設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: mankoo米高

[討論] SACD集會

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

今日入手希望好聲!

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
mankoo米高 + 10 + 10 用家心得
tinsly + 10 + 10 超正!

查看全部評分

鉑金玩家

tinsly 发表于 2013-4-7 19:34
giseegoobi 發表於 2013-4-7 18:03      
天時兄又引我!快d幫我入返隻!  
你話隻ELLA &' LOUIS SHM-SACD????
我都唔肯定邊處仲有貨...

希望在人間來自: iPhone客戶端

x

鉑金玩家

tinsly 发表于 2013-4-8 01:36
AP廠出隻隻NAT KING COLE SACD都係好正.
但我成日懶摷碟,於是只擺了這隻精選雙SACD《NAT KING COLE STORY》喺CD架內,貪佢夠多歌.
這隻《NAT KIN...

師兄真係入左嗎!真係好聲之選嗎!個價錢你覺得值嗎!攪到我心思思來自: iPhone客戶端

x

鉑金玩家

sunboy 發表於 2013-4-8 16:47
米高兄,如有SACD机,這隻君妹SACD唔少得........

小吉兄毒死人
我都好想要呢,可處可得...........

黃金玩家

學無前后,逹者為先.. 以前我成日 ...

76 榮譽VIP勲章

mankoo米高 發表於 2013-4-7 03:31
LAM 林子祥,一碟兩食,內藏SACD及CD,17首精選作品,絕對係好聲又好聽之靚盤! ...

米高兄
我得這隻皇帝歌

x

評分

參與人數 4威望 +40 金錢 +50 收起 理由
mankoo米高 + 20 + 20 精彩報告
aidan + 10 + 10
giseegoobi + 10
tinsly + 10 + 10 超正!

查看全部評分

SAMSUNG  60 QLED 4K
Oppo 203 BOA UE
SINE 30A
Yamaha 1070
PARASOUND A23
CDP:CREEK
前置:Chario巢皮瓜
中置:ELAC
後置:Mordaunt
後置三向:Mission
全景:ELAC4A
超低音:CERWIN-VEGA 12"

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

tinsly 發表於 2013-4-8 02:22
華語SACD小弟唔多……

隻啊Lam+Eason concert SACD真係幾好聲,而且我響舊年視聽展入手價只係$68, 絕對係抵到爛!

黑鑽玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

sunboy 發表於 2013-4-8 16:47
米高兄,如有SACD机,這隻君妹SACD唔少得........

sunboy老兄,這張君妹SACD我印象中係有的,只係唔記得塞咗去邊啫
Post76 我們手牽手,互相信任,共進退!

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

giseegoobi 發表於 2013-4-9 18:18
師兄真係入左嗎!真係好聲之選嗎!個價錢你覺得值嗎!攪到我心思思

係呀,忍唔住手入咗
AP隻精選係靚聲,定位極清,不過可能會有些少過份數碼化效果.但真係好多歌.
聲方面我偏愛《AFTER MIDNIGHT》,夠真.
選曲最好就台灣仔出嗰隻精選,不過並不是SACD,聲我可接受.

x

評分

參與人數 2威望 +24 金錢 +30 收起 理由
mankoo米高 + 20 + 20 精彩報告
giseegoobi + 4 + 10

查看全部評分

鉑金玩家

tinsly 發表於 2013-4-10 00:29
係呀,忍唔住手入咗
AP隻精選係靚聲,定位極清,不過可能會有些少過份數碼化效果.但真係好多歌 ...

謝謝天時大師兄又有好介紹!咁真係要試試啦!忍痛出手!
咁隻after midnight 咩水位,難入手嗎!你介紹完又比你毒到!

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

giseegoobi 發表於 2013-4-10 02:10
謝謝天時大師兄又有好介紹!咁真係要試試啦!忍痛出手!
咁隻after midnight 咩水位,難入手嗎!你介紹完 ...

唔難入,WW有,應該$29X