設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[影音配件] Sony MDR-HW700DS 要入既始終都要入,住家男人9.1系統。

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

大王都入左

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我本身有Sony ID 好多年,今天上網試下訂700DS,點知有discount !現在好似27xx!等電郵回覆,可能明天可取貨!

進階玩家

joelcan 發表於 2014-6-27 21:03
其實我用開amp得1個出,真係唔想抆抆插插個hdmi,應該點插hdmi出700DS聲呢?

HDMI Splitter

不明原因, 我部 BDP 如果經 MDR 再出 AMP, 係唔 work...

最後用 HDMI split 一個去 MDR, 一個去 AMP, 搞掂!

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

小瑟兄,小弟剛剛買了MDR-HW700DS:請問可否用5.0V-2.0A 為耳機充電?

星級玩家

低音ok,但和真喇叭差好遠。
包圍不錯。真系有DD上置 feel!
接駁超級麻煩。我用amp 出hdmi,再接電視。
但每次又要開關hdmi sound out。
OPPO 103, PS 3
Onkyo 5010
三菱8000,Grandview100
MK950 LCR x3+ 95T x4
威記SPL1000 ultra

Mac Mini,OPPO 103
Audiolab MDAC+ Mpwr
KEF XQ10

DT880

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

kame3019 發表於 2014-6-22 21:48
師兄不如試下帶著嚟睇 Lone Survivor
我喺用E套嚟試機,聲音清脆俐落
完全做到啲槍聲從不同方向過 ...

咁正, 等我買左隻碟先, 呢隻碟聽KEN哥講行版好似冇 HD AUDIO呢!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

robot388 發表於 2014-7-28 17:27
小瑟兄,小弟剛剛買了MDR-HW700DS:請問可否用5.0V-2.0A 為耳機充電?

應該OK呀, 我Z2 都係2.0A的~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

我唔知原來大家仲有覆我呢個帖呢, 同大家SAY個SORRY先, 因為太忙玩緊其他野, 所以都冇同大家分享呢件野, 不過呢件野小瑟依家真係用得最多, 一陣可能又要搵佢談下心先得勒!!!!

會唔會好焗???
首先講個耳機感覺先, CTMK兄同 gikifk兄問, "睇戲戴兩個鐘會唔唔好焗", 我可以話比你聽, 如果唔開泠氣, 一定焗到PK, 不過如果係一般情況下, 睇哂成套戲都唔會覺得有唔舒服既感覺, 整體來講真係OK的!!!

底音夠勁嗎?中置的人聲出唔出呢?
之後 goldberg0083兄問, 底音夠勁嗎?中置的人聲出唔出呢?, 我可以好肯定話比大家聽, 如果駁岩左, 食哂成個HD AUDIO, 值頭好似成個SUB仔放左係頭咁, 小瑟睇DIE HARD 6時, 佢機關槍掃人果彈, 成個耳機機身係咁震, 唔係講笑, 係真係一下下咁震出黎, 好誇的!!

接駁方法???
估唔到咁多朋友問小瑟點駁....呢下就真係要分享一下, 本來小瑟天真地, 諗住用 AMP既HDMI OUT 2 號仔出比佢, 咁咪對依家既其他器材唔會有影響囉, 點知......原來所有既AV AMP既HDMI OUT都只係出到2CH既音效, 過唔到HD AUDIO出黎, 就係因為咁, 小瑟唯有將OPPO 105D既HDMI1先駁左入 SONY HW700DS先, 之後再由 HW700DS HDMI OUT返上TV, 不過小瑟用返二條一模一樣的 KRODZ LUX 1.5M, 係咁既情況下, 又要佢食到 HD AUDIO, 又想KEEP返個好畫面, 唯有係咁駁啦, 不過老實講, 小瑟又真係唔係好覺畫汁有差左, 算數啦~

唔夠聲喎......?
angestw0兄講唔夠聲, 係呀, 唔知點解, 我係SONY STORE聽時, 就覺得好大聲, 但返到屋企時, 就覺得唔係好夠聲, 依家我平均都用最9度(當10度最大計)先覺得夠聲!!!

差電問題???
garyu兄, 我用 SONY Z2條USB線差都OK喎~~~

Post76玩樂網.

銀級玩家

我用緊OPPO 103D, 如小瑟兄所説,103D 的HDMI2是否直接入AMP?
請問可否接駁如下:
HDMI1直入電視
HDMI2 入HW700DS 再入AMP

新仔玩家

sony MDR-700DS 本人己買 如你一聽你一定會買,完美的9.1聲道!