設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[流行曲] 王菀之 [晴歌集]

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

推出日期:2013/06/07

TrackList:
CD
01. 幻影
02. 哥歌
03. 妳的名字我的姓氏
04. 如果這是情
05. 迷失表參道
06. 但願人長久
07. Chotto 等等
08. First Love
09. 細水長流
10. 我真的受傷了

DVD
01. 哥歌 MV
02. 妳的名字我的姓氏 MV
03. 如果這是情 MV

我6月份必買之選!

評分

參與人數 3威望 +50 金錢 +50 收起 理由
大佬John + 20 + 20 精彩報告
chris1a23 + 10 + 10
tinsly + 20 + 20 精彩報告

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

王菀之 -《如果這是情》官方歌詞版

王菀之 - 迷失表參道

王菀之 -《你的名字我的姓氏》

王菀之 - 哥歌

評分

參與人數 2威望 +30 金錢 +20 收起 理由
newdali6 + 10
tinsly + 20 + 20 用家心得

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

呢隻好期待

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

好老實講,對於翻唱歌,無論發燒或流行樂壇歌手,呢一兩年出碟之多,簡直開始覺得厭煩!!!
對於不斷出口水歌專輯及以不同格式翻出唱片公司資產“舊唱片”,
個人覺得唱片公司呢種策略,其實係反映咗現今樂壇創作果班"專業人士"嘅水平!
呢幾年嘅至尊歌曲真係無咩印象(除咗幾年前首喜帖街),
話明至尊歌曲,即係喺果年唱到街知巷聞,不如順便回顧下回歸前嘅至尊歌曲:

1975    天才白痴夢
1976    問我
1977    每當變幻時
1978    小李飛刀
1979    楚留香
1980    上海灘
1981    舊夢不須記
1982    勇敢的中國人
1983    世間始終你好
1984    愛在深秋
1985    愛情陷阱
1986    當年情
1987    無心睡眠
1988    祝福
1989    千千闕歌
1990    焚心以火
1991    每天愛你多一些
1992    容易受傷的女人
1993    海闊天空
1994    那有一天不想你
1995    離開以後
1996    情深說話未曾講
1997    愛的呼喚

評分

參與人數 5威望 +59 金錢 +39 收起 理由
阿正 + 10
sunboy + 10
細路祥 + 9 + 9 精彩報告
貓神 + 10 + 10 絕對認同
tinsly + 20 + 20

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

lampard 發表於 2013-5-25 17:27
好老實講,對於翻唱歌,無論發燒或流行樂壇歌手,呢一兩年出碟之多,簡直開始覺得厭煩!!!
對於不 ...

師兄,果然厲害。

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

又嚟口水歌 ?

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

小弟2013年最期待廣東唱片

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
chris1a23 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

同佢個friend張敬軒唔同,依隻碟賣“情”唔賣HIFI

必買
LG OLED 55EC9300
Onkyo NR-809
KEF Q300/Q200/Q100
Velodyne Impact 10
摩改Pioneer BDP LX-55
HiMedia HD600F
Belkin Pure AV+Weiduka AC8.8

黃金玩家

終於等到佢出碟
十卜ivan

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

唔鍾意佢演譯CHOTTO等等, 覺得有D難聽, 愛是永恆好正, First Love 係陳百強定湯寶如嗰隻????