設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: byingfung

[請教] 梅艷芳 追憶似水芳華 CD跳線

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

masterpig 發表於 2014-7-29 21:38
m600兄

你好, 我都想要聯絡電話, 可否pm我. 十分感謝.

masterpig, pls check PM

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
masterpig + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

Amp: Accuphase E-470
Net Player: Esoteric N-05
SPK: B&W 805D2
UHD: OPPO UDP-203
Sur-Amp: DENON AVC-X4800H
DAP: AK SP1000 & AK Layla II
Turntable: JVC QL-Y66F

新仔玩家

m600 發表於 2014-7-29 22:08

m600:

請問呂方 愛令我變炭 華星40有冇得換呀?
呢隻碟音質好差, 成批都有事, 聽聞係製作時技術出現問題,
你叫華星再錄過啦
呢度好多ching 都有買, 中晒伏
唔該你幫我哋反應下啦!!!

有買嘅ching唔該幫手推帖啦, 謝謝!!!

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
Gentleho + 10 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

ron007 發表於 2014-7-30 11:11
m600:

請問呂方 愛令我變炭 華星40有冇得換呀?

嗯... 之前因為我直接找華納那邊,而佢地同東亞華聲傾完,才有這個換碟安排!

我沒有買這隻碟!但不景這些都是華聲的舊作,又唔係東亞華聲直接處理的產品!如果佢話係用舊母帶直出的話!咁我地都無佢符!

不過都可以試下問一問東亞華聲,睇下佢地會點處理!

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
Gentleho + 10 用家心得

查看全部評分

新仔玩家

m600 發表於 2014-7-30 13:39
嗯... 之前因為我直接找華納那邊,而佢地同東亞華聲傾完,才有這個換碟安排!

我沒有買這隻碟!但不景這 ...

我聽朋友講話母帶無問題, 只係整復刻時步驟唔小心出錯
希望你可以反映下啦, 唔該晒 :)

科林玩家

m600:
請問點樣可以換追憶似水芳華CD4, 謝謝

進階玩家

m600 發表於 2014-7-29 22:08

多謝m600兄幫忙!

ps. check pm 真係好難

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
m600 + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

前置: jmlab 816S
中置: jmlab 800CCVW
後置: jmlab sib
重低音: sunfire hrs12

鑽石玩家

ron007 發表於 2014-7-30 13:49
我聽朋友講話母帶無問題, 只係整復刻時步驟唔小心出錯
希望你可以反映下啦, 唔該晒 :) ...

ron007,我打了電話去東亞唱片問,她問我有無問題的詳細說明... 亦因為我沒有買這隻碟,所以我未能提供給她!但傾到最後,她說如果有關CD碟的問題,可以直接發電郵和打去東亞查詢!

http://www.mediaasia.com/zh_tw/about/contactUs

寰亞娛樂
電話︰(852) 2905 8134
電郵︰contact_enquiry@eastasiaent.com

鑽石玩家

oceanforriver 發表於 2014-7-31 23:20
m600:
請問點樣可以換追憶似水芳華CD4, 謝謝

東亞唱片那邊說如果有關CD碟的問題,可以直接發電郵和打去東亞查詢!

但找她之前最好聽一聽,那首歌是否有問題!因為東亞那邊聽過,有些ching去換的舊碟是正常無問題的

http://www.mediaasia.com/zh_tw/about/contactUs

寰亞娛樂
電話︰(852) 2905 8134
電郵︰contact_enquiry@eastasiaent.com

進階玩家

點解我打2905 8134呢個電話佢話唔清楚,佢只係負責演唱會嘅

鑽石玩家

impala 發表於 2014-8-26 10:39
點解我打2905 8134呢個電話佢話唔清楚,佢只係負責演唱會嘅

impala 你好,

因為很久之前和東亞付責的同事傾過,因為過程中發現其他ching的問題,如:1. CD4已經係新版又去換、2. 問一些和這碟無關的問題... 他們亦覺得不應由一個非東亞員工(即是我)去協助換碟事宜!所以我只能夠提供這些官方資料,而不能直接再給付責同事的直線電話給大家!

或者試下上佢個官網,因為我都係這樣找他們!希望各位ching可以解決問題!

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x