設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: tlsk

[私人收藏] 大家齊來曬下非賣品!

鑽石玩家

阻我儲碟者肥五十磅 世紀魔鬼赤貧碟二號

76 榮譽慈善家勲章

又係禾_病甩霉奶炸 tlsk兄地盤!在囚人士作曲作詞,好堅!

懲教署職員組Band彈樂器一齊 jam
[youtube]ah8MHfi2fVE[/youtube]

[youtube]g-hTp2YBYB4[/youtube]
里仲記得江欣慈 嗎? 靚女里實記得既!
[youtube]uFETVR9USAQ[/youtube]

李樂詩
[youtube]0s52ymT1OmI[/youtube]

窮小子~江思慈~原名係5係叫 ( 江希文 ) 嗰個.
都話靚女里實記得,之前用'江希文',江欣燕個妹!

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 7威望 +240 金錢 +240 收起 理由
Grandmaster + 10 + 10 報告非常詳盡
NAD + 10 + 10 俾個Like你啦
tlsk + 20 + 20 正到爆呀!
ernietse + 50 + 50 用家心得
dc903 + 50 + 50 非常rare, 出埋碟 有心人噃
psb + 50 + 50 超正, 一定要加分!
窮小子 + 50 + 50 江思慈~原名係5係叫 ( 江希文 ) 嗰個.

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章

出埋呢只啦,跟住碟窮要升仙做龜仙忍!巧似當時茂影到碟相依家入晒兔唔會補影!
新寶寶鬼禁小家,一只白版2首歌有d白版仲係4~5首,人地華記一只碟一首歌!

講女同性戀 ,唔知典解當年葵叔諗到禁既題材!
[youtube]aNjOLSuVdVc[/youtube]

呢首點比 DSH 聽,知里 Like 他!
[youtube]4VMyNpMdLv0[/youtube]

x

評分

參與人數 6威望 +230 金錢 +230 收起 理由
tlsk + 20 + 20 超正, 一定要加分!
dc903 + 50 + 50 嘩,M兄MPhil畢業啦,可升班啦。.
ernietse + 50 + 50 呢個版本似日本原曲多啲, 張德蘭嗰個太快.
psb + 50 + 50 White Label DJ-only promo LP!
窮小子 + 50 + 50 呢隻就係我地上次估5到人名嗰隻.

查看全部評分

鑽石玩家

Grandmaster 發表於 2018-3-23 16:40
推荐曲肯定她就是苏慧伦! 没记错这是她第一张精选辑, 已绝版很久, 很难找价钱也不便宜! ...

原來大家都了解佢 ! 講真 , 佢係校園時期其中一位夢中情人,把聲好甜,溫柔有感情,舒服自然,唔嘈唔尖,個樣.....唔使講啦,中晒要害。個人首選"愛上飛鳥的女孩"  , "想去旅行" , "追得過一切" , "My Dear My Friend" , 第一首認識佢嘅就係"六月的茉莉夢"大碟嘅"我一個人住"。佢嘅廣東話好正,廣東版聽唔出係台灣歌手 ! 另一位同類嘅係孟庭韋....

x

評分

參與人數 6威望 +150 金錢 +150 收起 理由
tlsk + 20 + 20 報告非常詳盡
NAD + 10 + 10 囡囡樣幾得
Msuper + 10 + 10 她D字寫得不錯呀,印象中當年她的樣幾清新.
Grandmaster + 10 + 10 用家心得極具參考價值
ernietse + 50 + 50 用家心得
窮小子 + 50 + 50 報告非常詳盡

查看全部評分

鉑金玩家

psb 發表於 2018-3-24 09:38
原來大家都了解佢 ! 講真 , 佢係校園時期其中一位夢中情人,把聲好甜,溫柔有感情,舒服自然,唔嘈唔尖, ...

这精选辑如想卖请pm我!

評分

參與人數 5威望 +155 金錢 +155 收起 理由
tlsk + 20 + 20 超正, 一定要加分!
Msuper + 10 + 10 淘淘寶貝幫你唔到?
窮小子 + 50 + 50
dc903 + 25 + 25 好真接喎。讚。

查看全部評分

鑽石玩家

Grandmaster 發表於 2018-3-24 15:15
这精选辑如想卖请pm我!

未知師兄咁有興趣  , 正在收集佢其它幾隻"新"大碟 , 包括下面呢隻 "Happy Hours" 同第二集精選 2CD"失戀萬歲" , 所以上面隻第一集精選 promo CD 目前真係"非賣品" , 唔好意思 ya....

x

評分

ernietse + 50 + 50 Nice purple color carpet
Grandmaster + 10 + 10 超正, 一定要加分!
Msuper + 10 + 10 原來又有新目標,睇到暫時非賣品_將來未知.
tlsk + 20 + 20 真正FANS,俾個Like你啦

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章

又奶炸下 tlsk兄地頭!睇下人家 "華記" 幾大方一只白版一首歌,"新記" 係兩首歌/幾首歌 !  

呢只碟應該算係我手上最靚仔新淨的一只了

大雷唱的原版
[youtube]X-VOL9jIswg[/youtube]

細雷唱的現場版
[youtube]HsV6BKWHBAE[/youtube]

x

評分

參與人數 5威望 +220 金錢 +220 收起 理由
dc903 + 50 + 50
tlsk + 20 + 20 M兄呢隻超正呀!!
ernietse + 50 + 50 整張唱片冇用盡唱坑空間, 浪費咗唔可以最好.
窮小子 + 50 + 50 又跟M仔來呢邊反。。。hehe

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

Msuper 發表於 2018-4-4 18:05
又奶炸下 tlsk兄地頭!睇下人家 "華記" 幾大方一只白版一首歌,"新記" 係兩首歌/幾首歌 !  

呢只碟應該 ...

~ 睇咗巧耐 , 的確巧新淨

## 仲係白版 ( 膠膠 ) 。。。

比着小子就 5係好舍得攞出來 (落盤播)

評分

參與人數 5威望 +180 金錢 +180 收起 理由
dc903 + 50 + 50 唔怕遲 唔駛急 要快快
psb + 50 + 50 絕對認同
tlsk + 20 + 20 絕對認同富兄見解。
ernietse + 50 + 50 Buy turntable to play better buy tape
Msuper + 10 + 10 哈哈哈有鬼盤,Msuper牌頭病甩霉盤就有一個.

查看全部評分

鑽石玩家

psb 發表於 2018-3-24 22:19
未知師兄咁有興趣  , 正在收集佢其它幾隻"新"大碟 , 包括下面呢隻 "Happy Hours" 同第 ...

尋日公司收到 , 台灣五大唱片 online 服務質素一流 CD 包裝完美 , 咁多年都好滿意,MSuper 兄有否幫襯過? "Happy Hours" 大碟 2CD 蘇慧倫真係唔同咗 , 碟內啲歌同音樂真係 like 到爆  , 可能 Grand 兄更清楚 .... 影相同大家分享下 Tarcy "非賣品"....

x

評分

ernietse + 50 + 50 報告非常詳盡
tlsk + 20 + 20 超正呀!!一定要加分!
Msuper + 10 + 10 PSB兄你講台灣賣家我有野講,遲些回應你.
窮小子 + 50 + 50 恭喜Ching

查看全部評分

鉑金玩家

psb 發表於 2018-4-7 14:06
尋日公司收到 , 台灣五大唱片 online 服務質素一流 CD 包裝完美 , 咁多年都好滿意,MSuper 兄有 ...

买对了!失恋万岁所收录的都是她后期作品, 是一张很完整的双cd精选集 , happy hours专辑很西洋风格 , 在台湾也很流行。

評分

參與人數 4威望 +130 金錢 +130 收起 理由
tlsk + 20 + 20 報告非常詳盡
Msuper + 10 + 10 不如你地两位比并下边个收藏多些!.
psb + 50 + 50 用家心得極具參考價值

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章

psb 發表於 2018-4-7 14:06
尋日公司收到 , 台灣五大唱片 online 服務質素一流 CD 包裝完美 , 咁多年都好滿意,MSuper 兄有 ...

psb兄,我其實係台灣買碟經驗唔算好多,但感覺唔多良好,因為我覺得台灣人普遍 keep 得 d 全新碟狀態唔好,如包裝貼紙多數退色、膠袋面有好多疑似寫過字的劃痕、最差的一個經驗一定係台灣佳佳熊貓,當時我在它網上看到庫存極少要確認,於是我就問對方,對方回覆有貨禁就比錢買啦!
到收貨時你睇下 "超" 字對下有一個好大~大過五蚊銀疑似 "奶茶咖啡唔知乜鬼漬" 但只碟又真係有膠袋包住。我覺得店方係查明有貨時係咪應該講聲比我知只碟有明顯污穢?算都比了錢,但總括以往經驗得出,台灣人 keep 碟認真媽媽 San;有得揀我首選唔會係台灣啦,至於五細唱片我真係未幫襯過,所以無什麼睇法呢!

x

評分

參與人數 6威望 +230 金錢 +230 收起 理由
dc903 + 50 + 50 以為台灣會企理d
tlsk + 20 + 20 用家心得極具參考價值
psb + 50 + 50 嘩真係五蚊銀漬!
ernietse + 50 + 50 報告非常詳盡
窮小子 + 50 + 50 1般來講~日本人keep嘢比較新淨企理.

查看全部評分