設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[XBOX One/Series] 《Forza Motorsport 6》(現已推出)

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

lkljason 發表於 2015-10-7 09:49
收到!請問x1點樣corp相?
同埋想請教x1係咪每次開機都要login一次呢?

登入果度,可以喺「設定」 > 「登入, 安全性, 金鑰」> 「即時登入」>揀返自己個gamertag就可以。我本身用緊Kinect,可以面部識別。

cap圖的話,最直接就係玩緊果陣連按兩吓西瓜鍵(home鍵),再按Y鍵cap圖,如果有Kinect的話,可以講: 「xbox take a screenshot」去cap圖。啲圖cap完之後其實未正式儲存,但一定時間內入返"upload" app仍然會搵得到。唔想開機睇咁麻煩又冇Win10的話,可以到下面兩個網站,打你個gamertag就可以搵返你儲存/未儲存的cap圖/dvr。

http://www.xboxclips.com/
http://xboxdvr.com/

另外關於Forza系列的photo mode(即係我上面影嘅相), 做法就唔同喇,喺遊戲影完相之後,根據指示上載相片。上載完之後一係就入game睇,一係就開"forza hub" app睇,再唔係就入官網:

http://forzamotorsport.net/en-us/

入到去login你個xbox id, 再去「community」 > 「gallery」度就會見返啲相。

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

@肥狗仔@ 發表於 2015-10-7 13:56
登入果度,可以喺「設定」 > 「登入, 安全性, 金鑰」> 「即時登入」>揀返自己個gamertag就可以。我本身用 ...

謝謝你!非常清楚!

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

lkljason 發表於 2015-10-7 14:20
謝謝你!非常清楚!

X1係部幾複雜的主機(特別係貼齊果啲...),但用熟咗就好方便喇。遲吓11月會改版,對應埋X360遊戲,如果JJ你仲有keep住啲碟就唔好賣住。

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

@肥狗仔@ 發表於 2015-10-7 14:46
X1係部幾複雜的主機(特別係貼齊果啲...),但用熟咗就好方便喇。遲吓11月會改版,對應埋X360遊戲,如果JJ ...

其實仲諗緊續唔續個金會會藉,因為其實我都唔預算o係x1 d game玩online

呢次係microsoft係首次賺到我家用遊戲既錢炸

黃金玩家

lkljason 發表於 2015-10-7 16:17
其實仲諗緊續唔續個金會會藉,因為其實我都唔預算o係x1 d game玩online

呢次係microsoft係首次賺到我家 ...

即係冇玩X360? 如果玩X1,選擇唔止得一個,但如果你成日買/玩,訂閱金會員係幾抵玩。除咗每月送的兩隻X1遊戲(計埋X360送果兩隻即係四隻)  佢每個星期搞嘅Deal with Gold有啲game比出面街平一半有多,如果你同朋友/家人share gold,一隻game可以兩份分。

另外X1有啲online game,好似已推出的Smite, World of Tanks, 無冬online,或者係遲吓出的Fable Legends, Gigantic等等都係金會員免費玩。

唔想續會,咁X1都有其他獨佔的訂閱服務,好似EA Access咁,一個月39蚊/一年二百幾蚊,可以無限任玩佢指定的遊戲,陣容唔差,哩家已經有上年的EA sports game, Titanfall, BF4, Dragon Age, 遲下又有BF hardline...不停加,買EA game/DLC有折打,又可以早玩。

不過X1啲遊戲普遍會係多人遊戲導向,好似佢啲王牌作品都係主打多人遊戲佔多數,一年計價錢係比PS+要貴,但一分錢一分貨,主要視乎你玩乜game吧XDD

2萬

三潮玩家

J J

@肥狗仔@ 發表於 2015-10-7 22:20
即係冇玩X360? 如果玩X1,選擇唔止得一個,但如果你成日買/玩,訂閱金會員係幾抵玩。除咗每月送的兩隻X1 ...

係呀!無xbox同360,online對戰又唔係我杯茶,同埋部X1都係朋友送,所以見有部機o係度至買隻獨佔既forza 6同蘿拉新作玩下,如果多機種既game都會買PS4版本!

黃金玩家

lkljason 發表於 2015-10-8 14:53
係呀!無xbox同360,online對戰又唔係我杯茶,同埋部X1都係朋友送,所以見有部機o係度至買隻獨佔既forza  ...

咁睇黎個天都想你成為雙機主,如果之前未玩過任何XBOX系列的話其實會有唔少遊戲可以玩,事關11月向後兼容會對應至少100隻X360 game,但哩家照樣可以介紹幾隻好玩又抵玩的X1單機:

Gears of War Ultimate Edition
Sunset Overdrive
Ori and the Blind Forest
Forza Horizon 2

上面幾隻以Gears of War Ultimate Edition同Ori最為推薦,因為Sunset Overdrive有啲人會覺得風格略重口,而出年亦有機會出Forza Horizon 3,所有2代未必咁急住買。如果你玩埋多人遊戲,選擇會多一倍有多,特別月尾會有Halo 5呢。

2萬

三潮玩家

J J

@肥狗仔@ 發表於 2015-10-8 22:50
咁睇黎個天都想你成為雙機主,如果之前未玩過任何XBOX系列的話其實會有唔少遊戲可以玩,事關11月向後兼容 ...

多謝推介!行開game 鋪留意下先

2萬

三潮玩家

J J

終於忍唔住入左會藉
龍珠入手 270/1 yr
290/13 months
抵!

黃金玩家

lkljason 發表於 2015-10-11 21:06
終於忍唔住入左會藉
龍珠入手 270/1 yr
290/13 months

nice bro, 以後可以上live一齊打喇。