設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[WiiU] Project P-100 (15樓~最新實機遊戲預告片)

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

遊戲名稱: Project P-100
平台: WiiU
開發: PlatinumGames
發行: 任天堂
製作人: 稻葉敦志(製作人)
           神谷英樹(監督)
發售日期: 未定

遊戲簡介:
任天堂的WiiU已確定於年尾推出,儘管各第三方大廠亦紛紛宣佈旗下的高清遊戲移植到WiiU的消息,但除了任天堂本身的第一方作品之外,仍然有第二方及第三方的原創作品登陸WiiU。《Project P-100》就是其中一款,本作由日本新掘起的PlatinumGames開發,由《鐵騎》﹑《MadWorld》的稻葉敦志擔任製作人,而監督更由《Devil May Cry》﹑《Bayonetta》的神谷英樹負責。《Project P-100》的玩法簡單而不乏創意,玩家只須要在每個關卡中,操控有特殊能力的英雄並不停地吸納村民入軍隊,利害這些英雄及村民的能力讓軍隊變身成不同的武器及工具,例如槍﹑劍﹑保護型啫喱等等去對付/防禦敵人,也可以變成巨大拳套﹑梯子及飛機去進行解迷或越過障礙。而通過Wii U GamePad手制的營幕,玩家可以向英雄們下達各種指令(攻略﹑招式選擇﹑防禦),又可以探索電視屏幕局限了的地方及進行解迷。遊戲亦支援多人coop遊戲。

《Project P-100》是PlatinumGames繼《MadWorld》及《Infinite Space》之後,又一款登陸任天堂主機的遊戲。不同的是,本作是PlatinumGames首次和SEGA以外的發行商合作的項目。創意的玩法加上《Viewtiful Joe》般的人設,這個組合令我們猶如重溫當年「CAPCOM 5」的景象,只希望銷量好一點就是了。(@肥狗仔@: 哩款係暫時我睇咁多款WiiU遊戲入面最有興趣,但亦未至於入機嘅程度。)

遊戲影像:
E3 2012實機預告片
[YoutubeHD]Mr4D4YZQ9uY[/YoutubeHD]

實機演示
[YoutubeHD]NzLFxre-PyU[/YoutubeHD]
[YoutubeHD]V9YjceHWgC8[/YoutubeHD]
[YoutubeHD]vFqVWLjMERo[/YoutubeHD]

遊戲畫面:
06.jpg 07.jpg 08.jpg 09.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 02.png 03.png 04.png

6萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銀耳朵學員76-FC 黑鑽石勲章

QQ
隻Game唔錯喎!

4萬

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖聖勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

睇落幾好玩

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

唔錯,幾正

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

出左先再講, 唔知可唔可以上網打?

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

將人地嘅創意改成立體再加D減D就等於PlatinumGames的創意...
[YoutubeHD]9umbflFsFp0[/YoutubeHD]

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

將人地嘅創意改成立體再加D減D就等於PlatinumGames的創意...
marcolau 發表於 2012-6-8 16:44

係...我睇完段片之後第一時間唸到就係LAST GUY~不過問題不大~創意有時就係通過互相參考得來~與其話將人地嘅創意再作增減係PlatinumGames嘅創意,倒不如話將人地嘅創意再作增減係PlatinumGames嘅風格~到目前為止佢地每一隻遊戲入面唔多唔少唔係參考自己就係參考人地~哩隻算好~~Metal Gear Rising= =

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

係...我睇完段片之後第一時間唸到就係LAST GUY~不過問題不大~創意有時就係通過互相參考得來~與其話將人地 ...
@肥狗仔@ 發表於 2012-6-8 17:05

創意係我理念上係第一次,如街霸當年是創意,但KOF就係發展。
THE LAST GUY有創意,但同一件事物唔可能出現兩次創意。

PlatinumGames兩大頭冇左影開始死死地...

黃金玩家

創意係我理念上係第一次,如街霸當年是創意,但KOF就係發展。
THE LAST GUY有創意,但同一件事物唔 ...
marcolau 發表於 2012-6-8 17:33

創意對我黎講就唔止係第一次,仲有結合﹑顛覆同突破固有限制。《超人》算係創意,《超人特攻隊》都算係創意,因為佢有結合有顛覆,最重要係突破倒《超人》個框框。PlatinmuGames嘅遊戲理論上都算係創意,因為佢地不斷從固有遊戲類型中搵突破點。但哩個係佢地開發遊戲嘅理念,佢地嘅風格就另一會事,PlatinmuGames嘅遊戲比我感覺就係將人地嘅創意/亮點引進自己嘅遊戲入面,再製作一套獨特嘅玩法或者係感覺。哩點基本上幾款佢地嘅遊戲都做得到,但感覺比較強烈嘅只係得《MadWorld》同《VANQUISH》兩款。至於出到黎嘅成品算唔算創意就真係見仁見智,不過突然間討論起創意嘅定義好似有點兒那個= =。總之家下PlatinmuGames就好似係稻葉敦志嘅天下一樣,冇一隻game係佢唔經手的。講開又講,雖然我期望神谷嘅新作係硬派動作遊戲,但你話神谷幾年來只係監督哩隻《Project P-100》都唔出奇。我第一眼睇到D人設就覺得佢係整緊《Viewtiful Joe》嘅精神續作~

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

[YoutubeHD]KKPQEvxEuh0[/YoutubeHD]

哈哈, 但我第一個感覺係似同廠gamecube Pikmin