設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: lkljason

[討論] 中文版二選一

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

剛玩左 KILLER is DEAD 了,玩到第4關,呢隻game玩上手好普通,冇快感,不夠爽快,斬人時感覺好慢,冇追斬敵人的,要自己走去斬,冇跳制,感覺斬不出快感,畫面好似睇黑白多啲,不會頭暈眼花,只會睇不清楚就真,玩花花公子對我個人來講好普通,冇癮,同 Metal Gear Rising: Revengeance 比…真差好遠,關卡又短,得一兩關就去到打大老,遊戲風格一般,有得升級武器的,可能升左會好啲吧,但我升左兩種刀法都唔覺得好勁…

如果取 KILLER is DEAD 和 Metal Gear Rising: Revengeance 比,我就揀 Metal Gear Rising: Revengeance 多啲,因為 Metal Gear Rising: Revengeance 睇得過癮啲,重要斬得夠爽快,畫面又靚過 KILLER is DEAD 兩倍以上…

我個人意見如下:

KILLER is DEAD (6.5/10分計)
Metal Gear Rising: Revengeance (8.5/10分計)

後補 KILLER is DEAD 圖片
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

圖片到

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

DVD迷 發表於 2013-9-3 23:38
剛玩左 KILLER is DEAD 了,玩到第4關,呢隻game玩上手好普通,冇快感,不夠爽快,斬人時感覺好慢,冇追斬 ...

迷兄:metal gear我係講正章故仔果隻,斬斬斬metal gear我淨係玩過試玩版打唔掂無乜興趣買,咁睇黎都係買SCB算了!

Thanks迷兄!

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

lkljason 發表於 2013-9-3 23:10
多謝肥狗樓主寶貴意見!其實我偏好metal gear feel 既game,雖然大部份metal gear都無打爆,但買親新世代 ...

大家交流下唔洗客氣^^因為我自己有時太忙打打下機會中途停,但再玩返一黎操作上可能又要適應過,二黎哩家好多game都當戲睇,斷開咗再接落去就未必記得之前講咩。所以家陣有親哩類決擇嘅時候基本上都係睇時間份上。

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

@肥狗仔@ 發表於 2013-9-4 00:24
大家交流下唔洗客氣^^因為我自己有時太忙打打下機會中途停,但再玩返一黎操作上可能又要適應過,二黎哩家 ...

同意!

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

lkljason 發表於 2013-9-4 00:18
迷兄:metal gear我係講正章故仔果隻,斬斬斬metal gear我淨係玩過試玩版打唔掂無乜興趣買,咁睇黎都係買 ...

多口講句Metal Gear Rising: Revengeance 是隻反傳統的斬 game, 你要相信雷電把刀什麼都能斬破, 有什麼攻擊過來不要避向著對方直頂過去便可, 理解了後是一隻斬得好爽快的game 來.

2萬

三潮玩家

J J

taifat1975 發表於 2013-9-4 15:44
多口講句Metal Gear Rising: Revengeance 是隻反傳統的斬 game, 你要相信雷電把刀什麼都能斬破, 有什麼攻 ...

謝謝介紹!可能玩試玩版無乜練習又無深究,所以打到後段過唔到關就放棄了

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

DVD迷 發表於 2013-9-3 23:38
剛玩左 KILLER is DEAD 了,玩到第4關,呢隻game玩上手好普通,冇快感,不夠爽快,斬人時感覺好慢,冇追斬 ...

MGRR我覺得應該係PlatinumGames現時最好嘅果隻硬派動作遊戲了。但哩隻與同廠大部份作品都有同一問題,主角以外的藝術風格都十分求其。哩方面我唸Killer is Dead會做得好D。須田就係玩惡搞玩風格化。

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

@肥狗仔@ 發表於 2013-9-4 23:38
MGRR我覺得應該係PlatinumGames現時最好嘅果隻硬派動作遊戲了。但哩隻與同廠大部份作品都有同一問題,主 ...

但呢隻畫面黑媽媽,睇不清楚,好似他們的衣服款式圖案都睇不清楚,有時背景和主角都係同一個色,好惡搞,沒錯,全新風格係設計得幾好的,不過講真,動作方面真好一般,唔夠爽快,關卡又短,唔洗五分鐘就過完一關,大老又普通,冇驚喜,玩追女仲死,對我來講玩不玩都冇所謂,因為追女唔咁好玩,只係比啲麻凹老睇下女,又唔夠新鮮…
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

黃金玩家

DVD迷 發表於 2013-9-4 23:49
但呢隻畫面黑媽媽,睇不清楚,好似他們的衣服款式圖案都睇不清楚,有時背景和主角都係同一個色,好惡搞, ...

動作好難比的,因為每隻game都有自己特色。單靠一兩點做比較其實好多game都唔洗玩。日本係動作及動畫方面嘅鑽研已經比歐美黎得講究,但超硬派的動作遊戲其實唔係好多,哩隻Killer需唔需要有咁複雜嘅連招同動作都係問題。如果隻game係玩惡搞同溝女,咁佢的確好難同MGRR比。不過以玩法黎講哩隻game真係唔太吸引,所以我都冇咩入手意欲,純貪佢風格我不如去睇戲。