設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[討論] 《Watch_Dogs》中文版確認為"修正版" (95樓~絕望的真相)

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

marcolau 發表於 2014-3-31 07:59
話時話,我會為哩隻GAME出PS4,
至於XO睇佢個勢,九成打柴,唔等佢了。

今年大作比想像中多了~次世代機都算入得過。最衰巫師3延期到出年@@~不過哩隻Watch Dog等中文版就6月尾~我都係等埋6月頭E3之後睇吓XBO黎緊有咩3A作品先算。今年最想玩都有Destiny, Batman同Psycho Break三隻~頂我連GTAV都未有時間玩~

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

@肥狗仔@ 發表於 2014-3-31 09:25
今年大作比想像中多了~次世代機都算入得過。最衰巫師3延期到出年@@~不過哩隻Watch Dog等中文版就6月尾~我 ...

其實好game有冇時間玩唔係大問題,因為好game可以留返來慢慢玩的,如果唔係好game,那就要先照玩照放可收回幾百蚊買過第二game的,我都係咁的,好game我都係留返慢慢玩,好似之前果生化危機船上冒險果隻,我仲未爆,因為呢隻我自己已知道自己好鍾意,所以唔急爆,也唔急玩住,因為我不會放出去的,我買得太多game都唔係隻隻都爆機了,有啲就玩左一個角色就不玩住,好像真三國無雙和真北斗無雙,都係爆左一個角色,其他仲未玩,唔代表唔好玩,只係想慢慢玩,一下即玩幾個角色好快悶死了。
ps4如龍古代版,我都係玩左少少,因為自己太多game玩不完,有時工作太忙著,累到都唔想開機玩,就開機睇碟,我手上好多戲都唔睇晒,呢幾年工作量比較多左,日日五點起身返工,六點半才收工……
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

@肥狗仔@ 發表於 2014-3-31 09:25
今年大作比想像中多了~次世代機都算入得過。最衰巫師3延期到出年@@~不過哩隻Watch Dog等中文版就6月尾~我 ...

其實次世代出得太急,配套未做好,GAME又唔夠,至今日唯止只有Titanfall同Watch Dogs,打後就係Destiny同Batman。
而市場上,P4除機能上,大多都係上世代做到的事,即係畫面靚左咁大把。
XO冇行貨,而主機就是服務及KINECT提升(畫面亦將全面提升至1080P),但MS霸道,個白痴CEO冇人睇好,必死無異,Titanfall 都救佢唔到。
在冇GAME及冇誘因的情況下,好多人買機都係新屎抗屎忽痕而加就封塵,所以等到10月Batman先買次世代都未遲。

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

DVD迷 發表於 2014-3-31 09:57
其實好game有冇時間玩唔係大問題,因為好game可以留返來慢慢玩的,如果唔係好game,那就要先照玩照放可收 ...

個人都係傾向一玩就連續幾日爆完佢先安樂,隔段時間先玩可能熱情不再,操作又生疏。D家用機game一出果段時間賣到錢,玩遲D都驚死蝕底。而且屋企放碟地方有限,BD又好game又好都係超鍾意先留。哩家好game爛game玩之前唔易分,就算係GTA我都唔肯定係咪自己杯茶。所以我始終都喜歡速戰速決,好玩嘅game當然願意花較長時間去玩,之後仲會買返限定版,PC版。唔好玩嘅我唔想比佢纏住時間同金錢,玩完賣出去,會有人想玩的。{:9_425:}

黃金玩家

marcolau 發表於 2014-3-31 11:12
其實次世代出得太急,配套未做好,GAME又唔夠,至今日唯止只有Titanfall同Watch Dogs,打後就係Destiny同 ...

又要趕住出,又要鬥快出。身邊有D朋友買左第一水哩家已經覺得冇game玩了(雖然聲稱係冇時間玩)。其實當初PS3都係一樣吧,品牌效應+羊群心態,好多人都跟派隊黨搵食。不過時移勢易就真,上一代機畫面真係殺死唔少人,如今冇返少少新意就真係好似將部中階PC改裝成遊戲機咁。Kinect叫做好D,業界同學界都有用到,PS4最新果隻VR顯示器真係唔會比佢果堆獨佔game吸引。

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

@肥狗仔@ 發表於 2014-4-1 02:22
又要趕住出,又要鬥快出。身邊有D朋友買左第一水哩家已經覺得冇game玩了(雖然聲稱係冇時間玩)。其實當初P ...

PS4個VR我好唔睇好,以前玩過類似的,配戴的耐個條頸好痛。二來是配套問題,VR系統不是今日的事,一直不能普及問題是投資人回報少,一般廠商都唔會花錢開發,即使賣 HKD $500以下(當然不會),大把人買都好,但頸痛問題仍是難解決。
應該是倒米產品......。

而XO我反而冇太留意,佢唔重視我們香港5萬玩家(比日本仲要多),我冇理有等佢,頂你,印度都有時間表,我地就無了期,畢竟,佢換Q左個CEO再算。Kinect 2 的確評價不錯,而老外比較睇好佢個雲端,我冇試過,不知袖裡。

我就因為 infamous(但評價唔好) 入左PS4,入埋 AC4,之後封著塵等 Watch dogs.....

但平心而言都係果句,等到10月Batman先買次世代都未遲......

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

@肥狗仔@ 發表於 2014-4-1 02:01
個人都係傾向一玩就連續幾日爆完佢先安樂,隔段時間先玩可能熱情不再,操作又生疏。D家用機game一出果段 ...

明白的,因為大家想法都不同的,好似睇戲一樣,好睇不好睇都係自己最清楚的,我記得當時ps3出時我都未入,足足遲左兩年才入手的因為當初冇咩game吸引到我即入手,所以等左兩年後才有game吸引我入手的。
點解ps4會急入,因為真係有幾隻game吸引到我,唔得唔第一時間入手,加上我講過,好玩我會留返慢慢玩,不好玩會即快玩快放,但衣嫁我入game前,不停有上網搵片睇清楚啲先,不過有時片未必可以清楚到呢隻game係唔係咁好玩,及好差呢!所以有時都係買來試玩下先知道的。
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

尋日已訂左了,聽講鐵盒數量有限,想訂的師兄弟,記得留意,不過現時藍店仲未比你訂的,所以我搵返我熟店訂的,不過我老板話他未必取到鐵,所以他同我講清楚先訂的,費事日後出事罵戰無聊啦!

黃金玩家

怪唔得叫縮水狗了~個建議配置...

黃金玩家

Nvidia廣告雜誌~HBAO+ & TXAA應用~其實都唔係新野了~

[YoutubeHD]fWKOyqOJMmQ[/YoutubeHD]