設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: vr2viv

[DAP播放器] MQS Streaming 有無欺騙成份?

星級玩家

哈咁岩...不占我就無系會展TSET去左電腦城到TEST

進階玩家

班目一角 發表於 2014-8-11 11:15
哈咁岩...不占我就無系會展TSET去左電腦城到TEST

我都係上電腦城度試咋

星級玩家

我系D字果間到TEST...仍同我講今日岩岩賣左1部...得返最後...因為其餘既貨都系會展...不過依家都無咩優惠咁部機

進階玩家

班目一角 發表於 2014-8-12 09:38
我系D字果間到TEST...仍同我講今日岩岩賣左1部...得返最後...因為其餘既貨都系會展...不過依家都無咩優惠咁 ...

我都係去果度買喎, 我買果時佢同我講唔係返咗好多, 可能就係留哂去擺booth

星級玩家

師兄覺得部野夾846點睇...我覺得出3.5MM都好正....唔知如果平衡出會點呢

進階玩家

班目一角 發表於 2014-8-13 12:02
師兄覺得部野夾846點睇...我覺得出3.5MM都好正....唔知如果平衡出會點呢

AK100II推SE846, 我自己既睇法係其實AK100II係有少少力有不逮, 低音推出黎係有少許模糊, 深潛既低頻佢更加係控制不力, 而高頻方面伸延亦好一般(不過加amp係可以完全改善), 我比較鍾意 Calyx M推SE846既聲, 人聲比較溫暖及高音伸延都比較好, 不過AK100II就比較平均, 其實我係鍾意Calyx M多d而且DSD係硬解, 只係一心諗住AK100II有wifi可以玩mdeia streaming好方便, 反正我大把amp係手.....點知中哂招原來佢係唔可以直接connect NAS(或者係未可以)

至於balance output, 我已準備好所有材料造線, 試完再講你知

心底話, 其實一直以黎我都係唔多欣賞A&K, 唔好誤會, 我唔係話佢d野唔得, 只係佢d野完全over price好多, 係部AK100II叫有翻少少人性, 最離譜係同一系列入面d dual DAC, 叫價差唔多貴一倍, 而AK120II就更離譜, 咁既價錢都仲係軟解DSD, 240就....唉~~~唔好講啦

PS. 我部AK100II 同 SE846都係新野, 大約煲得百幾個鍾, 希望遲d會有所改善

星級玩家

AK100-2其實我用開C4...我覺得佢推846唔錯...可能覺得新味道覺得佢唔錯

進階玩家

班目一角 發表於 2014-8-14 09:20
AK100-2其實我用開C4...我覺得佢推846唔錯...可能覺得新味道覺得佢唔錯

C4我又未聽過喎, 我以前係由iPod開始, 之後就Cowon S9, 再後黎見DX50好抵玩就聽都未聽過就訂咗部, 不過就多bugs到嘔, 聲又唔及S9, 唔加amp基本上都唔入得耳, 我諗我應該唔會再買iBasso既產品, 跟住一心想搵部好d又多功能既DAP, 試聽咗一段時間就focus咗係901, 120II 同 Calyx M, 最後都係飛走埋901因為我真係覺得佢好樣衰, 120II 功能上係最合我心水, 有balance又有wifi, balance可以配合我部SR-71B, wifi以為可以connect NAS, 但最後又過唔到自己心理關口, 一部咁既機萬3銀, iRiver真係有病, 我不如"串"d買兩部Calyx M, 每部行一個channel, 咁咪dual DAC / AMP羅...(講笑, 唔好當真)   , 人地話哂都硬解DSD, 已經決定好買Calyx M之際, 出到去被我見到100II啱啱返咗貨咪試埋, 試完佢又有哂我要既functions, 價錢唔合理得黎都總叫有翻d人性, 共基於功能先決, 聲無Calyx M咁好唔緊要, 至多加AMP, 所以最後就買咗100II

星級玩家

咁TT DAC又可唔可以用系AK100-2到,過占照計AK100可以咁應該部AK100-2都應該得吧

新仔玩家

昨日入手ak120ii 仲末有機會玩nas
(Post76 Android 手機版送出)