設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: MEJI

[隨身耳擴] 初試朋友的耳擴

新仔玩家

iannnw 發表於 2012-11-19 12:51
哈哈, 我是物主, 是出來比較下嗎 ?  其實一萬幾千, 過眼雲煙.  有咩問題? 又要買保險?

你冇試過 ...

原來hd800你已經覺得人地有需要羨慕你

明白你的等級、88喇

新仔玩家

dominic_choi 發表於 2012-11-19 12:55
原來hd800你已經覺得人地有需要羨慕你

哈哈, 網上欺凌又不是第一次見, 我估你都係一個成年人, 成唔成熟就唔知。 

唔欣賞唔緊要, 做咩要去針鋒相對 ?   你其實會唔會係現行生活飽受屈辱 ? 所以要網上發洩 ? 你係唁係巴打黎尼? 哈哈

買HD800唔係要人羨慕, 係我試過好聲, 入到耳, 聽得過。 但, 又其實你唔係圗中提出HD800點點點, 根本冇人講, 唉。。 都唔知你做咩咁緊張, 又話物主咁咁咁, 點點點。我而家出黎講我係物主啦, 你又話好巴閉咩!?   唔該, 心智成熟D啦

新仔玩家

iannnw 發表於 2012-11-19 13:03
哈哈, 網上欺凌又不是第一次見, 我估你都係一個成年人, 成唔成熟就唔知。 

唔欣賞唔緊要, 做咩 ...

我相信因為有人冇料扮有料,成日分享錯誤知識,例如人地BTL係用落subwoofer加大output,佢又講到推耳機好勁,平衡可以抗干擾,佢又講到改完會升仙。我睇佢出文都覺得好扮野,最慘係周圍討論區都見到佢。
diy唔係罪,但亂吹水教壞人就唔多岩啦,搞到個個都以為要跟風改先有好聲就唔好啦,幾侮辱人地原開發人呢你話。hd800或者其他耳機設計師睇到,都唔知畀咩反應你好。難到人地堂堂間大公司設計師,竟然輸畀個吹水佬?

新仔玩家

nofakeplease 發表於 2012-11-19 13:11
我相信因為meji冇料扮有料,成日分享錯誤知識,例如人地BTL係用落subwoofer加大output,佢又講到推耳機好 ...

明白...
不過, BTL唔係只係用係subwoofer架wor, MBL 6010 (dream gear) 都係用BTL, 但就係接後級
不如師兄分享多d呀, 之前次次問都冇人答
剩係話唔岩, 但又唔講點先係岩又唔係咁好既
我新手都想學多d野, thx

黃金玩家

nofakeplease 發表於 2012-11-19 13:11
我相信因為有人冇料扮有料,成日分享錯誤知識,例如人地BTL係用落subwoofer加大output,佢又講到推耳機好 ...

師兄,你塞錢入佢袋?........看來正是他的期望。
呵呵〜〜
billy

新仔玩家

KingJ 發表於 2012-11-19 13:17
明白...
不過, BTL唔係只係用係subwoofer架wor, MBL 6010 (dream gear) 都係用BTL, 但就係接後級
不如師 ...

我都知有唔少公司炒作BTL好勁,但諗下點解一隻耳機要玩到咁大output啦…雖然大output好似好勁,但事實又係唔係真係有用呢…我冇本事教路,但gg神幫到大家。唔好話我扮野,但最好就理解隻耳機要食幾多野,就畀幾多野佢就夠,多出來都食唔晒就=浪費,大家支持下環保吧啦。

新仔玩家

billymud 發表於 2012-11-19 13:19
師兄,你塞錢入佢袋?........看來正是他的期望。
呵呵〜〜

一個正常人上gg神都會學到好多野,都唔係話教唔教路,只係引文分享掛。我比較討厭抄人野扮自己野但硬係要扮勁的無賴。

新仔玩家

我相信因為有人冇料扮有料,成日分享錯誤知識,例如人地BTL係用落subwoofer加大output,佢又講到推耳機好 ...

不如你睇返 HDVD800 既 spec 先, 原廠出既AMP都要出BTL output.  仲有, 你快D去下D音響公司望下, 問下, 20000$以上既 headphone amp 有冇btl output, 問下點解要有, 跟住就笑下人, 講出你既論點。

http://en-de.sennheiser.com/headphone-audio-amplification-hdvd-800-acoustic

其實我係一個新手黎, 想買耳機享受, 咁又試過 600,650,800,T1, 覺得800 又岩聽就買, 冇你地咁多偉論。 又試過10000 - 35000$既head amp 都唔係心中所需, 我估尼個係HD800 既玩家所頭痛既事。 又咁岩MEJI 有朋友整左部咁既野, 咪試下, 聽下同心中既聲音有咩分別, 正所謂獨樂樂, 不如眾樂樂.  點知出張相開心下, 有咁大反應。 

朋友, 其實你有冇尼個GRADE 既耳機 ? 有既請分享心得。 唔好搬設計師, 分析師又咁又咁出黎.

哈哈, 唔好同我講你又去過邊到, 邊到試過3幾分鐘  ..........

新仔玩家

次次問野, 就次次都話答左就塞錢入人地袋
全部野都係不傳之秘咁, 難怪新手會盲目去相信一d野

出新post --> 俾人話錯 --> 討論錯係咩地方 --> 唔講得, 因為講左就教'正'你 --> 不了了之 --> 相似既野再出現 --> 再俾人話錯 --> 再想討論錯係邊 --> 再講多次'唔講得, 因為講左就教'正'你' --> 不了了之 --> ..................

不斷LOOP落去, 作為新手, 咁好難唔俾人呃架WOR...

P.S. SORRY 語氣重左...

新仔玩家

iannnw 發表於 2012-11-19 13:24
不如你睇返 HDVD800 既 spec 先, 原廠出既AMP都要出BTL output.  仲有, 你快D去下D音響公司望下 ...

扮高手最明顯特徵就係-你睇下,邊間大公司都係咁出啦…明眼人一睇就知,此機不同彼機啦,人地full circuit,你就拎一部份來吹水,還要扮高手嗎?係啊,森海部機就得但一part BTL架ja,而已分分鐘佢會差過你地整個part,因為HD800都要畀你地mod過先靚聲,原廠出品聲都係差dd,滿意未?