設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: mightyatoms

[請教] Mcintosh MA 5200 大家用後感

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

momolee 發表於 2014-9-23 22:52
CHING!
MA5200 個內置DAC 好正呀, 如果你部DAC 唔係萬幾二萬個D, 我相信應該好難WIN佢
我部UD501  ...

死啦我唔係好聽到勁大分別, 我用CA DACMAGIC PLUS.....大鑊

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

mightyatoms 發表於 2014-9-24 00:00
死啦我唔係好聽到勁大分別, 我用CA DACMAGIC PLUS.....大鑊

咁咪仲好,慳番$$$$

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

mightyatoms 發表於 2014-9-23 23:59
唔知除咗代理仲有邊度有得賣呢, 唔知幾錢到

不過XLO 條JUMPER 係要買,唔慳得

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

mightyatoms 發表於 2014-9-23 23:58
我無駁3.5mm 呀。 我用rca 駁av amp 嘅pre out (left & right front).  但係都係要扭MA5200 嘅volume,   ...

唔洗駁3.5mm 都有聲出咩?
我睇書明書話要駁條3.5mm喎。。。{:9_419:}
咁條3.5mm 要黎做乜鬼?

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

mightyatoms 發表於 2014-9-24 00:00

你用咩接駁部ma 5200 dac 先?
無理由輸比你部cambridge dacmagic 喎照計
我係用光纖線,不過係駁住電腦 onkyo 張se200 sound card, 呢個唔知有無影響

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

mightyatoms 發表於 2014-9-23 23:59
唔知除咗代理仲有邊度有得賣呢, 唔知幾錢到

友情8樓有,$2100
代理好q貴

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

momolee 發表於 2014-9-24 08:33
你用咩接駁部ma 5200 dac 先?
無理由輸比你部cambridge dacmagic 喎照計
我係用光纖線,不過 ...

CD 就駁雞Optical 用blu ray play.  CAS 就用aq usb 線駁macbook.  死啦黎緊要upgrade好多線 (xlo jumper,  optical,  usb,  加對喇叭線行bi wire) ,成$6k+啦。 今次實破產啦!!!

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

mightyatoms 發表於 2014-9-24 23:16
CD 就駁雞Optical 用blu ray play.  CAS 就用aq usb 線駁macbook.  死啦黎緊要upgrade好多線 (xlo jumper ...

開左個頭就無得返轉頭架勒
你唔買條XLO JUMPER 包你後悔一世

依家屋企聽歌終於有係人地鋪頭聽既感覺勒...
部老麥張對LS50 發揮得好好,超正!

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

mightyatoms 發表於 2014-9-24 23:16
CD 就駁雞Optical 用blu ray play.  CAS 就用aq usb 線駁macbook.  死啦黎緊要upgrade好多線 (xlo jumper ...

AQ USB 你用邊隻GRADE 呢?
佢D USB 線係整得幾靚仔

銀級玩家

momolee 發表於 2014-9-24 23:31
AQ USB 你用邊隻GRADE 呢?
佢D USB 線係整得幾靚仔

用最雞嗰隻 FOREST.... 所以都想換條靚D, 唔知有咩推介呢?