設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[入耳式] 呢對入耳絕對係小瑟有史以來最難煲的一對......Nuforce Primo 8

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

依副架生有乜野吸引到 大王 重鎚出擊呢?

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我都買左對cheap野黎玩   不過未正式煲過只係用左十幾hours             20140811_130611.jpg
AMP: DENON AVR110 /DENON 7200WA               
LCR:  JBL LS40X2  JBL LS CENTER /MK M7X3                          
SUR: JBL L820X2 /MK M4TX2                        
SUB: JBL LS120P / MK SB12  
ATOMS: J

科林玩家

vr2viv 發表於 2014-8-11 11:50
我諗佢意思係要佢煲成千個鐘無乜可能做到啫, 有d人一日開兩三過鐘真係煲年幾兩年先有一千粒鐘, 分分鐘耳 ...

眼看為真,唔係就好金....,耳聽為實,唔係就笨實...

1萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章

vr2viv 發表於 2014-8-11 11:50
我諗佢意思係要佢煲成千個鐘無乜可能做到啫, 有d人一日開兩三過鐘真係煲年幾兩年先有一千粒鐘, 分分鐘耳 ...

煲耳機唔洗聽住嚟煲下馬,訓前著住部player插埋耳機開平常音量任佢播,一覺醒來都差不多煲左十個鐘啦

進階玩家

PCM.DSD 發表於 2014-8-11 13:30
煲耳機唔洗聽住嚟煲下馬,訓前著住部player插埋耳機開平常音量任佢播,一覺醒來都差不多煲左十個鐘啦 ...

我係長煲唔熄機嫁, 不過又真係好多人唔會咁做喎, 好多人都只係上下班時候聽一段路程, 佢地真係一日都唔知煲唔煲到兩粒鐘

1萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章

難煲的耳機最好揾重bass歌不停repeat播歌來對付佢

進階玩家

PCM.DSD 發表於 2014-8-11 14:15
難煲的耳機最好揾重bass歌不停repeat播歌來對付佢

我自己做法會頭2-3百個鐘比較細聲同用d無咁激既音樂去煲, 唔會一開始就炸佢, 之後聽聲音轉變及表現再決定用乜類型音樂再煲

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

SONIC_PIG 發表於 2014-8-11 11:42
点會冇可能,IQ零小時的声,同垃圾+地底泥一dog樣,D齒音尖到失聰,而家over 1800hrs....,+MA9 (balance  ...

IQ開聲真系
你聽得落半個鐘我都話你好野
Kharma S7
Nac 202 Nap 200 DR Hi cap dr
Naim cd5xs
SC:super Lumina
IC:Venture Chloe, WW Platinum
PC:Siltech SPX800,Nordost Heimdall 2,WW Platinum
USB:AQ Diamond

科林玩家

lamhokin 發表於 2014-8-11 16:02
IQ開聲真系
你聽得落半個鐘我都話你好野

IQ之前try過一位C兄隻幾十粒鍾,想死.....,人声尖乾刺耳到爆!!絕對地係宇宙垃圾一隻....,仲要貴到阿媽唔認得,心諗U記真係快D去食史la......,但一次聚會有位C兄話好後悔放咗隻IQ...,因佢試過人地有隻煲到透,2000+hrs的.......,要高有高要低有低,人声仲要好滑好正........,所以我就狗衝咗.........,返到屋企仔细一聽,心想:  仲有乜x野係難聽過佢?!垃x圾!!!所以我隻IQ正式用唔超過200hrs.......,每天用amp or ma9狂煲12,3hrs........,半年了,才真心去细味享受.........
眼看為真,唔係就好金....,耳聽為實,唔係就笨實...

進階玩家

好多人真係無心機去煲耳筒, 又或者覺得只係煲耳仔而唔係煲器材, 聽幾十個鐘就斷定隻耳筒唔得平賣, 分分鐘隻耳筒一成功力都未發揮到出黎....