設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: png1216

[請教] 新手求教如何更了解各聽感形容詞。

科林玩家

76-FC 藍寶石勲章

goodabc2010 發表於 2014-5-21 16:42
再唔係就一大班師兄約出黎試大家既野都得架

無錯,我到依家仲儲緊錢帶對FX850番屋企, 所以耐不耐就會去試對FX850...

銀級玩家

要治本必需重口味

charky17 發表於 2014-5-21 16:49
無錯,我到依家仲儲緊錢帶對FX850番屋企, 所以耐不耐就會去試對FX850...

fx850好多人都話好,不過我未試過
當我隻cm到左之後就出去試線
SE5WAYR,HIFIMAN RE800

科林玩家

76-FC 藍寶石勲章

goodabc2010 發表於 2014-5-21 16:52
fx850好多人都話好,不過我未試過
當我隻cm到左之後就出去試線  ...

師兄!!可以約埋WOR!!我整對CM之前就試左FX850,到依家都念念不忘 試線我都要WOR!我要幫對V6S換線!師兄有無興趣一齊試???

銀級玩家

要治本必需重口味

charky17 發表於 2014-5-21 17:01
師兄!!可以約埋WOR!!我整對CM之前就試左FX850,到依家都念念不忘 試線我都要WOR!我要幫對V6S換線 ...

咁pm傾啦師兄
SE5WAYR,HIFIMAN RE800

星級玩家

nightscrawler 發表於 2014-5-21 14:39
其實唔需要怕, 買音響有得試, 我當作為天公地道, 唔係啲陳列室要黎做咩呢~

要拿參考標準的話不妨多聽古 ...

想問下師兄有冇咩陳列室推介下?可以一次過試多啲野就最好呢
我只係去過SONY架SHOWROOM,因為又大又無咩人理。

我都有聽開古典同JAZZ,但係live performence就真係無聽過呢,唔知師兄有冇咩推介呢?

charky17 發表於 2014-5-21 16:16
同意,買車可以試,買樓可以睇,擺得出黎就預左比你試,如果怕店員眼超超的話,可以約埋朋友三五知己去試,再唔

我會鼓起勇氣去試的了!!!~

goodabc2010 發表於 2014-5-21 16:42
再唔係就一大班師兄約出黎試大家既野都得架

嘩,如果真係可以試師兄們架野又可以問野咁一定得益不少呢

科林玩家

76-FC 藍寶石勲章

png1216 發表於 2014-5-21 18:35
我只係去過SONY架SHOWROOM,因為 ...

我自己去開亦X,正確店試
(Post76 Android 手機版送出)

星級玩家

png1216 發表於 2014-5-21 18:35
我只係去過SONY架SHOWROOM,因為 ...

若只係試耳機既地方黎黎去去都係個幾間為主, DXA, 熊仔店, 奕X, 金X等, 服務會較好, 至於LIVE, 其實冇咩特別推介, 看個人喜好吧.
Accustic Arts Drive I, PreAmp, Amp II; Orpheus Dac One SE; PMC OB1; Rudistor 030AE; Lotoo Paw Gold Touch; HiFi ET MA9; Sennheiser HD800; Rhines Stage 5; UM 3DD

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我就嚟俾dmx放入黑名單了,得閒就上去....

我有fx850,推開咗好正,線用緊twag v2 gold

得閒出嚟share 下

cm係mg6pro
(Post76 Android 手機版送出)

科林玩家

76-FC 藍寶石勲章

william02 發表於 2014-5-22 09:34
我就嚟俾dmx放入黑名單了,得閒就上去....

我有fx850,推開咗好正,線用緊twag v2 gold

我得閒就上亦x,fx850聽人講愈推愈有,不過仲未儲夠錢買....CM自己用緊1964V6S...得閒都可以約埋我去試野!!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我用枱擴推開咗