設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[AV擴音機] Onkyo TX-NR609 試用後感…

星級玩家

exchange everyday.....

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
  之前話說我賣甩左LX75後無amp用…咁行過X田有部demo609未寄card當二首賣
響度問過眾師兄都話抵咪整黎試試…三千幾是但啦!!
  而家已讓了俾人…想寫幾句儲下分咁姐
首先我已十多年無幫襯過安記…對上已經係tx-DS939當時年少無知學人玩AC3
在旺角樓上鋪[國際上一層]半推半就卜鎚
2011-02-01_01-57-39_219.jpg 因為買時已知DTS既來臨…而989都已經有樣睇了…就咁慘被屈食貨尾
…前事完!十幾年再點安記…首先既感覺同其他廠同級都係一樣…將貨就價!
這是避不了但安橋好再條productline好分明這好重要的對廠方來講可以包圍哂所有level
既客!對客黎講亦有助於選擇自已杯茶!唯一唔好係會製造出好多電子垃圾…
試諗下十幾年後將會有大量507,606,708,904,等等…到時點算?到時先算囉應該…
所有分唇,表現我其實覺得係贏哂!!只限同級!!佢俾到D您預其之外既bouns您添
例如佢net media就已經做到pioneer要LX7X,8X既HMG先有既子功能!
每聲道更可獨立咁finetuneEQ,這連LX85都唔得…一味賣full auto MCACC
講真唔係個個既roomsize都適合囉…唔信問下現役LX85,83D師兄…
尤其係個fullbandphase control我就由SC07已經聽唔出佢control左咩喇!!
係環境唔夾唔係話佢唔得…安記在這入門7.1都可獨立校!讚讚!!!!
至於其他我只覺大家都咁上下(在這級數),SONY除外!!完全入唔到班囉,
十分失望!無ES果的只能叫做5.1/7.1機頭,就算有ES,就講我玩過既3600ES
拍埋LX55,809,甚至3311!我只能當係小孩玩具級!唉…人地掛住搵錢但又四面受敵
瓣瓣都有對手過頭~~唔得閒玩D小眾玩意喇我睇…
講完…多謝浪費時間睇我響度維園呀伯
是也
2011-10-29 21.18.15.jpg 中間部係LX75...

2010-12-25_09-44-24_891.jpg sony DA3600ES

另外D相都唔知去左邊囉~~最緊要現役既係~~
_MG_0439.JPG 佢囉
吾兒逝矣,大悲![img]http://www.post76.com/x2/sta

星級玩家

yamaha a1010

u may try

鉑金玩家

師兄好多機啵!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

yamaha a1010

u may try
jeremymak 發表於 2012-2-12 22:06

之前本想試下2067...不過夾唔到位師兄錯過左…去過友人家中套Z11+sunfire X 2...無法用文字形容~~
佢俾我睇2條sw可各自唔同finetune,我到而家都無法跟佢果套
也媽下係有佢既威力!!
吾兒逝矣,大悲![img]http://www.post76.com/x2/sta

星級玩家

yamaha好多 setting俾你改
音場/味精,大把野玩

要埋身未必啱

高級玩家

Re: [AV 擴音機] Onkyo TX-NR609 試用後感…

師兄。咁如果只比較音色。lx75比609好多少

- 發送自我的 GT-I9100 大板凳應用

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

師兄。咁如果只比較音色。lx75比609好多少

- 發送自我的 GT-I9100
hkntssb 發表於 2012-2-17 23:30

當然喇…點會用75黎比609呢??唔同呢浮架喎,75 vs 1009喇,咁您又會點睇?
我話既贏哂係同級對手嘛…唔通609又贏過A1…
同級既會係vsx920,1911,sr5005,RXV667呢D我睇唔到有邊部突出過609...
都係果句sony、唔洗問喇我覺得3600es都好唔過這安全609添

高級玩家

師兄,我想聽下你的意見睇下值唔值得用多2倍錢升級

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

師兄,我想聽下你的意見睇下值唔值得用多2倍錢升級
hkntssb 發表於 2012-2-18 07:34

見您咁問得…您都已經毒發攻心啦小弟在此只係好少時間,唔敢話咩俾建議寫評論…不過我一路都係呢句…:別人意見…高手評論…專業推介,呢D全部只可參考…最後要問要確定既
應該係自己…問過自己真係想上LX75...能力亦afford得起既…就千萬唔好由疑!!去吧上吧…
時間係唔會等人架…諗多兩諗好快又到八月人地又出新機喇…咁唔通永遠淨諗唔做?
....我意思係最緊要忠於自己…好似我話LX75唔好…但其實係我唔好先真…因為一早已心想要
我而家用緊呢部…咪就係心大心細嫌佢太貴…結果差D全部品牌玩齊咁滯…最後咪又係要現斗斗
要番4311…諗番呢一年換既機既差價補錢…加埋夠上天龍定部全新A100有找添喇
功能品質效果呢D …您都係expert黎架喇!!上得呢度已經唔係普通市民級數…信自己吧!!
唔洗驚玩貴機囉…玩唔起先要驚嘛!俾多句客觀既事實您:LX75,85以我所知二月尾前買
行機好似送Q傍redeem無線adp.所以要快這東東去買要成6~8舊架…係必須品黎架!!唔玩airplay
無所謂…自家既HMG其實仲穩定過airplay,連我而家玩緊既denon都唔夠佢快同穩定…
今日已經19...去吧無謂再停留~~時間係唔會等人架!!等您新機包膠呀!!!!!!!!!!

高級玩家

我都想換,不過未 afford 得起, 要食都兩個月樹皮先得