設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: andylam67

[請教] Int Amp for Triangle Altea

星級玩家

76 精選榮譽會員勲章

回復  avlam

都知道師兄係前用家,之前係另一鋪頭聽(夾其他牌子amp)都覺得三角唔會力士,但係有情毒氣 ...
小Ga 發表於 2012-4-9 23:02

同意,去過tomc兄家聽過,505都玩得三角三十週有板有眼。分析力、感情、音樂感有齊。

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  avlam

係....但玩甲類的話又可能真係好似師兄話齋,旦機是較高cp既選擇

不過我嗰次中毒佢只係用ab ...
小Ga 發表於 2012-4-9 23:14

小Ga兄有冇聽過蛋蛋呀 ?

高級玩家

小Ga兄有冇聽過蛋蛋呀 ?
avlam 發表於 2012-4-9 23:18

只係喺添置聽過,不過當時係未run in既amp+未run in既大喇叭,唔作得準,有機會想上下師兄既私家毒氣室

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

只係喺添置聽過,不過當時係未run in既amp+未run in既大喇叭,唔作得準,有機會想上下師兄既私家毒氣室{: ...
小Ga 發表於 2012-4-9 23:33

聽你咁講,好似都想玩蛋蛋咁喎! 你想嚟嘅話隨時都歡迎啦 !

高級玩家

短期唔會住喇,啱啱整左個b,膽機好似比較危險,而且最近才upgrade了,呢刻只係想感受下好多師兄講既膽機威力

2萬

黃金玩家

短期唔會住喇,啱啱整左個b,膽機好似比較危險,而且最近才upgrade了,呢刻只係想感受下好多師兄講既膽機威 ...
小Ga 發表於 2012-4-9 23:43

OK !

進階玩家

回復 26# avlam

個牌子無左, 印像中, 前級係一支西電胆, 一支12AX7. 後級係每邊兩支KT66同兩支12AU7. 我唔係話部機推得唔好, 相反係好好, 不過因為TUBE本身既特性而令TRIANGLE有所失. TRIANGLE個低收得快, D野潛唔到, 不過正因為咁尾音短,所以聽JAZZ如牛孖筋果種節奏,特別有節奏感. 用胆會收得無咁快, 但就會損失速度同輕快果種感覺.
其實師兄想籍著TUBE既特性,去令個低鬆D, 尾音長D, 去追求自己想要既聲, 係花左心思. 只係樓主要聽埋JAZZ同ROCK, 我怕會達唔到佢既要求.

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
ckw3031 + 10

查看全部評分

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  avlam

個牌子無左, 印像中, 前級係一支西電胆, 一支12AX7. 後級係每邊兩支KT66同兩支12AU7. 我唔係 ...
dunce 發表於 2012-4-10 00:16

同意!

其實樓主已經好清楚表達左佢嘅要求同取向,大家都係提供部好石機比師兄參考下啦!

2萬

黃金玩家

回復  avlam

個牌子無左, 印像中, 前級係一支西電胆, 一支12AX7. 後級係每邊兩支KT66同兩支12AU7. 我唔係 ...
dunce 發表於 2012-4-10 00:16

D野潛唔到, 不過正因為咁尾音短,所以聽JAZZ如牛孖筋果種節奏,特別有節奏感. 用胆會收得無咁快, 但就會損失速度同輕快果種感覺.

師兄你係咪淨係只試聽過一隻膽機牌子呢 ?

星級玩家

76 精選榮譽會員勲章

同意!

其實樓主已經好清楚表達左佢嘅要求同取向,大家都係提供部好石機比師兄參考下啦! ...
tomc 發表於 2012-4-10 00:22

在AV lam眼中只有膽機,你問用乜機推乜喇叭都係膽機,仲要係SM的機,已是SM的代言人了,利害!