設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[PS4/PS5] 《The Order: 1886™》(中伏~國外傳媒: Cancel the order!)

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

都話左除晝面外,唔覺有咩亮點

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

wung0317 發表於 2015-2-20 00:27
u仔前日已經有人放緊,琴日全個二手區都係$240-300都不停放,IGN出review 6分 可以收皮,唉!(完本超大其 ...

$240

出左一兩日咋.........

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

@肥狗仔@ 發表於 2015-2-20 00:33
國外傳媒都係普遍用5~7小時爆機,但過場佔去3成時間。

冇replay value, 冇coop, 冇multiplay....

比肥狗仔講仲左

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

全16章爆機,但其中幾章得個睇字,冇得玩,但如果你問我幾個鐘才爆,我真冇留意,好玩與不好玩個人意見,我就覺得ok,故事精彩,我會等續集,如果冇…就當冇續集呢回事,如果有就最好啦!

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
momolee + 10 + 10
@肥狗仔@ + 10 + 10

查看全部評分

Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

momolee 發表於 2015-2-20 00:58
比肥狗仔講仲左

哩啲例子仲少咩,之前有人收到偷跑版然後放哂啲片上youtube,總長度得5個鐘倒。Ready at Dawn之後話"長度不等於質素",我就知出事喇。(粉絲們亦開始發起膠論來,詳見57樓的片)

只係冇唸過隻game的質素在外國人眼中都拉唔到分,13年XONE已經有個bad example — 《Ryse: Son of Rome》,畫面又係好強,故事都唔差,遊戲卻單調得過份。

公平啲講COD單機咪又係差唔多長度,可至少有幾種額外模式。你純粹玩單機真係你情我願,你玩埋多人模式咁60美金尚算值。

退多步,PS3的神作《Journey》三個鐘內爆機,但人地識得喺咁短時間內說服玩家。哩隻1886我可能要一段時間後先可以試到,到時若果花左5~6個鐘,佢說服唔到我,咁即使係咁短時間,我都覺得哂咗(那怕我的確哂咗)。

話說哩排SCE真係好黑,以前PlayStation第一方絕對係質素保證,近一年接二連三出現死點... DriveClub, LittleBigPlanet3, 1886@@

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

其實玩法都唔係好差姐,講真差係冇解迷成份,冇武器升級成份,冇角色換動成份,先會出現一個不吸引的……
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

momolee 發表於 2015-2-20 00:58
$240  

出左一兩日咋.........

有人放不出奇,因為呢隻game咩都冇,又唔洗追升級,好難吸引你去玩第二次,但我就唔會放,因為我幾鐘意呢個故和背景…

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

DVD迷 發表於 2015-2-20 02:25
有人放不出奇,因為呢隻game咩都冇,又唔洗追升級,好難吸引你去玩第二次,但我就唔會放,因為我幾鐘意呢 ...

咁我唔覺得係雷作既, 晝面的確係CG 等級
唔會話播完片同玩既晝面係兩回事
但同我當初期望既有D出入者...

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

CANCEL THE ORDER.............

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

momolee 發表於 2015-2-20 02:57
咁我唔覺得係雷作既, 晝面的確係CG 等級
唔會話播完片同玩既晝面係兩回事
但同我當初期望既有D出入者...

其實我都唔覺得雷作,我樓上都有講我會等續集,講得出等續集就代表我真好鍾意啦,所以你問我有冇後悔買左咁貴的豪華版,我話冇,因為我玩完覺得好精彩,好似睇左一場咁精彩的戲咁。

故事: 非常滿意
CG效果: 非常滿意
武器及角色升級功能: 無
角色換動: 無
爆機追加衣服及武器: 無
爆機追玩性: 無
解迷成份: 無
遊玩時間太短: 不影響
睇多過遊玩時間: 都可以過得去

所以你會睇到,真好多失敗地方,好難吸引你去玩第二次,包括小弟,但我不會放,留返遲啲再玩,講真,我真好有興趣等續集,想睇大續局……哈哈