設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 阿定

[◆星級分享會◆] 【會後討論】《A 小調協奏曲》黃貫中 HQCD 分享會

2萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

jt24 發表於 2012-2-10 22:43

我以事論事姐,有D嘢起大是大非面前,不能苟且,甚至得過且過,或者蒙混過關就算...........

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
ctwdavid + 10

查看全部評分

3萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

我以事論事姐,有D嘢起大是大非面前,不能苟且,甚至得過且過,或者蒙混過關就算........... { ...
sunboy 發表於 2012-2-10 22:49

知嘅喇!

2萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

知嘅喇!
jt24 發表於 2012-2-10 22:54

多謝jt兄同我一齊唱雙簧喎...............

星級玩家

It's a bit late but I still want to say:
辛苦晒各位板主同工作人員, thank you post76!!!!!!

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

阿Paul真係好型啊!!!!!!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

由小六第一次聽到"昔日舞曲"就愛上beyond,
事隔二十幾年,阿Paul仲可以對音樂,熱情從無
減退,最重要是一種堅持,阿Paul講做兄弟係要
接受大家優點及缺點,如果接受唔倒你缺點佢唔會
係你兄弟,當然你都要接受人家缺點啦,大家係依
廿幾三十年入面,有幾多曾經稱兄道弟,幾多比
朋友還要親ge親人一樣連朋友都冇得做,人大左
曾係明白人生得一知己,真係要好好真惜,聽阿Paul音樂,
就好像聽到兄弟和你說話一樣親切,最後要多謝
76安排才能有這個機會出值阿Paul分享會

評分

參與人數 2威望 +20 收起 理由
audia + 10
小瑟 + 10

查看全部評分

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

今次辦呢個活動雖然籌備左一段時間,但出黎氣氛及反應亦比預期熱烈得多。見到大家咁開心,我地 76 活動制作 ...
wil-wil 發表於 2012-2-10 01:29

我.................我真係唔知應該仲講咩好, 因為我想講既WIL總都講哂, 不過呢次真係全靠  KEN哥係唱片界既人面同江湖地位, 先可以有機會傾到呢件事返來, 係度借個位多謝KEN哥一次先, (最慘佢因為招呼媒體而MISS左影大合照.... ).

另外亦要多得WIL總既攪活動經驗及安排既功力, 另到呢次活動可以順利舉行, 而活動後既工作其實亦都非常之多, 小瑟係度只可以講句....

無言感激, 小瑟只係係當晚做一個人肉問答機, 同二位既功勞真係小巫見大巫. 再三感謝!!!

阿定、祺哥、aidan、老ken、mankoo大哥、老wil、九爺、Son爺、Nel、oops兄 及 opps助手、老六、毒峰。

以上就係今次總動員出動既好兄弟, 好手足, 台前台後大家都係一條心為呢件事付出心力, 勞力, 精力, 總之各位兄弟手足們, 小瑟身邊能夠有你地一班台前幕後既好兄弟, 好手足撐到行, 幫拖幫到盡, 小瑟絕對不枉此生, 請各位受小弟一拜!!!!

最後, 當然就係要多謝一班, 每天都上來我地76呢個大家庭同大家分享, 吹水, 既版友們, 同埋當晚有份出席既老友記們對我地 Post76 既支持, 冇左你地既支持同參與, 我地做更多野都只係一件苦差事, 有你們既支持就係我地不飢諗新野玩同新活動既動力!!!

再三多謝各界支持 Post76 既任何活動!!!

評分

jack331 + 10 我很贊同

查看全部評分

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

好記得當播到“我明白 我不明白”outro一段純音樂嘅時候,亞PAUL可能驚段outro太長而驚阻住到大家,於是自 ...
941010 發表於 2012-2-10 02:09

哈哈~~~話你果個係我來架, 我同你玩下姐, 你下次再留念話我知呀, 我整多張比你又點話呢, 學亞paul話頭, 最緊要有人識欣賞呢!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

或者真係老土D,但都要向Post 76的各位版主及在場有份幫手的工作人員說聲多謝,帶給眾版友們包括小弟一個難忘 ...
sunboy 發表於 2012-2-10 02:12

同意sunboy兄所言, 一個真正的音樂藝術家, 只會帶領潮流.

Post76玩樂網.

5萬

總版管

再多一點分享:

其實本身好少聽Band Sound/ Rock野, 阿Paul的碟我都係第一次聽(唔計beyond), 一般我聽呢類 ...
jack331 發表於 2012-2-10 03:08

jack兄講既野, 其實我都好想講, 其實聽hifi又好, 玩av又好, 音樂或電影既內容先係最重要, 首歌好聽有靈魂, 如果可以再有埋好錄音同制作 = 100分, 但好制作而冇好音樂, 對小瑟來講 = 50分......再靚聲我都只係會用來做一把尺, 當係一個標準, 係set野時度完就算, 好難可以做到欣賞埋作品, 但如果又好聽, 又靚聲, 呢下野真係不可多得, 依家香港市場開始有變化, 大家都知道好歌要有埋好制作先可以做落去, 我地呢脫人開始有耳福了!!!!

評分

jack331 + 10 我很贊同, 非常對~!!

查看全部評分

Post76玩樂網.