設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[用家報告分享] My New Toy Marantz PM11S3+SA11S3

進階玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

買咗都差唔多一個多月,無時間寫開箱文,一來自己中文差,不過又想同大家分享一下我對馬仔的一些心得,小弟係從SR7005 AV AMP 玩開的,之後又想玩下2ch, 家裡又不能容納兩對 speaker, 所以就半影音分家買咗我人生的第一部合併AMP和SACD機 PM-KI Pearl Lite and SA-KI Pearl Lite,當時既我以經覺得好滿足,因為覺得好似升咗幾個level.

不過唔夠半年我對耳個要求去到另一個景界,所以又想升級,PM-15S2B Limited and SA-15S2B Limited

反過來這一次的升級沒有比我想像中的有好大對比,只係好力咗同多咗分析力

PM-15S2B Limited and SA-15S2B Limited 我用唔夠三個月就想打爆部機,因為我覺得比唔到我想要既東西給我(定位,女聲,空間感), 心想是否要放棄馬仔呢?不過當我遇到機王之後,我就比多次機會你la.
這一次雖然你貴咗好多,這個價位我知有好多選擇,但我個人真係比較喜歡馬仔既聲底,同我只喜歡玩西裝機,這一部cd和amp就比到我想要既東西我,我心想可以有一段時間唔洗洗錢了,多謝收睇!

評分

參與人數 18威望 +175 金錢 +28 收起 理由
Markk + 10 + 10 絕對認同
SkyGeo + 9 + 10 絕對認同
sealteam4 + 8 + 8 用家心得
chuwing + 10
hh12 + 10 精彩Report
tennishk + 10
bigair + 10
timehill + 10 正!
jason1969 + 10
que + 9 精彩Report
guly + 10
bh72bh72 + 10
mchim3010 + 10
titus614 + 10
waterman + 10
ke1 + 9
rockerlam + 10
Tomy + 10

查看全部評分

Tv : Panasonic 65 VT50 NX60-810
Speaker : KEF X300A

鉑金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

11S3!

恭喜晒師兄,不過部機咁正,只會更加令你願洗錢,買下補品買下線幫佢功力發揮,
祝你洗錢快樂!
Synology DS3617xs with Roon, Qobuz,
Devialet Original d'Atelier;(FC) B&W 802D3, (SR) Devialet Opéra de Paris Gold Phantom, (SRB) KEF LS50 Wireless, (Atmos) KEF R50, Onkyo TX-RZ830, Sony A8F

進階玩家

nicknick 發表於 2012-11-7 11:58
11S3!  

恭喜晒師兄,不過部機咁正,只會更加令你願洗錢,買下補品買下線幫佢功力發揮,

aq Columbia balance, 40307n diy power cable for sacd
TUNAMI GPX-R for the amp
Tv : Panasonic 65 VT50 NX60-810
Speaker : KEF X300A

2萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

7萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

恭喜哂

專業玩家

馬仔11S3

銀級玩家

恭喜哂,

鉑金玩家

恭喜恭喜

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

弓起 、弓起           

馬仔個鷄背真係好靚 .         

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

恭喜恭喜!!! 超正組合!!!