設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: USA2010

[DAP播放器] DX90 簡評.....

鉑金玩家

guppyguppyguppy 發表於 2014-5-8 11:06
又真係唔會覺得唔好用
你用下X5, 包你第一次一定禁左晒個MENU
一係用MA8果個, 簡單到一路用一路小

我用開SONY嫁嘛....
不過部機冇得順住播歌只有隨機係咪可以拎得去換
仲有就係亂碼有冇得搞呢??
Thanks

進階玩家

USA2010 發表於 2014-5-8 15:10
你意思係試機果陣???

係呀,我想到時抄定去test,未知而家外面有無現貨呢

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

tkkhome 發表於 2014-5-8 20:40
係呀,我想到時抄定去test,未知而家外面有無現貨呢

DX90可直讀sd card架

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員

USA2010 發表於 2014-5-8 15:13
我用開SONY嫁嘛....
不過部機冇得順住播歌只有隨機係咪可以拎得去換
仲有就係亂碼有冇得搞呢?? ...

邊有得用SONY同IBASSO比架

亂碼, 係因為輸入歌咩問題, WAV TAG 多數係亂碼
至於唔可以順住播呢個又真係怪, 建議你拎番去賣俾你果間查詢下
某年某月某日迷上了聽機, 經過幾年的學習, 現在有機會寫寫聽感, 分享心得, 一齊討論研究研究 :-)
觀看所有 Head-fi Guppy 的文章

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

師兄我都係用wav 聽歌,可試下第一隻碟用10001,10002,10003……第二隻碟用20001,20002,20003……第三隻碟用30001,30002,30003等!

星級玩家

tkkhome 發表於 2014-5-8 07:18
唔好用都好過用唔到,想問如果自己拿sd card 去試,把歌抄去root?

放ROOT就OK
DX90認卡好快, 千萬不要玩掃描資料(64GB打爆都要等成5分鐘)
就咁瀏覽檔案就OK架啦
某年某月某日迷上了聽機, 經過幾年的學習, 現在有機會寫寫聽感, 分享心得, 一齊討論研究研究 :-)

星級玩家

danny-2000 發表於 2014-5-8 22:25
師兄我都係用wav 聽歌,可試下第一隻碟用10001,10002,10003……第二隻碟用20001,20002,20003……第三隻碟用3 ...

其實只要張TAG全部DEL
用FILE NAME來命名, 例如

01. 을의 연애 (With 박주원)
02. 누구나 비밀은 있다 (Feat. 가인 of Brown Eyed Girls)
03. 입술 사이(50cm)
04. 분홍신
05. Modern Times
06. 싫은 날
07. Obliviate
08. 아이야 나랑 걷자 (Feat. 최백호)
09. Havana
10. 우울시계 (Feat. 종현 of SHINee)
11. 한낮의 꿈 (Feat. 양희은)
12. 기다려

咁樣, 真係乜都認到架

鉑金玩家

danny-2000 發表於 2014-5-8 22:25
師兄我都係用wav 聽歌,可試下第一隻碟用10001,10002,10003……第二隻碟用20001,20002,20003……第三隻碟用3 ...

請問....你意思係file名改知10001??

鉑金玩家

guppyguppyguppy 發表於 2014-5-8 23:48
其實只要張TAG全部DEL
用FILE NAME來命名, 例如

即係我之前用media go 果啲刪晒??!!

鉑金玩家

guppyguppyguppy 發表於 2014-5-8 22:07
邊有得用SONY同IBASSO比架

如果sony唔用佢個 walkman插頭你話幾好呢....