設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[入耳式] 等到頸都長埋之JH16Pro [#27更新少少聽感]

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

日等夜等,數手指數腳指數日子咁等.(誇張,講笑{:9_430:}
等左整整兩個月既JH16Pro今日終於都收到啦,此刻百感交集, 點解呢...
首先講下佢手工既感覺...其實都so far so good既...不過做透明色就中左半伏...係有少少氣泡係耳管到架
好在...我面版唔係全透明...不過隻綠色...喂...都好淡下Wo...同我order果隻好似差左唔少...黃色就正常啦

fitting, 唔錯...好fit...我都驚要refit...暫時就覺得應該唔洗既...但係第一次戴都真係幾難入耳...我耳仔都偏細
戴好,開歌試試...睇下新版既聲點先...um...d bass真係少左好多下...空間係闊左一半
well...下潛再深d...岩岩開聲黎講的確唔錯...bass量我個人算係接受到既...
定位好,分離好,分析好,好平衡...唔錯唔錯.
講一句,自己聽先至會明白.睇毒文點都唔及實際試,所以我都"無咩好講"
個盒...唔太得囉...太大舊啦...又唔型...又重...{:9_406:}

IPC暫時直推都覺得夠做...不過我既心一早已經係到plan晒點樣玩盡佢...(以退燒為前題...{:9_434:}
16Pro因為岩岩開聲...分享就都差唔多啦...

#27更新多少少聽感

以下圖片,手機隨便影
左耳,好淡既綠色...白色artwork
右耳,黃面加紫artwork
深深既耳管
第18210條JH16Pro
好厚好大舊好圓既盒...
同Westone防水盒對比

評分

參與人數 1威望 +9 金錢 +9 收起 理由
goodabc2010 + 9 + 9 用家心得

查看全部評分

「身構えている時に、死神は来ないものさ」

鉑金玩家

同用新版16路過,原線封印太多野,快點換線

銀級玩家

要治本必需重口味

師兄既cm到手...真係好

另外,相對於其他師兄,我份人好任性
我覺得不論玩器材定聽音樂,只要o岩自己心水既就係好,喱樣野冇一個準則既...

字就打完,繼續等cm
SE5WAYR,HIFIMAN RE800

鉑金玩家

cyrusp 發表於 2014-5-2 22:18
同用新版16路過,原線封印太多野,快點換線

知道原線唔得...等得閒就會去換...{:9_428:}
唔知師兄你用緊咩線呢??

鉑金玩家

goodabc2010 發表於 2014-5-2 22:55
師兄既cm到手...真係好

另外,相對於其他師兄,我份人好任性

等真係最辛苦既時間...特別係差唔多到果幾日,又會心思思會唔會唔fit...{:9_406:}
其實都係我自己個人既感覺,玩器材係有另一種"開心"同"滿足"
不過真係好花心機同時間,有d無既仲要煩上煩...

銀級玩家

要治本必需重口味

lpc041088 發表於 2014-5-2 23:23
等真係最辛苦既時間...特別係差唔多到果幾日,又會心思思會唔會唔fit...
其實都係我自己個人既 ...

之前同fd講笑咁話等到佛誕
係好花心機,但係當搵到自己o岩聽既器材o個陣會好開心
就好似搵女朋友咁...眾裏尋她千百度....
仲要唔知真伏定假伏,因為要時間煲(連係咪真係要煲都唔肯定)...
不過有時有d野就係咁,經過一輪既尋覓,到最後可能會番到去原點,用所謂普通d既器材就覺得滿足...

鉑金玩家

goodabc2010 發表於 2014-5-2 23:34
之前同fd講笑咁話等到佛誕
係好花心機,但係當搵到自己o岩聽既器材o個陣會好開心
就好似搵女朋 ...

普遍應該等一到兩個月就點都到既...
係好開心架...我搵到16Pro果一刻係好感動...
不過當中過伏既時候...都會不禁問自己...其實係唔係一早就到左終點...
而且我仲係學生哥...都知道唔應該再咁"沉迷"係到...愈燒愈大
所以都適時暫時放低"玩器材"e條路...搵個聽得舒服既退燒組合
等e個組合過期既時候再燒吧...

銀級玩家

要治本必需重口味

lpc041088 發表於 2014-5-2 23:54
普遍應該等一到兩個月就點都到既...
係好開心架...我搵到16Pro果一刻係好感動...
不過當中過伏既時候... ...

最緊要有得揀

鉑金玩家

lpc041088 發表於 2014-5-2 23:22
知道原線唔得...等得閒就會去換...
唔知師兄你用緊咩線呢??

Whiplash twau

新仔玩家

兩隻顏色字有新鮮感, 要讚!