設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[討論] Post76 2012年度十大遊戲選舉 (入圍名單/各活動結果/迷底公佈~)

星級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

III「遊戲競猜」
遊: FF13-2
舉: The Last Guardian

評分

參與人數 1威望 +3 金錢 +3 收起 理由
@肥狗仔@ + 3 + 3

查看全部評分

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

help push, then will collect all these 10 games in my drawers
MS328(Cryo)+OyaideMTB6R1+2.6+C046
OnkyoPR5509(Tunami,Furutech FI-11M)
BDP:Nanotec308,Wattgat330iAG/350iAG
F+C:KEF205/2,R600C,Inakustik+zonotone.
SR:KlipschRS42
SB:VelodyneSPL800i(2.6,C/P046)PA22

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

spadeace 發表於 2012-12-6 15:57
III「遊戲競猜」
遊: FF13-2
舉: The Last Guardian

spadeace兄~兩個都錯呢^^「遊」字應該係今次最難估嘅一個。

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

比個tips大家~「十大遊戲選舉」六隻字入面,某程度上只有兩款係2012年推出嘅遊戲。

黃金玩家

itoy2008 發表於 2012-12-6 16:26
help push, then will collect all these 10 games in my drawers

Ching~上年嘅玩哂未?

http://post76.hk/forum.php?mod=v ... =%E5%8D%81%E5%A4%A7

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

III「遊戲競猜」
選 : Space invaders  . 必中
以下亂撞
十: Rayman Origins
大: mass effect

I「2012年度十大遊戲選舉」
Persona 4 Golden
我為左呢隻game而買PSV的, 因為我PS2果個年代冇打機, 所以唔會知Golden版多左D咩野。
一拎上手玩, 隻game場景唔多, 但就感覺好巨大, 我部PSV送左去驗身, 所以只係打左呢隻Game 幾十小時, 而幾十小時只係隻game的開頭。之所以巨大係因為game內角色有大量描寫, 而且美版又有水準配音, 對白精景, 除左幾個主角, 有social link的配角都好有個性/血肉, 就連game內商店都有用心寫對白, 唔係機械人一樣既自動售賣機, 甚至路邊貓狗都有自己的故事。作戰部份雖然好長, 但係通常只佔in-game時間兩日, 其餘每一個月都有大量時間o係game入面既環景同人物作互動。所有景點o係唔同時間,場合都會有配合既音樂, 例如夜晚走出街, 配合玩家自己冥想的話, 真係以為自己半夜身處日本某處鄉下地方一樣...而所有game入面既角色, 變左好似你o係現實遇過既人一樣, 作為RPG就係應該有呢種代入感架喇.

評分

參與人數 1威望 +30 金錢 +30 收起 理由
@肥狗仔@ + 30 + 30 精彩Report

查看全部評分

黃金玩家

大佬John 發表於 2012-12-6 21:07
III「遊戲競猜」
選 : Space invaders  . 必中
以下亂撞

恭喜Ching岩左兩個~

選 : Space invaders  中
大: mass effect (當你岩~因為單靠套衫太難估~正確係第三集) 中

黃金玩家

lkljason 發表於 2012-12-6 12:42
因為打既Game唔算多,但都想支持下,首選Sleepdog (PS3) 同Biohazard 6 (PS3),首先講前者,先講講d唔太滿 ...

如果BIO6只係得Leon流程,那怕遊戲時數會大幅縮短,我都會考慮下會否提名佢。不過之後嘅Chris, Jack, Ada篇,基本上就係一堆純打槍遊戲。當然我唔否認Chris同Jack篇都有令我驚喜嘅關卡,好似大蛇﹑追擊者,而其他都非常之一般,如果將哩D戰役加到Leon篇度相信效果會更好。哩度亦反映倒第二個問題,今次Capcom要學人地歐美玩多角色,但學又學唔足,BIO6嘅多角色純粹為左增加遊戲長度,對劇情交待根本就冇咩幫助。同前兩集一樣,今集仍然冇咩解答到之作所遺留嘅問題反而繼續留好多懸念。整體感覺哩一集比前作要差。不過無可否認Leon篇實在令人眼前一亮,希望Capcom可以重回正軌。

星級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

又撞下先
III「遊戲競猜」
戲: Devil may cry

評分

參與人數 1威望 +3 金錢 +3 收起 理由
@肥狗仔@ + 3 + 3 正!

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

Bio 6 ,

評分

參與人數 1威望 +6 金錢 +6 收起 理由
@肥狗仔@ + 6 + 6 正!

查看全部評分