設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: BottleLi

[請教] 累個老友買咗假貨...真系對佢唔住! (3月14日更新 @1#)

鉑金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

3. 唔做返 d 嘢,點對得住咁多戲迷呀!
BottleLi 發表於 2012-3-15 12:07

不過既然知道佢都係受害者唔係有心呃人,佢肯俾番錢你,理論上佢應該得番原本屬於佢的subwoofer,
佢可以講明係大陸番版subwoofer至放番出去,只要唔呃人而又有人想平買,咁佢都可以受少D害,
依家佢連本都俾人打爛埋,錢又冇晒,又要面對俾朋友呃的真相,諗落又幾慘喎....

評分

參與人數 2威望 +15 收起 理由
Powerage + 5
maner394 + 10 我很贊同

查看全部評分

Synology DS3617xs with Roon, Qobuz,
Devialet Original d'Atelier;(FC) B&W 802D3, (SR) Devialet Opéra de Paris Gold Phantom, (SRB) KEF LS50 Wireless, (Atmos) KEF R50, Onkyo TX-RZ830, Sony A8F

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

不過既然知道佢都係受害者唔係有心呃人,佢肯俾番錢你,理論上佢應該得番原本屬於佢的subwoofer,
佢可 ...
nicknick 發表於 2012-3-15 17:45

"講明係大陸番版subwoofer至放番出去"<-係犯法架....
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

鉑金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

"講明係大陸番版subwoofer至放番出去"
yuppi 發表於 2012-3-15 17:52

sorry,見淘寶都係咁樣賣一時冇為意.....  再講過:唔可以賣番出去!
  咁留俾自己都叫做有隻subwoofer用下。
Synology DS3617xs with Roon, Qobuz,
Devialet Original d'Atelier;(FC) B&W 802D3, (SR) Devialet Opéra de Paris Gold Phantom, (SRB) KEF LS50 Wireless, (Atmos) KEF R50, Onkyo TX-RZ830, Sony A8F

黃金玩家

sorry,見淘寶都係咁樣賣一時冇為意.....  再講過:唔可以賣番出去!
  咁留俾自己都叫做有隻subwoofe ...
nicknick 發表於 2012-3-15 18:04

nicknick兄...理論歸理論...事情並非好似你講錯了...再講過就可以解決了嗎?

是否現在我收回退款後,之前嘅事根本就無發生過呢...?

請你幻想一下,當一個人做錯咗事,而又唔需要受任何懲罰,咁呢個世界會變成點呢...?

你唔係當事人...我估你亦無睇晒整件事嘅經過.

原本,今個星期是我勞碌了一整年才可輕輕鬆鬆休息一下嘅大假假期.

之前計劃好放假要做嘅種種事情,就被一個無知地犯了錯唔嘅人徹底破壞了.

你能明白我的感受嗎?

鉑金玩家

nicknick兄...理論歸理論...事情並非好似你講錯了...再講過就可以解決了嗎?

是否現在我收回退款後,之前 ...
BottleLi 發表於 2012-3-15 23:56

是的,我沒辦法知道整件事,所以只是感受上覺得大家都係受害者,大家都好慘,你牽在其中又激氣又冇左個假期當然也很慘,明白的。
最好的結局可能係真正放部假機出來的人受罰,依家那個人反而袋袋平安又乜事都冇,甚至繼續呃緊另一些朋友,有點可惜,我們都做不了甚麼,希望其他網友睇到呢個post後將來買野會格外小心,不用再受騙。