設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: yuppi

[喇叭組合] 琴晚去友誠吹開水....

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

果對係黑色, 個價差咁多, 唔通我睇錯
robertnike 發表於 2012-9-23 00:51

喇叭陳列品通常比一般二手價平(因為搬出搬入, 用得比較粗), 所以半價一D都吾出奇 (之前 QUAD 陳列品阿二賣三折)

不過係咁清倉,可能駿韻吾再代理 Mordaunt-Short (因為全球香港賣得最平,冇肉食), 以後我地又少咗隻CP 值咁高既牌子選擇。。。。
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

今日再落旺角問, 我買Mezzo 2果間直頭話代理無貨無得訂, 另一間(即先前口頭答我訂要等一個月果間)我再問 ...
robertnike 發表於 2012-9-23 00:59

http://www.mordaunt-short.com/products/mezzo-5

水貨計埋運費可能要 $4k....
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

見習玩家

各位好, 我係新手, 最近新居裝修, 呢排都有爬文, 準備買番套入門級既5.1玩下
之前都見好多師兄話Mordaunt-Short Aviano 7呢隻十仔性價比一流

前中後置就未有決定,前晚睇到yuppi兄呢個post,先知Mordaunt-Short既前置中置都好好
昨日就去左友蛇十一樓睇下,本來都只係打算睇下,點知一問,店員話:
Mezzo 2得番最後一對display
Mezzo 1賣哂
Mezzo 5最後一隻新的
Aviano 7要訂

結果小弟係遲D無得買既壓力下就即刻科水了,買哂成set 5.1:
Subwoofer: Mordaunt-Short Aviano 7
Front: Mordaunt-short Mezzo 2
Back: Mordaunt-short Aviano 1
Center: Mordaunt-short Mezzo 5

買完同店員吹下水,店員話最後一水既Mezzo 2有二十對,一星期內賣左19對,我去到時得番最後一對display
大部份買家都應該係睇左呢個POST既師兄, yuppi兄既號召力真係好勁
另一個高級D既店員仲直頭問小弟係咪"P6 張生"介紹來買

1萬

鑽石玩家

各位好, 我係新手, 最近新居裝修, 呢排都有爬文, 準備買番套入門級既5.1玩下
之前都見好多師兄話Mordaunt-S ...
大吾 發表於 2012-9-23 10:36

Mezzo 其實吾係入門級, 以質素黎講已經係中階既前端...

點解你仲買到Mezzo 5, 千萬吾好俾 robertnike hing 兄到呢個 post, 實激死佢...

咁撻我朵有冇優惠先....
千其吾好迷信..
75-X9500G

1萬

鑽石玩家

多謝師兄提點

ot:我上次行旺角見到有對P6 陳列貨標$19800, 呢個價正唔正常 ...
robertnike 發表於 2012-9-22 12:41

添置 AV Hospital 因為執笠, 賣 $19800 一D都吾出奇, 不過呢間野之前冇擺過 P6, 所以都吾知係第幾手陳列品...
千其吾好迷信..
75-X9500G

1萬

鑽石玩家

之前都見好多師兄話Mordaunt-S ...
大吾 發表於 2012-9-23 10:36

放心, Mezzo 2 之前都冇現貨, 對 display 我上去吹水果晚佢先開始煲...
千其吾好迷信..
75-X9500G

見習玩家

hi yuppi兄,

原來咁勁架,咁真係要多謝yuppi兄既介紹,因為個價真係好平

講起Mezzo 5都幾攪笑架,開頭個店員話無哂,叫我睇下Aviano 5,咁我見差千幾蚊,但係次一級,當然有D失望啦,跟住就比錢買Mezzo2先啦
跟住個高級店員加入(可能見我比左錢),我就問下中置有乜好介紹,仲就話點解唔買Mezzo5呀? 跟手指番成箱新貨棟係到

可能之前個店員記錯左,以為賣哂Mezzo5,結果就比小弟遲來先上岸了

見習玩家

可惜優惠就無啦,因為全部speaker都係做緊特價{:9_418:}

不過我成套咁買,個店員話遲D我上來買AMP可以平D(我新居仲裝修緊,下個月尾才送貨)
同埋我問安橋414,515,616邊隻好, 店員就話以性價比黎講,515好D
yuppi兄對515有乜評價? 小弟應該會7成睇戲3成聽歌

1萬

鑽石玩家

hi yuppi兄,

原來咁勁架,咁真係要多謝yuppi兄既介紹,因為個價真係好平

講起Mezzo 5都幾攪笑架,開頭個店員 ...
大吾 發表於 2012-9-23 11:06

Mezzo 真係好底玩, 高佢一級既 P 系列要四倍價錢...
千其吾好迷信..
75-X9500G

1萬

鑽石玩家

可惜優惠就無啦,因為全部speaker都係做緊特價

不過我成套咁買,個店員話遲D我上來買AMP可以平D(我 ...
大吾 發表於 2012-9-23 11:14

你呢一set 喇叭, 最好係818, 最低限度都要用717.....
千其吾好迷信..
75-X9500G