設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: charliey

[頭戴式] my new headphone

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

係囉...就小弟所聽...我寧願NOTEBOOK就咁播歌都唔聽BEATS
CLP 發表於 2012-6-15 18:46

唔係咁差嘛? 啱啱喺地鐵測試,幾好呀! 會唔會係我rip d 歌ok 呢?
Acoustic Solid 111, quintet black S,
accuphase 510, voodoo ren... bal.
nt505+cg10m, cardas clear reflection bal.
accuphase 2420,  voodoo renaissance xlr, modwright KWA100se,
wilson audio 7

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

呢個我都用緊,聲對我黎講,咁既價錢絕對收貨,
Sony X90J  
Denon 4700
Giec 5500 / PS 5
Front sp : Jensen
Sur sp : JBL Pro III
Center sp : JBL HLS
Tf & Tm sp : JBL Control X
Sub: MK Sound SB1250
Belden 8471
Viablue X-25
Oyaide PA-02

進階玩家

QQ
可能各花入各眼吧, 自己喜歡就好{:9_423:}

6萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銀耳朵學員76-FC 黑鑽石勲章

QQ
唔錯!

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

耳仔收貨最重要

行動組特工

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

其實Beats哩個牌子好奇怪, 玩開耳機o既師兄一聽到就一定嗤之以鼻~
可能佢個樣太偶像派~

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

其實Beats哩個牌子好奇怪, 玩開耳機o既師兄一聽到就一定嗤之以鼻~
可能佢個樣太偶像派~ ...
ahnel 發表於 2012-6-18 10:59

其實BEATS聽番美系pop rock,可以是很夾聲,我有一位朋友用ipc,只聽美系pop及rock,聽了很多隻普遍推薦既hd25, t50p etc,最後都係覺得,係beats既聲先對味同夠勁
Beats俾人嗤之以鼻,也許同美國某專業reviewer既評價有一定關係,加上佢定位係潮,也有影響
最近聽過beats pro同mixr,感覺不差,可算是有驚喜,只係唔係自己杯茶,我覺得保持open mind唔好隨便批死d器材,咁可以發現新觀點同更多好玩野架

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
小瑟 + 10 YES,真係好睇你聽咩歌的!

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

咁同樣價位, 有咩牌子頭載headphone 正呢?
Acoustic Solid 111, quintet black S,
accuphase 510, voodoo ren... bal.
nt505+cg10m, cardas clear reflection bal.
accuphase 2420,  voodoo renaissance xlr, modwright KWA100se,

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 18# charliey

首先,多謝師兄分享先,有你出出POST先可以帶起個版
HIFI呢家野呢,係耳聽為實既,如果師兄滿意,唔需要在意其他人睇法,當然,其他師兄有不同看法是可以理解
1.呢度師兄大多數聽得雜,Monster較專注於低頻,所以其他方面一般
2.Monster風評麻麻,形象偏向潮

所以樓主不用介意,收貨就OK,POST76有樣野好係唔同意見都可以客觀討論,樓主亦都唔好因為其他人反應覺得自己有問題(我怕你因為咁以後唔出post....講笑ja)

如果同價要推介,師兄聽開咩野音樂多?舊耳筒用開咩野?對新耳筒有無咩期望?小弟樂意推介

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
小瑟 + 10 + 10

查看全部評分

DAC:North Star Design DAC 32
AMP:Roksan Caspian M Serie 2
SPK:QUAD 9L2

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

回復  charliey

首先,多謝師兄分享先,有你出出POST先可以帶起個版
HIFI呢家野呢,係耳聽為實既,如果師 ...
odin1983 發表於 2012-6-19 19:45

thanks ... this sub-forum is a bit different from hifi sub-forum in post76 where i visited more ... a little surprise to receive negative comments on my new headphone (but without solid reason and seems just difference in taste) which i found pretty good in average ... i mainly use home hifi to enjoy pop songs, jazz and classical as well ... and monster beat is my first headphone ... other than the stock iphone earphone ... beat shows pretty good base with fairly details and a little sound image (when listening to four seasons), and noise control is also acceptable (tested in mtr crossing tunnel) ... my first trial was at hmv when i listened to various of my self ripped lossless music files and after about 15 mins test i accepted the performance and bought it ...