設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: S.C.

[討論] 十萬級別耳放

進階玩家

成十萬老實講...可吾可以練贏到SR009+BHSE先

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

其實唔使執著於bhse既,萬元級既 eddie current electra都幫到你,

再唔係搵部power amp 出energizer一樣推到stax耳機, 咁咪hifi headfi雙修又唔使買多部機囉
說不定我們都是被蒙在鼓裡的愚者。
愚者也是有愚者的太陽啊。

"哀傷浮遊 別冊"

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

S.C. 發表於 2014-4-8 18:24
多謝大家意見不過再次重申我係見佢Goldmund 先想買並不欠缺 headphone source + amp的, 所以其他暫時全不 ...

BHSE的話, 你睇準佢臨到真係出貨果刻先走去問佢有無人縮水退訂,
有就食左果條友個位, 果時先俾錢, 咁就唔使等下一批, 我買的時候就係咁,
不過預左齋運費都夠買條靚靚headphone線

銀級玩家

nightscrawler 發表於 2014-4-8 22:15
咁等師兄試完分享一下吧, 小弟本身都係Orpheus 支持者, 只是他們的兩位技術人員離開後的產品, 我還沒有機 ...

老實我只係見Goldmund 出先想買, 其他高價source 同 amp 無心特別追求, 不過有空確想試多次Orpheus digital dock 的

銀級玩家

t1174 發表於 2014-4-8 22:36
我只是名義上有BHSE, 上年5月台AMP 回廠修理到現在重沒回來......
    ...

T兄真係吾好彩呢{:9_405:} , 基本上BHSE 同 GSX MK2 好少聽過出問題, 雖然側田成日口輕輕之後得個拖字, 份人慢人十拍, 但佢似乎真的慢工出細貨, 手工幾好, 而且份人都均真, 比較令人有信心係佢D amp 通常出新款舊版都可作某程度升級, 叫做對得住d客, 我對佢d嘢都好有信心{:9_421:}

銀級玩家

feria 發表於 2014-4-8 23:19
師兄可唔可以分享下電 同 數位線 配 mytek 既心得?
我其實遲早都會買多部平衡耳擴, 而家暫時用住佢推702 ...

Feria 兄我分享就吾敢當, 我相信衣度好多高手, 不過吾係成日出帖姐.

Mytek Phone out 其實好好氣氛不過力水差一點(對比萬元DAC phone out 計), 佢都幾熱情低音都多而"淋芝芝"的其實幾對味, 我都幾喜歡, 但買數位線同 pc 以一部12K dac 我認為最多投資 6K包 (ic, pc, digital cable)好了, 否則太貴本沒倒置就無意義, 除非線材想買好d之後長期使用再有機會升dac, 先說說budget, 我相信很多ching 也有推介的

銀級玩家

nightscrawler 發表於 2014-4-9 16:29
我個啲小環境用不上大制作呀

LWT兄, 我們還是討論樓主的Goldmund Headphone Amp 或是其他十萬 ...

討論什麼也沒有所謂呀{:9_421:}

銀級玩家

Budget-fi 發表於 2014-4-9 18:27
其實唔使執著於bhse既,萬元級既 eddie current electra都幫到你,

再唔係搵部power amp 出energizer一樣 ...

Eddie Currect Electra 原價未upgrade version 都過三萬以上未計shipping 啊吾平過BHSE 幾多, ching 那裡做特價可以分享下嗎

銀級玩家

googleli 發表於 2014-4-9 19:29
BHSE的話, 你睇準佢臨到真係出貨果刻先走去問佢有無人縮水退訂,
有就食左果條友個位, 果時先俾錢, 咁就唔 ...

立心要買佢D嘢, 我相信必須無所不用其極

題外話, 最近見到LA Headfi meeting 紅色的GSX MK2 好鬼好鬼搶眼, 靚啊{:9_409:}

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

nightscrawler 發表於 2014-4-9 16:29
我個啲小環境用不上大制作呀

LWT兄, 我們還是討論樓主的Goldmund Headphone Amp 或是其他十萬 ...

都係, 其實都好想聽下~
如果同佢前后級解碼同聲同氣都幾大鑊~