設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kennykky

行貨限定版resident evil5/biohazard5 入手

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

20# marcolau

今日入手480 IMG_0320.jpg

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

爆埋"Left 4 DEAD"至入

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

爆埋"Left 4 DEAD"至入
dts6.1 發表於 2009-3-6 16:07

最緊要有人陪online.....

岩岩爆左BH5了...

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

真有錢.......又360又ps3.........
kennykky 發表於 2009-3-5 00:05

做咩呀! 你面紅呀!!
我唔係有米,係有屎就真,叫朋友借的,要還嫁!!!
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

日版無刪野的了,CAPCOM 官方公佈左,今次全球內容一樣的!
阿定 發表於 2009-3-5 08:33

沒錯,我尋晚玩咗360日版,係有噴血和炸頭畫面的...
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

最緊要有人陪online.....

岩岩爆左BH5了...
marcolau 發表於 2009-3-6 18:05

嘩!
你係唔係人來嫁,做咩都快過人...
我尋晚只玩到3-1版...

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

嘩!
你係唔係人來嫁,做咩都快過人...
我尋晚只玩到3-1版...
DVD迷 發表於 2009-3-6 21:31

唔係樣樣都快嘅,問我女友就知啦.....XD
3-1係一個好正嘅賺錢位....
而加玩無限彈藥打困難mode

專業玩家

咁快爆........
我連只gta4只下載版都末買..........

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

唔係樣樣都快嘅,問我女友就知啦.....XD
3-1係一個好正嘅賺錢位....
而加玩無限彈藥打困難mode
marcolau 發表於 2009-3-7 17:21

講到屈錢事,我開頭不知道屈錢一事的,後來睇網友先知道的,可惜知道都沒有用啦,因為當時玩360版沒有記錄到.............

不過話時話,原來日版同美版有d分別的,重有,我個360日版,遊戲包裝是"BIO HAZARD 5"字體,遊戲碟畫面是"RESIDENT EVIL 5"咁怪雞???
我覺得[CAPCOM]公司大細超,有咩可能只得360版本有鐵盒裝,PS3就冇...

講反360和PS3版本先.
1.360日版個黑女叻過PS3,我買咗不同槍械比她,反然PS3個死黑妹,只用手槍,不會自動換散槍及機關槍,360那個就不同晒,她知道個難打的敵人時,會即自動換勁機械.

2.PS3原來只得720p,反360可以出到1080i播,你話CAPCOM係唔係大細超先,分明睇唔起PS3主機??

3.PS3D大佬難打360版....

4.PS3可以自動記錄,反0個日版要先安裝隻碟齊可以記錄,所以360版本搞到我成日都唔記得安裝,玩玩下要同頭來過??

銀級玩家

講到屈錢事,我開頭不知道屈錢一事的,後來睇網友先知道的,可惜知道都沒有用啦,因為當時玩360版沒有記錄到.............

不過話時話,原來日版同美版有d分別的,重有,我個360日版,遊戲包裝是"BIO ...
DVD迷 發表於 2009-3-9 22:27

第3日已經爆晒所有story mode,第4個professional難度超正....不過都係單打多,因為d人入左黎見到professional都走夾唔頭.....打到我PK....
試過有條友死入黎,以為自己有支火神就大晒,死衝爛衝,完全冇策略,所以勁死,我揸支無限麥林我唔敢亂黎....D死蠢唔識打就跟吓人啦,正PK...

呢隻GAME最主要uprade最勁果支銀色麥林,之後AK-47->散彈....<-SET 無限彈...
屈錢,網上D人又係傻傻地,當第2日有人同我講去2-1屈錢已經比我插,得果千幾蚊,屈到出年都未UP完啦.....果時我已經教人去3-1屈,因為吓吓到成萬,
尋晚我地都已經做緊無限$法,唔駛用save,只要有人有臭雞蛋就可以屈到無限$(網上D人話用金蛋....又係白痴嘅,金蛋=$1000,而臭雞蛋=$2000),不過要xbox版....PS版好似唔得....
因此我已經uprade晒所有武器....

日版同美版係分ID,日本user就HAZARD 5,hk user就RESIDENT EVIL 5...

360和PS3版︰
1, 你留意下,自動換槍係因為佢冇子彈,留意CPU佢Default係咩gun,如果Default係手槍,就算比咩gun佢都係用手槍,但手槍冇彈佢就會換槍,不過比支電棒佢就一定用電棒,正白痴,所以一般我都會比一支無限麥林佢,因為cpu一定準過你.....一槍一隻。

2, ps3先天問題,x360可以由硬件提昇上1080p,只要隻game做好full hd嘅貼圖等資料,昇上1080p就完全冇問題。
1080p或720p都唔大問題,bh5即使720p都已經好靚。
你睇隻mgs,寫住720p又如何,一zoom近d貼圖就化晒,質感又差,就係因為佢地冇做唔好,根本去唔到hd嘅質素。

3, 其實你知唔知個個大佬都有兩種以上嘅打法..難唔難打其實係睇你達唔達成佢個要求...好似professional難度最後大佬咁,唔識打就係咁狂射佢心口射成個鐘,但識打就知其實大佬係用刀界心口架,幾分鍾ok.....而唔同嘅gun都有唔同殺傷力。
你有興趣可以join我打co-op,等你睇吓點樣最快打大佬,包你o晒咀...

4, x360版一開始入game時已經問你用唔用auto save,如果你冇set就要入選項set.....
我一開始都冇裝game,一樣係auto save....