設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: 小瑟

[其他器材] 入門新仔套裝.....雙 I 記 (IPC+IE80)

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

嗯 …… 吾過 10k 冇乜好嘢架播 !!
WE300B 發表於 2012-6-22 13:57

我唔信, 你借我玩下先!!!!

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

小瑟兄叫到,即刻來寫下︰
Ipc夾ie80,部amp可以走下分析,清爽,控制力同動態既

1000~3000
Ibasso pb2, uha-120,分析力、動態、控制都ok, pb2亦有良好可玩性,但ie80最好轉埋平衡線啦
Audinst mx1 就音樂感動態好,又可以mod下,千餘完好玩

3000~6000
L3控制力搭到ie80, hpp1就可以順手升級訊源
Vorzduo 推力不錯,聲底上都夾ie80,而且唔洗4000
之前推過既略冷門選擇,iqube v2(v3也可但只要耳擴就比較貴)其斯文風格夾狂野ie80,又係正,而且用左佢就變成triple I (笑
當然,6000夠買部dx100直推(笑)

6000~9999
放心,我唔會推solo+L3/ aha120/ alo rx mk3, 或者hpp1+6000內既amp呢d combo既,太多件野,當我找到9999內既純好portable amp,會第一時間通知小瑟兄你既。

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 11# 小瑟

1000-3000組別
Just Audio uHA120 (耳擴)

3000-6000組別
Fostex HP-P1 (DAC)

拿你叫我3000推介6000又推介,我就推晒啦,不過以上兩樣野要一齊買先有好效果wor,缺一不可,唔好話我毒你,我你叫我推介架,你都無話唔可以兩個組合一齊買{:9_409:}
DAC:North Star Design DAC 32
AMP:Roksan Caspian M Serie 2
SPK:QUAD 9L2