設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[娛樂] 側田演唱會

鉑金玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
近幾個月, 先後睇完張敬軒, 衛蘭, 林家謙演唱會, 星期六睇埋側田, 見網上好少有講側田演唱會, 好想講2句, 側田演會無華麗舞台, 無精準RUNDOWN, 入場安排直情係差, 但係一個人一隊BAND, 幾乎無換過衫, 唱得真係好好, 可能係近10年甚至20年, 我聽過唱得最好既香港歌手演唱會, 我返屋企拎返CD出黎聽, 覺得CD係完全比下去, 好慶幸自己有去聽, 亦都好慶幸香港有咁好既歌手

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

側田岩岩出道果時,同衛籣已經ok唱得

鉑金玩家

wantai288 發表於 2022-8-22 09:50
側田岩岩出道果時,同衛籣已經ok唱得

係, 可能睇完衛蘭, 覺得佢既水準好唔穩定, 所以對側田都好有保留, 但係睇完真心覺得值得入場

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

我都有去,睇左8.20個場。。
講真,我覺得香港樂壇其實欠佢一個交代,今時今日佢唱功都仲係超版!冇華麗舞台,冇特別嘉賓,一個人狂爆30首歌,抖都冇抖過!

不過佢真係衰唔識講野,表達能力一般般,好似佢想表達好耐冇係香港舞台開演唱會見到觀眾,好感觸,但結果係台上好似repeat又repeat都講唔出重點。。。

個人又有啲freestyle跳制,講講下野背景音樂一出又去freestyle唱幾句跟住唔記得自己原本講緊咩。。

但佢音樂細胞造詣不用質疑,隨歌起舞,一有音樂有幾個bar lead入佢都可以freestyle jam野,好似會突然唱Bruno Mars咁,香港我覺得真係冇咩人冇準備下做到 (但啲人可能剩係睇到佢甩溜,唔記得歌詞,大佬佢全部都係即興!!)

以前傳媒剩係Focus係佢光頭,同曹格打架,溝女,希望真係可以報多啲佢音樂,俾多啲空間佢唱作,因為我覺得佢真係好有才華!

鉑金玩家

IEASTI 發表於 2022-8-22 12:40
我都有去,睇左8.20個場。。
講真,我覺得香港樂壇其實欠佢一個交代,今時今日佢唱功都仲係超版!冇華麗舞 ...

好同意, 當我見到D人講佢多甩漏, 所有都係負面野, 好似完全否定左佢個人

佢唱功真係超哂班, 如果真心係聽歌既, 佢個演唱會係好滿足, 好享受, 原本入場安排好亂等左勁耐又迫, 係一肚火既, 但係入到去起歌, 個感染力, POWER, 音域既廣闊, 即刻覺得值得

如果有PART 2, 我會想睇多次, 不竟佢都唔細, 過多幾年, 可唔可以咁既KEY, 連續唱咁多隻歌我都好懷疑

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

果日我有睇 LIVE呀, 都好正呀~

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

其實欣宜,衛籣,同側田,出到果時已經好唱得,但冇計,你地玩hifi果d朋友就要聽口水歌舊歌,唔係就華仔學友果d老野,後生就聽kpop,中國好聲音。

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章