設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] 一個乜野嘅展覽會先真正吸引到 76 友呢? (針對軟硬件討論)

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

影音展對好多朋友嚟講係一個總覽嘅好地方,因為可以一次過睇到好多買得起、買唔起或者令自己喺個到越睇越瘋狂起嚟嘅發燒地,亦同時會係一眾樂迷相敘嘅好藉口。不過,年年影音展都幾萬人到訪,年年都總會聽到一班影音發燒友話越來越無嘢睇、賣嘅碟又唔係平過出面,但依舊有大把捧場客!! 呢個情況下都發展到 ~ 會展有、酒店有、九展都有!!

先唔理場地因素或箇中好多聽返嚟唔知真假嘅恩怨情仇,反而最關心係一個點嘅展覽會,先能吸引到一班有心玩嘅玩家繼續到訪!? 一啲乜嘢內容先最貼到大家心水!? 最幫得到大家堅持玩落去,又或者乜嘢嘅體驗,至會令到更多新手自投呢個大毒海!? 咁,喺到畀幾個選項誘發大家先投選,之後亦希望大家理性及正面討論,最好大家仲有啲選項以外嘅建議或分享,希望呢個帖對所有搞影音展嘅單位,都有個啟示作用,仲可以進一步擴大到這個市場,喺百花齊放下,令更多嘅你、我、他及身邊嘅男男女女玩埋一份!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Post76 玩樂網與您 ...
多選投票: ( 最多可選 7 項 ), 共有 164 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限

評分

參與人數 10威望 +230 金錢 +220 收起 理由
warmmjs + 10 + 10 正帖留分
issachar + 10 + 10
mchan6 + 10 + 10
Krizzzz + 10 + 10 俾個Like你啦
光與曝光 + 10 正到爆
rlwk2009 + 50 + 50 正帖留分
matthew + 100 + 100
Einstein + 10 + 10
matt88p + 10 + 10
Suprabird + 10 + 10 俾個Like你啦

查看全部評分

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

票已經投了

評分

參與人數 1威望 +5 金錢 +5 收起 理由
wil-wil + 5 + 5 多謝支持

查看全部評分

專業玩家

主要投了  展會上加插多啲針對新手的原素  新血最重要

另+3.  有野買得黎消費得起,包括軟、硬件

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
wil-wil + 10 + 10 多謝保貴意見!!!

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

係唔係暗示76音響展

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
good88690 + 10 + 10 絕對認同
wil-wil + 10 + 10 多謝支持

查看全部評分

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

testbybb 發表於 2018-8-19 21:09
主要投了  展會上加插多啲針對新手的原素  新血最重要

另+3.  有野買得黎消費得起,包括軟、硬 ...

都係,事實都真係好少會有啲元素針對新手,希望之後會有。

1萬

副版管

HD_2 發表於 2018-8-19 21:24
係唔係暗示76音響展

呢個問題 … 其實四、五年前時,只得一個影音展時,都有好多版友及 Vendor 們問我地幾時搞,甚至乎有話過出錢出力支援 76,不過感覺上如果搞得唔好,又或搞完可能對支持 76 嘅版友、老友以至網站有負面嘅感覺,不如唔好搞,所以之後幾年一直未咁想落去 …  

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

wil-wil 發表於 2018-8-19 21:45
呢個問題 … 其實四、五年前時,只得一個影音展時,都有好多版友及 Vendor 們問我地幾時搞,甚至乎有話過 ...

即係代表今年時機開始成熟?確係令人充滿期待,記得要整番隻靚聲大會CD,等大家開心一下。

評分

查看全部評分

INT. AMP : soulnote a1
CDP :soulnote c1
TV :LG OLED GX55
AMP:Pioneer SC-LX89
BDP:PHILIPS 9700
前置:ATC 20
中置:KEF XQ50c(AQ)
SUB仔:SPL1000-ULTRA

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

個人希望係貼地啲嘅 可以買得到返屋企

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
Sun811 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

有 AV 影音嘢嘅體驗與教學,買咗新機返黎,有好多設定都唔知on定off,有人教下就最好啦

評分

wil-wil + 10 + 10 多謝保貴意見!!!

查看全部評分

禁止發言

簽名被屏蔽