設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: simon1749

[膽機] Rogers 膽機如何

見習玩家

成成 發表於 2013-10-15 18:50
老闆話,呢部LUXMAN係正體字,係早期祖國收購LUXMAN產品,祖國貨嚟,唔係日本嘢,所以我有朋友有興趣,佢講清楚比 ...

邊度有得買呀師兄 有冇得試聽

星級玩家

AA

76 榮譽忠義勲章

simon1749 發表於 2013-10-15 23:47
邊度有得買呀師兄 有冇得試聽

友誠輝X SHOW ROOM,不過無留意有無呢部,只見MQ系列
元朗現X有部擺喺度
TV:Panasonic TH-P50VT30H
BR:OPPO 103
FS:Fisher STE-1200
AMP:Audio Note M3  
Manley Mahi   AUDIO NOTE QUEST SILVER
Sansui AU-D907LE
CDP:Accuphase DP-510
AUDIO NOTE DAC 2.1X SIG

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

kmr 發表於 2013-10-13 11:18
呢部機仔叫sq-n10,細地方用絕對抵用,換埋膽一d 都唔失禮
(Post76 Android 手機版送出) ...

Ching, 請問換咩膽好呢?我多聽小品,pink martini 之類。謝

黃金玩家

自定義頭銜

860 發表於 2013-10-17 00:13
Ching, 請問換咩膽好呢?我多聽小品,pink martini 之類。謝

我暫時都係用 amperex + mullard + telefunken, 或者 valvo + telefunken
玩膽緊係要問KING sir 同ADA 兩位長老啦~

星級玩家

小弟都用緊,亦係小弟嘅第一部膽機! 當時覺得價位都可接受,所以整部試吓。 聲音都還可以,之後換咗套膽,之前加咗部膽前,而家部Rogers通常當後級用。

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章

kmr 發表於 2013-10-8 09:05
同意,只需要國外品牌的三份一甚至五份一的價錢,強國貨俾到你差不多樣的spec. 但事實係點,去聽下就明, ...

any other brand suggestion except the china product?
thank you
山無稄, 地無缺, 才敢與76絕!

新仔玩家

I have rogers e20 ,i like the sound .warm & sweet