設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

投訴sonson版主。請老總看看一

黃金玩家

76 榮譽慈善家勲章金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
http://www.post76.com/discuss/vi ... %3Bfilter%3D2592000
我回帖你删帖加警告,你警告我口乜野?
回帖內容只不過是上貯空間網址,內容不過是字幕檔,不涉及侵權。
無金錢利益輸送,只不過行過方便給壇友。
最多是文不貼題
如果貼子有問題点解唔删除,回貼就要警告?

你用乜準則來定,你有無尊重言論?

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
jayjay + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

io data soundgenic hdl-ra2hf
rme adi-2 dac fs
YS Audio sonatas Plus MK2 Stereo Valve Tube Power Amplifier
markaudio 10p gen 2 japanese oak wood (MIJ)

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

本站二手買賣區  來的啊,人地想買碟,你比字幕檔,你會唔會無睇到咩區就回左帖?

請勿在二手買賣區作出跟買賣沒有相關之回覆 <-- 版規入面有寫

這是誤會來的吧

黃金玩家

回復 2# 阿定

認同會錯意,但有無需要警告?唔通我阻人財就要警告?
YS Audio sonatas Plus MK2 Stereo Valve Tube Power Amplifier
markaudio 10p gen 2 japanese oak wood (MIJ)

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

理論上應該刪帖或扣分的,由於明顯唔係倒亂買賣,係誤會為主,所以退一步就是警告了,這對管理來講,係最容易處理的,因為system只會係刪帖、扣分、警告時才會有PM通知功能!

刪帖時system會扣分,對會員係一個罰則來的
扣分就更加係啦,而警告係為一最方便使用而又有PM通知功能同記錄的了

黃金玩家

回復 4# 阿定

正兄呀理應 刪帖扣分及管理留言,做得板大預左煩架啦,用"警告"字眼代替板主留言,誤會從此而生。
小弟來人家地方玩當然要尊重人,但老總要完善一下機制,讓論壇穩健進步,玩得開心。

行動組版主

做得板大預左煩架啦
咁做得會員又係咪要睇下版規先呢?

對人而嚴,待己而寬,有何難度,版主們都是義工,可能你能夠對著義工來罵,罵他做得不夠好,不夠完美,但我可以肯定,任何一個76管理組成員,都做不到這個要求,要求一個為論壇出心出力的無私為大家搞活動,搞管理,這樣的版主,我們罵不出口,如果實在有需要每個版主都全職投入,做到ISO9001認證的level,現階段post76.com無呢個財力就是!

黃金玩家

回復 6# 阿定

論壇軟件有漏,改進加入讓板大執行更輕鬆,可免除不必要的誤會。我想也不會要耗費什麼巨費。
就以此為例,板大因無選擇下用警告才可通知壇友,而壇友在好心做壞事下收到個警告,沖突便由此而生。
究境有無需要修正呢?
板主無私奉獻時間給論壇,(值得尊重),但板友也交出他的心得,讓論壇有聲有色,相輔相成,需要計交什麼?
唔知有漏動無話可說,知道有而當不知,點進步?

如果我知道貼子插件操作是這樣,(可讓板大給人誤會係有機心針對)我唔會係呢度開貼投訴,在此對板大SONSON致歉!
因為論述插件有漏下才發生這事,改不改不打緊。讓矛盾存在,精益求益,自行選擇。

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Post76 唔係以商業營運模式去搞,一眾版主、網主都係義工,大家都係用緊私人時間,甚至乎自己錢去維系個網。就以我為例,昨晚剛搞既活動,由傾至搞得成足三個月,中間既細節多到與一般搞收費活動既工序無異,但我地係無錢收亦唔會同版友收錢。所以預左煩係當然,煩既野多不聲數,亦唔係外間想得咁簡單,一個小改動影響整個網,少則都幾日先可能搞返好。再者,Post76 肯定仍有過千過萬既不足,真係有錢有力全職去做,都未必一下子可以解決得切。況且,今次都係由少誤會引起,而我地用緊既又係 "Discuz!" 原身討論區既機制,限制較多。如果要改又洗金錢的話,都將有限資源改善其它更迫切性既問題先。

Post76 宗旨之一係互相體諒及包容,達至和諧既討論氣氛。阿定版主已經清晰講出所執行情況既原因,相信都可以了解到問題精結,何不繼續開開心心享受玩影音既樂趣,不再為一些少誤會或暫時未能解決到既機制問題再糾纏下去,影響心情! 可以比個面就此算吧?

回復  阿定

正兄呀理應 刪帖扣分及管理留言,做得板大預左煩架啦,用"警告"字眼代替板主留言,誤會從 ...
pencilngan 發表於 2012-2-10 17:23

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

以香港討論區為例,佢地已經係財鴻勢大既討論區,雖然同樣用緊  "Discuz!" ,但由於太多度身訂做既野比個網,所以改版難度極高、加插件亦不可能話加就加,所以個邊既問題或投訴都不少。講返今次問題係師兄先帖錯區後,我地執法亦受現時機制所限,所以並非我地唔想立即作改善。我地會記錄你既提意作案,以便未來升級既其中一個考慮;你亦於發帖時留意清楚題目是否適合該版分享,咁就大家都開心!

回復  阿定

論壇軟件有漏,改進加入讓板大執行更輕鬆,可免除不必要的誤會。我想也不會要耗費什麼巨 ...
pencilngan 發表於 2012-2-10 18:40

黃金玩家

回復 9# wil-wil

繁体插件係煩-D。完全了解。