設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kent~

[請教] 乾龙盛(QLS)QA360

星級玩家

mokkakuen 發表於 2014-8-23 02:22
我直接同代理訂就等了3星期多一點,

不過根據官方論壇

噢, 謝謝, 等2個月似乎有啲耐, anyway, 遲吓去試吓機先~
Accustic Arts Drive I, PreAmp, Amp II; Orpheus Dac One SE; PMC OB1; Rudistor 030AE; Lotoo Paw Gold Touch; HiFi ET MA9; Sennheiser HD800; Rhines Stage 5; UM 3DD

星級玩家

hongbee 發表於 2014-8-22 23:30
Night 兄,我订左2個幾月,啱先話有機拿了
(Post76 Android 手機版送出)

恭喜HONGBEE兄~
希望遲啲會有現貨賣啦
Accustic Arts Drive I, PreAmp, Amp II; Orpheus Dac One SE; PMC OB1; Rudistor 030AE; Lotoo Paw Gold Touch; HiFi ET MA9; Sennheiser HD800; Rhines Stage 5; UM 3DD

鑽石玩家

一個月返得十部,有排等

星級玩家

新仔玩家

唔知有無QA360既用家師兄手上都有JVC既木頭耳塞? 內地論壇有指兩者搭配有加乘,實在係令我對QA360既興趣再上一層樓。

高級玩家

我试听時是用850,但现在玩L0>Amp夾K3

星級玩家

新仔玩家

hongbee 發表於 2014-8-25 00:25
我试听時是用850,但现在玩L0>Amp夾K3

師兄對FX850係自己既?
咁樣直出法,正唔正?

高級玩家

nightscrawler 發表於 2014-8-24 23:30
恭喜HONGBEE兄~
希望遲啲會有現貨賣啦

Night兄,估计应好快稳定生产線後出貨

高級玩家

斯路 發表於 2014-8-25 00:27
師兄對FX850係自己既?  
咁樣直出法,正唔正?

系呀,我隻850換左V2gold線,就系咁就中左了,初听Demo及友人的新机時同其他Dap真系有唔同,我唔識形容可能说错左模拟味,但听人声就系唔错架

星級玩家

新仔玩家

hongbee 發表於 2014-8-25 00:35
系呀,我隻850換左V2gold線,就系咁就中左了,初听Demo及友人的新机時同其他Dap真系有唔同,我唔識形容可 ...

FX850真係幾有趣既一對耳塞,我唔同地方試聽,對對都唔同聲。本身更鐘意FX750,但係木頭感覺上無咁耐用,而且FX850行貨比FX750要平,實在無奈,最後我都入左對FX850。

師兄對QA360同埋FX850既組合評價都相當高,我估我大約明白師兄所講個陣感覺。睇黎真係相當正,下次拎張QA360讀到既卡再試試先得。

但咁多玩法入面,師兄最鐘意都係QA360 LO加K3003既組合?

高級玩家

斯路 發表於 2014-8-25 00:50
FX850真係幾有趣既一對耳塞,我唔同地方試聽,對對都唔同聲。本身更鐘意FX750,但係木頭感覺上無咁耐用, ...

斯路兄,360的力水推一般动鐡問題不大,动圈如FX850的推力还是可以应付的,但我手上大部份的入耳都比较難推,所以—开始便留意佢嘅L0,知道佢LO的電压非常高就更加分了!

我现在用佢来夾可換0pm及buf的amp,可調音亦可加大推力,只須透过換0pm及buf便有唔同的听感改変,如果唔嫌麻煩真系有好高的可玩性,當然便携性便会減低左。

叧有試过用光纖>M8,同样効果不錯的,但同軸就未試过了因沒線材!

总括來说:

先不说听感,呢部dap可硬解DSD,L0AD 64G咭唔驶兩秒,L0火力足,可玩光纖及同軸輸出,可玩性好高。听感方面是好個人的,但我就非常喜愛佢的調音了。再睇下佢的价錢,我就马上入手了!当然我是以音貭至上的,样就真系麻麻了

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
斯路 + 10 + 10 毒性十足

查看全部評分