設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: patrick@wong

[入耳式] Another new war on 2015: SE 5-way Ultimate Custom IEM's

高級玩家

SCLEE 發表於 2015-1-29 15:20
同意,我對呢間公司技術非常有信心,只是$問題。2014best buy 非10A莫屬,2015睇黎5wayu 成數大,相對Lay ...

唔上76都唔覺有10A呢件product
有時粗粗地, 有聲咪算囉
FINE!

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

nightscrawler 發表於 2015-1-30 10:52
只可惜佢冇DEMO, 而且之前查詢要自己攪轉運較麻煩, 不然上年可能要入手SE5了  

師兄知唔知10A ...

Kicksound 有代理但唔知有冇DEMO. 你的顧慮有道理,成8千買隻未試過的耳機好危險,論壇只可參考不可盡信。只是我朋友有對10A研發比過意見,所以我都系搏一次,估唔到10A水平咁勁,在質素超班下,價格也比同級低到好似唔合理(Black Friday 價)。我諗今年可以收山。至於Layla, 應是JH比輆合理的新產品,有突破,但可借價格也非常突破,可能名氣搭夠,哈哈!
Earphone: SE5way,10A, 8A, 1+2, ASG2, & Er4b
Amp: 385 & minibox (mod.), Recorder/Player: AK240,  QA360 & E8, IPC

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

lokkk 發表於 2015-1-30 11:02

系呀,Heir 系香港個朶因兩年多前refit事件,加上Wizard離開,情況好似有d亂;在冇新產品、冇名人、冇推廣下,冇人知都正常。而且香港論壇上討論少,而且講來講去都是那幾個牌子(但唔代表佢地渣),一些較冷門的牌子在香港無代理下,就算知都冇乜人敢試。其實試過佢隻8A都知佢評價比許多名牌有過之而無不及;你睇K10就知佢原來團隊有幾勁!
Earphone: SE5way,10A, 8A, 1+2, ASG2, & Er4b
Amp: 385 & minibox (mod.), Recorder/Player: AK240,  QA360 & E8, IPC

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

SCLEE 發表於 2015-1-30 15:20
系呀,Heir 系香港個朶因兩年多前refit事件,加上Wizard離開,情況好似有d亂;在冇新產品、冇名人、冇推 ...

Agree...not famous does not means no r&d no skills

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
nightscrawler + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

銀級玩家

系呀,Heir 系香港個朶因兩年多前refit事件,加上Wizard離開,情況好似有d亂;在冇新產品、冇名人、冇推 ...

師兄有試過K10u嗎? 想知道和CM version的分別,  以UF黎計, 唔係好試得出佢個風格
還有Noble同Heir風格相似嗎?
player:D2/S9/J3>X5>ZX1>Calyx M>Cayin N6+C5
earphone:SF5pro>IE8>W4>VE3/4/6X1>5wayU

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Se5way ref in hk also not famous before

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

royalsuen 發表於 2015-1-30 18:56
師兄有試過K10u嗎? 想知道和CM version的分別,  以UF黎計, 唔係好試得出佢個風格
還有Noble同Heir風格相 ...

10A and K10 is a bit different sound signature

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

SCLEE 發表於 2015-1-30 15:08
Kicksound 有代理但唔知有冇DEMO. 你的顧慮有道理,成8千買隻未試過的耳機好危險,論壇只可參考不可盡信 ...

Haha...really can't trust the written review...it is just a sharing and reference to introduce a good product only

星級玩家

SCLEE 發表於 2015-1-30 15:08
Kicksound 有代理但唔知有冇DEMO. 你的顧慮有道理,成8千買隻未試過的耳機好危險,論壇只可參考不可盡信 ...

咁希望遲啲會有10A DEMO的消息吧, 畢竟聽過很多不同的器材, 網上評論跟現實差距挺大的經驗也有不少. 不過師兄用BLACK FRIDAY價入手相信 CP 值滿分.

師兄提到的Layla, 在小弟的標準看它是較適合普通POP, ROCK之類的音樂吧, 我用自己聽開的音槳測試時始終都比我一種焗促既感覺, 以這價位、佩戴感及表現來說我只能給它"不值得買入"的評價. 也許, 它的出現對JH的FANS來說還是很鼓舞的.

Accustic Arts Drive I, PreAmp, Amp II; Orpheus Dac One SE; PMC OB1; Rudistor 030AE; Lotoo Paw Gold Touch; HiFi ET MA9; Sennheiser HD800; Rhines Stage 5; UM 3DD

銀級玩家

lokkk 發表於 2015-1-30 11:02

呢個又真
大陸都無咩人講
player:D2/S9/J3>X5>ZX1>Calyx M>Cayin N6+C5
earphone:SF5pro>IE8>W4>VE3/4/6X1>5wayU