設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: patkwok

[DAP播放器] Astell & Kern 120

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章

Jerry_Banana 發表於 2013-5-19 22:53
其實冇話夠唔夠,人人要求唔同。
在我自己而言,AK120的對手只有一個,就是AK100!
如果你接受可以帶部手 ...

師兄正解!
我自己出街真係唔想一大舊, 而且出街隔音一定比係屋企差
所以果陣放棄用amp而入左AK100
當時有朋友話ak100 sound quality唔夠炸彈好, 但試問size差幾倍邊有得比較?
所以我buy你呢個觀點!

星級玩家

c.m. 發表於 2013-5-20 00:48
小弟現在用IE800, 用ipc+RS-P51, 自覺唔系好夠。
RS-P51是早前買落, 貪其方便, 通常袋外套上。

我上星期試過AK120推IE800
大概50-60/75就推得到正常音量
至於聽感真係聽得唔真, 中低頻其實唔錯, 有打心口感覺
高頻略嫌延伸度唔夠, 總括黎講未能發揮IE800真正實力
至於收唔收貨真係見仁見智
我自己以機仔黎講收貨, 但以聲音黎講就唔收

星級玩家

題外話: 第一部二手已經係DCFxxxR出現 :)

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

muffy 發表於 2013-5-20 10:20

咁快

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

muffy 發表於 2013-5-20 10:20

我部應該都好快會放,

今日返工就收到好消息,
下個月開始就可以揸車返工,不用再big巴士la

應該不太有時間聽portable

星級玩家

Jerry_Banana 發表於 2013-5-20 10:49
我部應該都好快會放,

今日返工就收到好消息,

其實我揸多左車之後都好少出街聽歌
反而屋企深夜時分+臨訓前聽多
AK100/AK120對我黎講用處不大

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Jerry_Banana 發表於 2013-5-20 10:49
我部應該都好快會放,

今日返工就收到好消息,

如果C兄放, pm 個價黎睇下就唔就到

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員

我部應該都好快會放,

今日返工就收到好消息,

有車渣應該唔會太係放機理由
其實點解咁快放啫
某年某月某日迷上了聽機, 經過幾年的學習, 現在有機會寫寫聽感, 分享心得, 一齊討論研究研究 :-)
觀看所有 Head-fi Guppy 的文章

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

guppyguppyguppy 發表於 2013-5-20 22:39
有車渣應該唔會太係放機理由
其實點解咁快放啫

點解要想得那麼複雜?
我平日聽portable都係上下班乘車的時間,
回到家或星期六、日可以聽speaker or headphone!
或者你可以提議一下我還有何時可以用portable

星級玩家

Jerry_Banana 發表於 2013-5-20 23:01
點解要想得那麼複雜?
我平日聽portable都係上下班乘車的時間,
回到家或星期六、日可以聽speaker or hea ...

問你果位師兄應該無揸開車, 你原諒佢啦~~

我自己之前退燒都係因為主力玩車所以除左臨訓前根本無時間聽
我好明白你既苦況