網.

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

唔好怕醜啦,分享先有進步架

5萬

總版管

怕醜應該唔會吧………
(Post76 Android 手機版送出)

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2016-5-23 17:16
當晚有出席既師兄都係度分享下啦, 大家都應該有D意見可以比下, 如果唔係我地下次攪其他喇叭時唔知要再講咩 ...

今次比較特別試播戲全部冇Atmos只玩DTS-HD。由LX89直推JBL Array出來效果真係幾好,之前都懷疑LX89不加後級夠不夠力?可想而知調較set機真係 ,最好下次加埋set機注意及理論再會好玩D, 教吓我依D新仔。
LG 65 OLED E7
Yamaha CX-A5200, Crown DCI 8 300, Crown CTS 4200
魅影 9702, Giec 5300
老秦超低音 9115D, L&W  SUB15A, Mission Mv-as 10吋
JBL LS40, JBL LSC, Surround 喇叭 JBL Control X, Atmos 喇叭 JBL Con

白鑽玩家

中東油王 發表於 2016-5-24 20:42
我第一次參加76網站音響分享示範,見到靚仔大王又第一次試聽P記89及豬標1000,89給我感覺分析
好好,睇試影 ...

其實點會揀2ch播呢隻藍色CD做示範 ?

就欠一點點 但這一點點 卻很遠

銀級玩家

果晚返到屋企等緊利物浦捧盃(雖然捧唔到 ),忍唔住攞隻 2015 嚟聽下。

唔係 88+89,係 58+59 咋。我真係新手嚟架