設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Koss

[膽機] Melody Super 88

進階玩家

beerboy 發表於 2013-12-9 10:07
你今劑真係好學唔學啦.......

唉......一早整套bose7.1就乜都唔好睇咁多~! 真係節省唔小!!!

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

Koss 發表於 2013-12-9 15:38
唉......一早整套bose7.1就乜都唔好睇咁多~! 真係節省唔小!!!

我意思係你行埋大師d冤汪路....... 好入唔入走去入隻膽後.......

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
leo25 + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

No Music No Life

進階玩家

beerboy 發表於 2013-12-9 17:01
我意思係你行埋大師d冤汪路....... 好入唔入走去入隻膽後.......

都唔一定既~希望隻蛋蛋生生性性唔好出咩事啦~
呢兩日扒文見有師兄既super88出問題...
有小小肴肴地~!~!~

小弟唔諗住進化喇~~~
乖乖地停係呢庶算喇~~~
小弟係好怕煩既人(其實係懶到出水~)
一換機, 又要搬搬抬抬, 又要搞過D線~! 煩死架會~~~

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

Koss 發表於 2013-12-9 19:01
都唔一定既~希望隻蛋蛋生生性性唔好出咩事啦~
呢兩日扒文見有師兄既super88出問題...
有小小肴 ...

呢個係宿命.... 幫你唔到...
No Music No Life

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

beerboy 發表於 2013-12-9 19:15

縮命既野應該未有咁快 樓主只係由AV機剛剛起步
尾尿滴 bye bye

銀級玩家

Koss 發表於 2013-12-9 03:05
二手cdp已經望緊喇~
認真敗家都爆膽~

左右两邊系输出牛(output transformer),作用系将高压低電流變成低压高電流出喇叭,系吾會热的! 如果系热就掉得架啦。
zoneaudio ching 叫你留意既系电源牛。如果电源牛功率吾够,隻牛就會可能震,或甚至热。如果太热會燒牛既次级线圈。所以當你最初買返黎,吾知道牛既功率是否足够既时候,盡量吾好長開,同埋要留意中间隻牛既温度,避免燒牛
(Post76 Android 手機版送出)
<font color="Silver">Source: CDM9pro/CDPRO2/LX55/XMOS
DAC: 雙ES9018/雙TDA1541A/雙TDA1547/
雙AKM4399/雙WM8741
Pre: DIYMarantz/DIYAudionote M7
Amp: 300B/ICEPOWER250A/UcD400 dual mono
SPK: MEZZO6[/colo

銀級玩家

jastudio 發表於 2013-12-9 19:47
左右两邊系输出牛(output transformer),作用系将高压低電流變成低压高電流出喇叭,系吾會热的! 如果系热 ...

另外,中间隻牛系负责全部膽既高压同灯丝低压供电。而最食電亦系灯丝低压,负责整热同整光成部機D膽。
(Post76 Android 手機版送出)
<font color="Silver">Source: CDM9pro/CDPRO2/LX55/XMOS
DAC: 雙ES9018/雙TDA1541A/雙TDA1547/
雙AKM4399/雙WM8741
Pre: DIYMarantz/DIYAudionote M7
Amp: 300B/ICEPOWER250A/UcD400 dual mono
SPK: MEZZO6[/colo

進階玩家

qk8082900 發表於 2013-12-9 19:29
縮命既野應該未有咁快 樓主只係由AV機剛剛起步
尾尿滴 bye bye

無錯丫師兄~真係剛剛起步~!~
多得各位師兄不吝賜教~!~
呢幾日真係高速地學左好多入門野~~!~~

但師兄可否指教咩係尾尿滴...

進階玩家

jastudio 發表於 2013-12-9 19:52
另外,中间隻牛系负责全部膽既高压同灯丝低压供电。而最食電亦系灯丝低压,负责整热同整光成部機D膽。
(Pos ...

原來如此~!~多謝師兄指點!!
等我重咁天真~~~!

咁想問師兄中間果隻即係電源牛, 咁佢係有D熱喎! 由靜止開機到開始發熱, 4個字到半個鐘左右就黎料
熱度小弟就唔知, 但叫做隻手都可以摸住既~!~ 未熱到辣手~ 算唔算正常?

進階玩家

beerboy 發表於 2013-12-9 19:15

嘻嘻...師兄講得岩~!~ 人唔瀨過野係唔知衰既~~~!
唔到黃河心唔死丫嘛~~~
而家黃河就到左喇...睇下幾時先發現佢又臭又黃又污濁既一面啦~~~
當然希望永遠都睇佢唔到, 學下D駝鳥咁囉~~~