設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: stevenyu2000

[入耳式] 如虎添翼 - IE800

星級玩家

斯路 發表於 2014-1-3 14:05
恭喜Steven師兄呢

IE800配戴有時真係幾大問題,本身都想搵方法解決佢。可惜之前為三對唔同耳機整 ...

斯路兄, 我之前都有兩對半模, 一粗管一幼管, 用左都覺得麻麻, 佢地都係經某耳機店係太子做.

對ie800耳膠無計下都再試一試, 今次揾左dr.au

今次對ie800半模初初都痛呀, 因為耳機入左半模後有少少改變形狀. 好左dr.au 度果位師傅好有心機, 少少少少咁執到個位唔痛. 前後上左去三次先執到而家滿意.

幾百蚊有咁好售後服務真係令我感動, 反而之前整成萬蚊cm仲勞氣!

哩一刻隻半模已用左兩個月, 仲健在, 洗下又立立令, 先敢同其他師兄分享咋

評分

參與人數 2威望 +18 金錢 +12 收起 理由
kwwong3 + 6 精彩報告
hiyori + 12 + 12 用家心得

查看全部評分

天長地久:CK4MOD/DX50FMV/R6Pro/CL750/IE800/CKR10
曾經擁有:D2/J3/IMOD5.5/T51MOD/i5/XXS/Sharps/SR-71A/E2C/UM2/MDT/X10/SE215/SE215SPE/SE535/SE535R/SM3V2/8a/ER4S/ER4B/S2/D1001/A100/Momentum/K702/K702ANV

星級玩家

新仔玩家

stevenyu2000 發表於 2014-1-3 16:20
斯路兄, 我之前都有兩對半模, 一粗管一幼管, 用左都覺得麻麻, 佢地都係經某耳機店係太子做.

對ie800耳 ...

等左咁耐先出文,好有良心

講起個個品牌既CM,我都係受害人呢,單係整耳模都用左千六蚊左右

睇黎IE800整半模都好似幾唔錯,遲下返黎整整先

另外又想請教師兄,而家係DX50駁咩推IE800呢 ? 師兄係聽古典既?

星級玩家

斯路 發表於 2014-1-3 16:35
等左咁耐先出文,好有良心

講起個個品牌既CM,我都係受害人呢,單係整耳模都用左千六蚊左右

我唔聽古典架, IE800 我都係聽流行典多, 男女都有.

IE800 所表現出中頻人聲之淳厚, 圓滑令人難忘. 加上學器之殘嚮尤為一絕, 例如吉他, 鋼琴等......

通常我會用 dx50 coxial out 出 dac 出 amp 推 ie800.
行街時就會飛走部dac, dx50 lineout 出 amp 推 ie800.

評分

參與人數 1威望 +12 金錢 +8 收起 理由
hiyori + 12 + 8 用家心得

查看全部評分

天長地久:CK4MOD/DX50FMV/R6Pro/CL750/IE800/CKR10
曾經擁有:D2/J3/IMOD5.5/T51MOD/i5/XXS/Sharps/SR-71A/E2C/UM2/MDT/X10/SE215/SE215SPE/SE535/SE535R/SM3V2/8a/ER4S/ER4B/S2/D1001/A100/Momentum/K702/K702ANV

星級玩家

新仔玩家

stevenyu2000 發表於 2014-1-3 16:46
我唔聽古典架, IE800 我都係聽流行典多, 男女都有.

IE800 所表現出中頻人聲之淳厚, 圓滑令人難忘. 加上 ...

原來係咁  

就係見師兄好似對部amp三緘其口所以好想知道係咩,係咪唔可以見光住架

星級玩家

斯路 發表於 2014-1-3 16:49
原來係咁  

就係見師兄好似對部amp三緘其口所以好想知道係咩,係咪唔可以見光住架  ...

都只係一部DIY AMP而已, 又無referance, 都無咩好講.

反而斯路兄入左部802仲吸引啦, 唔知有無機會約出黎交流下呢?
等我可以試下部802, 斯路兄又可以試下我部amp, 又可以睇下隻ie800半模實物

星級玩家

新仔玩家

stevenyu2000 發表於 2014-1-3 16:59
都只係一部DIY AMP而已, 又無referance, 都無咩好講.

反而斯路兄入左部802仲吸引啦, 唔知有無機會約出黎 ...

Steven師兄唔好咁客氣,我都好想出黎交流呀

可惜我唔係香港,應該都會係八月先返到黎一個星期左右。若果到時師兄重有興趣既不妨出黎玩玩呀

星級玩家

斯路 發表於 2014-1-3 17:01
Steven師兄唔好咁客氣,我都好想出黎交流呀

可惜我唔係香港,應該都會係八月先返到黎一個星期 ...

OIC , thank you sin

星級玩家

星級玩家

用一種吸震貼, 1mm厚, 底有貼紙, 貼上er4夾內壁, 完成

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

stevenyu2000 發表於 2014-1-3 18:13
用一種吸震貼, 1mm厚, 底有貼紙, 貼上er4夾內壁, 完成

請問防震貼係邊隻?邊度可以買到?