設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[其他] 以後都唔會再去廣x買碟

鑽石玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
昨晚到廣x買左隻$49blu-ray碟, 點知返到開盒(有紙盒版), 膠盒入面張封面紙唔係放係膠盒入面俾人拎左出黎, 最緊要竟然係入面係無碟!!

今朝一早再去間鋪, 仲要突登坐車去, 講返隻碟入面係吉盒, 諗住換過隻, 不過話已經賣晒...  
問可否退款, 話唔得, 問可否換另一隻同價碟, 話唔得 ...

個sales開始有面色, 話無可能無碟係入面, 退款換碟一直都唔會咁做, 而且間間鋪都唔會咁做, 話下星期應該會再返貨, 叫我到時再打去問返貨未, 但價錢會加價 (咁即係點?! )

只好堅持即時換返隻同價碟算, 又唔知等幾耐, 有碟時到時佢唔認數都吹佢唔脹, 講左一輪, 個sales話算喇, 換同價碟算... 睇碟其間仲要拎隻dvd俾我話換呢隻 (要dvd我使鬼買blu-ray咩)

拎左隻同價blu-ray碟去過barcode時, 個sales即俾說話聽, "記得開盒睇下有冇碟先呀, 仲要睇下隻碟有冇花先好走呀, 無得再換架喇....", 一直都講到好似我拎起隻碟, 再走返去呃多隻碟咁 ... 大佬, 個幾十蚊碟, 車錢時間都蝕晒, 仲要受咁既氣 ... 唉

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
sunny + 10

查看全部評分

Int Amp: Audiolab 8000s (Eng ver)
Speaker: Quad 12L
Speaker Cable: Gotham 50150 (bi-wire)

DAP: Onkyo DP-X1A

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

係我就即時叫佢嗌間舖最大嗰個出黎.....

再去消委會投訴......

1萬

鉑金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

佢下次唔會比你開架,你喺佢面前開一定炸型,再話你阻住做生意
我會打完電話先踩場,等佢冇位入
不過呢間嘢愈開愈細,又愈嚟愈囂
寧願比多幾蚊去最貴嗰度買,起碼唔使受氣

不過......呢間係MK嗰間?

鑽石玩家

不過呢間嘢 ...
stanleykc13 發表於 2012-4-8 22:52

荃灣個間...
Int Amp: Audiolab 8000s (Eng ver)
Speaker: Quad 12L
Speaker Cable: Gotham 50150 (bi-wire)

DAP: Onkyo DP-X1A

1萬

鉑金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

荃灣個間...
sorry 發表於 2012-4-8 22:57

ic......

4萬

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖聖勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

不過呢間嘢 ...
stanleykc13 發表於 2012-4-8 22:52

我就一定會即時開封驗碟.......呢個習慣從未斷過

1萬

鉑金玩家

我就一定會即時開封驗碟.......呢個習慣從未斷過
circleli 發表於 2012-4-8 23:01

二手我會即開,一手通常靠手感,即係試聲,認盒,重量,有古怪先開

4萬

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖聖勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

二手我會即開,一手通常靠手感,即係試聲,認盒,重量,有古怪先開 ...
stanleykc13 發表於 2012-4-8 23:05

原因係我多數唔係本區購買......為免得日後麻煩!我通常都請店員為我開封先行檢查;一般情況下店員都樂意效勞

1萬

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖俠勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

師兄講得啱,以後都無再幚襯佢,反正要買碟大把舖頭選擇,
實行由佢自生自滅,執哂佢對我地都無損失...

1萬

鉑金玩家

原因係我多數唔係本區購買......為免得日後麻煩!我通常都請店員為我開封先行檢查;一般情況下店員都樂 ...
circleli 發表於 2012-4-8 23:09

邊間咁好人?