設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: csum123

[請教] 新宇宙威龍 (TOTAL RECALL) BD 声音問題

黑鑽玩家

小龍 發表於 2012-11-20 22:40
PS3係食到,但PS3唔係主要黎睇戲,始終都要BDP, 况且PS3睇片唔靚,畫質好乾下

無計啦,BDP係魚你睇影碟,如果要睇iso個類炔佬,就最好搵部MP, 個d應該唔會有水印,或者另一部有QDEO暨pioneer 450月肉版BDP都可以一試。

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

我地用左幾多錢砌一套睇高清碟,聼HD音響既玩家。
而sony為左杜絕翻版要犠牲我地支持正版既用家,實在我接受吾到。
用2至3百蚊買隻blu-ray回來聼HD音響,而要我down grade聽DD5.1,
簡直係吾可以接受。
你sony不如出dvd算數。

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

小龍 發表於 2012-11-20 22:40
PS3係食到,但PS3唔係主要黎睇戲,始終都要BDP, 况且PS3睇片唔靚,畫質好乾下

哈哈哈我掉番轉,我部PS3 slim主要用嚟睇碟,而家updated埋最新firmware仲可以睇3D BD,另外畫質我都覺得還可以喎。

而家屋企計埋PS3 slim總共有四個「老婆」,大婆Pioneer BDP-LX71一早打入冷宮,連「寵幸」佢都廢事所以冇攞佢嚟試TR;二婆係PS3 slim常常攪佢,今次TR加長版都可以一直睇到尾,係尾段有少少甩咀;三婆係VDiGi BDP-Mini 6,主要都係攞嚟睇非A區碟,冇update過firmware,用09年個版本睇TR戲院版,經AMP試睇完全冇事冇甩咀;四婆係新入宮LG BP620,主要都係攞嚟睇3D BD,只用HDMI直插電視睇和聽,試睇TR戲院版又係完全冇事冇甩咀。

鑽石玩家

QQ
丁蟹 發表於 2012-11-20 16:50
即係 OPPO 93 update 最新 firmware 都解決唔到 ?

我一直都無 update ...

師兄,最好就唔好update新firmware,除非你唔用外掛中字!

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

唔明點解 93 UPDATE 最新 FIRMWARE 就要冇得玩外掛, 我 X !

白鑽玩家

update左都冇用,根本就條HD聲軌有問題。

黑鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

劉一舟 發表於 2012-11-21 00:46
哈哈哈我掉番轉,我部PS3 slim主要用嚟睇碟,而家updated埋最新firmware仲可以睇3D BD,另外畫質我都覺得 ...

我又講下...主要睇碟就用緊 Cambridge 751, 同Cheap cheap Sony S380

房就用緊Sony 幾年前嘅机S1, 今次就係用S1睇TR冇事,因佢係幾年前嘅机冇HDoutput

所以睇到從頭到尾都冇事

Vdigi m6以前都用過,全能區机王,唔駛改机打code就可以ABC全區,可惜一早打柴.....

V記之前比人插....而家出果d都唔可以全區了.....

PS3 slim就只打機不打碟

3萬

白鑽玩家

根本靚仔

我重以為老番先有呢D問題

星級玩家

抵D架仔輸到PK,輸晒比泡菜。

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

小龍 發表於 2012-11-21 08:58
Vdigi m6以前都用過,全能區机王,唔駛改机打code就可以ABC全區,可惜一早打柴.....

V記之前比人插....而家出果d都唔可以全區了.....

可能6仔我少用所以內外都keep得好好,就係嗰時話部機可play晒全區而又便宜所以幾年前買咗嚟後備用,但始終反應比較慢啲,所以甚少用佢,點知今次終於發揮其特長。前幾年生日老友都送咗部6仔過我,我都過咗底俾女友用。