設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ahpong

[討論] 陳慧嫻 30th Anniversary Collection 3CD+DVD

鉑金玩家

leemanho 發表於 2014-6-22 00:57
今日去 hong kong records 問過,佢話要有單先有得換。頂,邊會重有張單呀!{: ...

請問邊間分店?

星級玩家

stevewong 發表於 2014-6-23 00:32
請問邊間分店?

又一城
Naim Uniti 2
Naim PowerLine
B&W 805 Diamond + AudioNote SPx III jumper

黃金玩家

byingfung 發表於 2014-6-22 22:48
「亞倫愛情陷阱&霧之戀1:1直刻印刷年份及歌名錯誤&反相音質」「梅艷芳追憶似水芳華「小天使」跳線」「郭富 ...

Morning Ching,

Can change for the 梅艷芳追憶似水芳華「小天使」跳線 problem ma?

Please advise for me, thansk a lot^^

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

Gentleho 發表於 2014-6-23 09:42
Morning Ching,

Can change for the 梅艷芳追憶似水芳華「小天使」跳線 problem ma?

只係首批先有問題,我隔左兩個月打電話去買開CD的店舖,原本我打去諗住攞東亞唱片電話查詢更換事宜,點知CD舖叫我直接攞落佢舖頭更換便可^_^
根據唱片機本法,民歌蔡琴Salute真情流露淡淡幽情愛的根源不實行「斷貨唔出」制度和政策,保持原有的「長賣長有」制度和方式,五十年不變

黃金玩家

byingfung 發表於 2014-6-23 21:57
只係首批先有問題,我隔左兩個月打電話去買開CD的店舖,原本我打去諗住攞東亞唱片電話查詢更換事宜,點知 ...

Oh... if so...then I may try try to ask sin....seems so long...thx for yr advices

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

其實大家真的唔洗太介意買唔買呢套碟,除非真係好想擁有作紀念的話,如果已有舊版百花整放真係可以不買,昨天無聊拿套101系列和套百花整放比較一下,之后オ發覺自己一直太睇少D雜錦碟,重來都冇認真坐低欣賞過,但经過昨日细心聆聽之後,结論係冇錯套101係唔得嘅,可以用來填海,但套百花整放真係唔差,最起碼唔朦清晰把慧嫻重係少女時比較嬌嫩羞澀的唱功還原返出來,比較同原版唔差太遠,我想可能有Ching曾講過母帶用一次就差一次,咁百花整放是2004年出而101係2011年,之間相隔7年已有分別咁現在呢隻30th有幾好呢?我就真係唔會買,無謂再益D鐘意返炒又返炒嘅奸商.

進階玩家

iwcpaul 發表於 2014-6-25 01:50
其實大家真的唔洗太介意買唔買呢套碟,除非真係好想擁有作紀念的話,如果已有舊版百花整放真係可以不買,昨天 ...

百花齐放系列(2005)其实是更早两年(2003)的3 in 1和4 in 1系列的再版,只不过换了包装和印刷而已,其余都一模一样。
所以声音不会差。
101是不同时期的好歌大全,某些歌音色稍差些也正常。
多数歌迷都不是发烧友,他们要的是歌集,只要保持正版碟的基本质素,不出现大细声,时清时蒙,偏声道,反相,跳线等问题即可。

進階玩家

byingfung 發表於 2014-6-23 21:57
只係首批先有問題,我隔左兩個月打電話去買開CD的店舖,原本我打去諗住攞東亞唱片電話查詢更換事宜,點知 ...

哎呀!我刚仔细检查了手头呢套《小天使》,发现也是有问题的!大约1:57的位置,突然无声半秒,不知道是否因为跳线造成?
都过了很久了,小票都丢了,还有没有机会更换?

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

chantto 發表於 2014-6-25 21:26
哎呀!我刚仔细检查了手头呢套《小天使》,发现也是有问题的!大约1:57的位置,突然无声半秒,不知道是 ...

快D打電話去購買的店舖,如果店職員不願意更換,就叫佢比東亞唱片公司電話,自己打去查詢
根據唱片機本法,民歌蔡琴Salute真情流露淡淡幽情愛的根源不實行「斷貨唔出」制度和政策,保持原有的「長賣長有」制度和方式,五十年不變

進階玩家

7月2有新版