設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: trevorbluray

[討論] 76幫手代買外國Blu-ray

專業玩家

搵經驗師兄幫手或自己找網友組團訂吧!訂碟風險好多時都唔係想像咁簡單,好多時有爛碟寄失價格變動問題限購數量,團購免費做發生問題唔通網站比$倒貼,如攪要收費的團購,就要提供服務保障網站討論區就變得性質複雜

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
anw + 10

查看全部評分

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

搵經驗師兄幫手或自己找網友組團訂吧!訂碟風險好多時都唔係想像咁簡單,好多時有爛碟寄失價格變動問題限購 ...
yankees 發表於 2012-8-19 23:50

就係呢個 reason 所以香港好少有呢類型ge服務

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

good idea~~

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

我反對.

唔係想打消大家既想法, 只係現實唔係想像咁簡單, 當中既問題其實都幾大, 香港訂香港寄黎就話有咩事可以易d去追查, 但外國就比較麻煩, 同埋金錢, 人, 以及時間等等都係問題所在.

例如寄到黎有1,2隻碟個盒爛左, 有人會好大方話無所謂, 但有人會好講究, 認為俾左錢就唔應該有呢個問題出現, 但往往唔係幫手買嗰位ching想既, 而係賣方寄黎就係咁, 到最後不歡而散就無謂.

所以預期有咁既問題產生的話, 我會贊成各自各訂會好d. 可以等大部份合適既碟一次過訂就可以慳返運費, 不失為一個好方法.

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

係呢件事上面我自己基本上係支持既,因為即使好似我咁成Q日訂野,都有訂唔到既問題,好似featureshop/play.com之類既網站因為唔寄香港等等各種問題令我望門輕嘆,不過如果要76幫手訂,以而家咁既人力物力,會對76既版主門加上好大既壓力,雖然事在人為,冇野係唔可以解決,但又要訂,又要分,又要追錢,又要追order,又要做退貨等等,非要做死啲版主不可!

註:基於上述理由,小弟係冇投到票既…我都唔會投3,因為我唔係冇意見…
Blu-ray movie 係精神食糧,樹皮係日常既食糧,缺一不可!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

一切訂應該會平啲!

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

反對,樓上都有ching講咗團購弊多於利,我唔再重覆。
如果冇信用卡就自己申請張吧,而家大把預先批核。如果閣下係學生或者唔係有番咁上下收入,勸你唔好踩隻腳入嚟玩blu-ray。
一入毒門深過海呀施主。

專業玩家

我反對.

唔係想打消大家既想法, 只係現實唔係想像咁簡單, 當中既問題其實都幾大, 香港訂香港寄黎就話有咩 ...
Hon 發表於 2012-8-20 00:22

好多師兄見倒鐵大戶師兄展示那些精美鐵盒或特別包裝藍光只要有信用咭有credit就錯覺可訂買幾多都訂倒,其實內裡很多要係ebay bid來、又或不容易托上托外地朋友代買、又或到一些特定網站艱難限數地訂回等等,基本上訂這些碟都要有些網絡距導的人員

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

QQ
如果代購到英國play.com,德國mm,美國bestbuy和加拿大fs版就好了

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

係呢件事上面我自己基本上係支持既,因為即使好似我咁成Q日訂野,都有訂唔到既問題,好似featureshop/play. ...
kennethc2k 發表於 2012-8-20 01:00
FutureShop & bestbuy碟郵購的話爛鐵死亡率之高真係唔好題,除非你有專門採購員係美加渣車到各地分店購買揀選良品,然後精心包裝寄運回港,這個成本團購怎樣計