設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 9spl

[討論] 懷疑"華x影音"偷機内配件呃人(之下集大結局於P.9)

黃金玩家

同fd 係國美出機 都係跟英插同hdmi 線

黃金玩家

同fd 係國美出機 都係跟英插同hdmi 線

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

雖然樓上舖平少少,但瘋宅同百x滙嘅行貨有信心的,試過買手機同Apple Air都無問題,Sales重送鬼咁多搭貨添!
AV 菜鳥、冇米又要玩!

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

事情係咁,小弟於2011~12~24於華x影音購買philips9600,當時見盒上有兩層膠紙“痴“住,售貨員見我有所遲疑 ...
9spl 發表於 2012-1-21 14:48

你啲人週圍亂講
請問你有乜證據呢?
1,9600係冇hdmi送的,就算我係用Philips員工價買都係冇,說明書都寫冇。點解百記有,你點解唔向Philips 查證呢?
2,點解有兩層膠紙?好多時QA驗完貨之後都會封返箱,有多層膠紙又證明到甚麼呢?

成件事你都未搞清楚就出黎亂吹,我並不是為某某講說話,我自己亦唔主將上樓上鋪買嘢,但真係唔抵得你啲無知言論週圍傳播

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Re: [討論] 懷疑 “華x影音“ 偷機内配件呃人

多謝mlit師兄提醒,可能我真係無知,可能你不是為某人講話,可能我喺百記近距離睇錯,可能多層膠紙係應份嘅,可能華x影音其實係老實而優質商店,好多可能性現在都不能証實,所以用“懷疑“字眼,試吓過咗年可唔可以求證,同時希望華x影音員工親自回應,確保其良好商譽。

- 發送自我的 GT-N7000 大板凳應用

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

多謝mlit師兄提醒,可能我真係無知,可能你不是為某人講話,可能我喺百記近距離睇錯,可能多層膠紙係應份嘅 ...
9spl 發表於 2012-1-24 11:11

Ching快D試真D,有事返代理換

新年進步,唔好勞氣

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Re: [討論] 懷疑 “華x影音“ 偷機内配件呃人

Ching快D試真D,有事返代理換
新年進步,唔好勞氣[/QUOTE]

多謝關心,絕冇勞氣,我都想求証得個知字。
新年快樂,横財就手。

- 發送自我的 GT-N7000 大板凳應用

進階玩家

多謝mlit師兄提醒,可能我真係無知,可能你不是為某人講話,可能我喺百記近距離睇錯,可能多層膠紙係應份嘅 ...
9spl 發表於 2012-1-24 11:11

我買所有玩具時第一睇價錢,第二睇有冇開過箱! 但有啲玩具是必需開箱(兩條膠紙),是乎該產品出廠時是否換上插頭,
或有啲後期調教及更換部份配件等等,代理通常用返自己膠紙返貼.
但有個別鋪店對双膠紙嘅解釋好多,甚至講海関驗貨,信唔信就自己决定.
不過同一貨品,其它商鋪無開過箱,只是個別商鋪開箱(双膠紙),我寧願比貴啲去大鋪買,唔洗煩!
開過箱的玩具,換了線是事少,若是退貨或陳列品就煩了.
以上只是個人愚見,看吓就算!

黑鑽玩家

呢D係關乎信心囉,D鋪比唔到信心你,無論係詎之前嘅鋪譽或sales本身嘅服務,咁自不然就會有懷疑了。老實講,買得咁上下價錢嘅產品,人地便宜你二三百,咁即係百分幾先,如果唔係好大嘅discount, 可能圍起條數去間總代理到或有track record嗰D鋪比貴少少會有著數喎。起碼有事要換嘢唔會阿咦阿佐。

鑽石玩家

我反而覺得可能係有人睇左貨,未比錢唔要部機,個店員又耐佢唔何,最後封番膠紙,至於點解無左條hdmi線,呢層就 ...
lamdog 發表於 2012-1-21 22:12

相信呢個可能性極微,有邊間鋪會個客未俾錢先check机架,尤其係呢D咁既『老字號』tim。