wil-wil 發表於 2018-8-19 20:40

一個乜野嘅展覽會先真正吸引到 76 友呢? (針對軟硬件討論)

影音展對好多朋友嚟講係一個總覽嘅好地方,因為可以一次過睇到好多買得起、買唔起或者令自己喺個到越睇越瘋狂起嚟嘅發燒地,亦同時會係一眾樂迷相敘嘅好藉口。不過,年年影音展都幾萬人到訪,年年都總會聽到一班影音發燒友話越來越無嘢睇、賣嘅碟又唔係平過出面,但依舊有大把捧場客!! 呢個情況下都發展到 ~ 會展有、酒店有、九展都有!!

先唔理場地因素或箇中好多聽返嚟唔知真假嘅恩怨情仇,反而最關心係一個點嘅展覽會,先能吸引到一班有心玩嘅玩家繼續到訪!? 一啲乜嘢內容先最貼到大家心水!? 最幫得到大家堅持玩落去,又或者乜嘢嘅體驗,至會令到更多新手自投呢個大毒海!? 咁,喺到畀幾個選項誘發大家先投選,之後亦希望大家理性及正面討論,最好大家仲有啲選項以外嘅建議或分享,希望呢個帖對所有搞影音展嘅單位,都有個啟示作用,仲可以進一步擴大到這個市場,喺百花齊放下,令更多嘅你、我、他及身邊嘅男男女女玩埋一份!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Post76 玩樂網 齊齊與您 ...
「玩樂連場、越戰越強

alleelarry 發表於 2018-8-19 20:46

票已經投了

testbybb 發表於 2018-8-19 21:09

主要投了展會上加插多啲針對新手的原素新血最重要{:1_343:}

另+3.有野買得黎消費得起,包括軟、硬件

HD_2 發表於 2018-8-19 21:24

係唔係暗示76音響展{:1_330:}

wil-wil 發表於 2018-8-19 21:38

testbybb 發表於 2018-8-19 21:09
主要投了展會上加插多啲針對新手的原素新血最重要

另+3.有野買得黎消費得起,包括軟、硬 ...

都係,事實都真係好少會有啲元素針對新手,希望之後會有。

wil-wil 發表於 2018-8-19 21:45

HD_2 發表於 2018-8-19 21:24
係唔係暗示76音響展

呢個問題 … 其實四、五年前時,只得一個影音展時,都有好多版友及 Vendor 們問我地幾時搞,甚至乎有話過出錢出力支援 76,不過感覺上如果搞得唔好,又或搞完可能對支持 76 嘅版友、老友以至網站有負面嘅感覺,不如唔好搞,所以之後幾年一直未咁想落去 …{:1_338:}

lamdog 發表於 2018-8-20 00:36

wil-wil 發表於 2018-8-19 21:45
呢個問題 … 其實四、五年前時,只得一個影音展時,都有好多版友及 Vendor 們問我地幾時搞,甚至乎有話過 ...

即係代表今年時機開始成熟?確係令人充滿期待,記得要整番隻靚聲大會CD,等大家開心一下。

小小Pat 發表於 2018-8-20 07:43

個人希望係貼地啲嘅 可以買得到返屋企{:1_332:}

大mo 發表於 2018-8-20 10:48

有 AV 影音嘢嘅體驗與教學{:6_193:},買咗新機返黎,有好多設定都唔知on定off,有人教下就最好啦{:6_128:}

samyiu 發表於 2018-8-20 14:49

頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 一個乜野嘅展覽會先真正吸引到 76 友呢? (針對軟硬件討論)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。