設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: windwolf447

[入耳式] 小試貴到傻左的JH Audio Layla - 聽感分享

星級玩家

cyrusp 發表於 2015-1-22 10:13
新版5way都唔過萬五。兩萬無咩競爭力。

新5way我都好有興趣,但冇demo我真係落唔到手
香港有冇demo?

黃金玩家

cyrus_dragon 發表於 2015-1-22 13:17
with respect....
is it worth to buy such high price in ear?
i bought my 334 think it is good enough  ...

chasing for the clarity and detail, or breaking bottleneck,  market is always there.

21k UF layla worthy or not? thats another personal question haha.

cant wait to try n compare with my roxanne cm
(Post76 Android 手機版送出)

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

dezispop 發表於 2015-1-22 12:50
cm有二手mkt, 不過roxanne暫時無份

唔一定有,要睇下有無原廠 用家權轉換的選擇。
如果無嘅話,就無咩二手市場。

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

windwolf447 發表於 2015-1-22 13:41
新5way我都好有興趣,但冇demo我真係落唔到手
香港有冇demo?

SE係香港都無DEMO的。

鉑金玩家

5way就無demo了。但睇review呢隻係暖聲野。低頻自然。中頻竟然形容有泛音。我考慮緊整唔整多隻。我用緊16。想試5分頻威力。

黃金玩家

iamsocheap 發表於 2015-1-22 13:52
唔一定有,要睇下有無原廠 用家權轉換的選擇。
如果無嘅話,就無咩二手市場。 ...

買二手cm再揾人做refit,都預咗無原廠保養喇。

同埋強國內外都未見有人提供12單元refit cm服務,如果有.....

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

dezispop 發表於 2015-1-22 14:00
買二手cm再揾人做refit,都預咗無原廠保養喇。

同埋強國內外都未見有人提供12單元refit cm服務,如果有. ...

有啲CM廠係有原廠Ownership Transfer服務的,即係俾一個比較少嘅金額,原廠可以幫你REFIT,轉左隻CM嘅主人係你,保養繼續/重新計。
所以唔係一定無保養的。
而且二手CM REFIT一般唔係原廠做,質量不能保證,所以CM自然無咩二手市場。
二手價值呢點同Universal IEM真係無得比較呢。

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

cyrusp 發表於 2015-1-22 13:56
5way就無demo了。但睇review呢隻係暖聲野。低頻自然。中頻竟然形容有泛音。我考慮緊整唔整多隻。我用緊16。 ...

不過SE5way ultimate同之前的reference在調音上有些少差別呢,我覺得可以等下人出左REPORT再睇下點先。

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Simple review:
Layla focus on mid and bass, easy listening for pop and rock, not good for classic coz note presentation discloses its weakness. Soundstage and grove similar to K10 but soundstage not 10A level. From mid to mid high can hear a bit coherent issue. Bass is really nice.

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
nightscrawler + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

Earphone: SE5way,10A, 8A, 1+2, ASG2, & Er4b
Amp: 385 & minibox (mod.), Recorder/Player: AK240,  QA360 & E8, IPC

黃金玩家

SCLEE 發表於 2015-1-22 21:31
Simple review:
Layla focus on mid and bass, easy listening for pop and rock, not good for classic co ...

dap易唔易推?